Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En magamra kenem. Nyaron jol hut is, amig friss.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom belinkelni a hirdetést mert nem megy rendesen az apró, meg lassú is. Szóval az apróban volt egy hirdetés valami ilyesmi volt a fejléc: Ambrosio Excellence és Ksyrium kerekek eladók.
35 volt a Ksyrium equipe pár.

Chamois krém? azon én is töröm a fejem, van olyan gatyám ami 2-3 óra után szétszed, ezen talán tudna segíteni.

Milyet használsz? Rapha, Assos? én eddig csak ezeket láttam, aranyáron. Állítólag a sima vazelin is jó. Gondolom a betétre kented, mennyit? az egész felületet vagy csak a combhajlatokat? Nekem ott szokott gond lenni a kidörzsölés

(a cahamois krém a dörzsölõdések elkerülésére való hosszabb távok tekerése során, a gatya betétjére szokás kenni - bár hallottam olyat is aki a bõrre keni - és ez ott csúszósabbá teszi a betétet ami kevésbé fog dörzsölni)

Ez volt az. Mavic Ksyrium és Ambrosio Exellence kerékszettek! « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
A leírással ellentétben ez 2008-as és 1770gramm.

Sokféle krém jó, sokan a kisbabáknak való krémeket használják.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Dombos versenyekre kellett egy hátsókerék. Melyik Ksyrium Equipe-re gondolsz?

Nem tudom belinkelni a hirdetést mert nem megy rendesen az apró, meg lassú is. Szóval az apróban volt egy hirdetés valami ilyesmi volt a fejléc: Ambrosio Excellence és Ksyrium kerekek eladók.
35 volt a Ksyrium equipe pár.

Chamois krém? azon én is töröm a fejem, van olyan gatyám ami 2-3 óra után szétszed, ezen talán tudna segíteni.

Milyet használsz? Rapha, Assos? én eddig csak ezeket láttam, aranyáron. Állítólag a sima vazelin is jó. Gondolom a betétre kented, mennyit? az egész felületet vagy csak a combhajlatokat? Nekem ott szokott gond lenni a kidörzsölés

(a cahamois krém a dörzsölõdések elkerülésére való hosszabb távok tekerése során, a gatya betétjére szokás kenni - bár hallottam olyat is aki a bõrre keni - és ez ott csúszósabbá teszi a betétet ami kevésbé fog dörzsölni)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Azmiaz egyébként? :)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

>Probalt/Hasznal vki chamois kremet

A bringas evolucio fontos lepcsoje. ;) A borotva lesz a kovetkezo amit kiprobalsz... ;) (ha ugyan meg nem)

Igazabol sosem volt gondom hosszabb tavokon se, csak az uj gatyamhoz volt, es kiprobaltam :))
Borotva a nyusziknak valo...en reszemrol gyanta ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Probalt/Hasznal vki chamois kremet

A bringas evolucio fontos lepcsoje. ;) A borotva lesz a kovetkezo amit kiprobalsz... ;) (ha ugyan meg nem)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Kinok kinja mar csak ilyen, hu a nevehez. :) En megyek. Lehet felszerelem a sarvedoket, ugy azert valamivel kellemesebb esoben.
Velencere termeszetesen nem. Nem tetszik, hogy egy hetvegere teszik egy kupas futammal.

Szívni fogunk megint, de így lesz izgalmas a verseny. :) Remélem nem fog esni, mert akkor tuti megint elesek az egyenes úton. A velencei is kupás, csak Magyar Kupás. Az erõsek közül rengetegen mindkettõre fognak menni (persze csak azok, akik nem félnek a rossz idõtõl).

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Probalt/Hasznal vki chamois kremet? En tegnap kiprobaltam, oltari jo kis cucc :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani: minek neked ez a kerék? Versenyre? Akkor inkább venném 35-ért a Ksyrium Equipe-et, az is van fönt. Az biztos, hogy merevebb, kb. egy súlyban lehetnek és aero szempontól is jobb mint a fûzött.

Dombos versenyekre kellett egy hátsókerék. Melyik Ksyrium Equipe-re gondolsz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én tervezem, jó lenne már egy versenyt befejezni...
Szombaton nem indulsz Velencén, neked az közel van, nem? Úgy néztem szombaton lesz szarabb idõ széllel, esõvel, ami vasárnapra enyhül. Eredetileg a velenceit néztük ki a haverommal - be is jártuk az útvonalat - de ha valóban ilyen marad az idõ akkor inkább Esztergom vasárnap. A Gerecsét egyébként is szeretem, csak az utak szarok néhol.
A velencei pedig megint csak Vision kupa futam ahogy láttam, vagyis tempó az lesz, meg szélezés is :-)

A kerék amit néztél szerintem kb. árában van. Tavaly vettem szintén open-pro felnikkel fûzött 7700-as DA agyakkal kerékszettet, 9-es sorral, tökjó Conti gumikkal, tokkal-vonóval 36.000-ért. A kerék szinte alig mehetett 500 km-t. A sor ment is a haveromnak 6-ért szóval 30-ért lett egy tuti kis szettem.

Közel van, de túl meredek az elsõ "hegy", utána meg nincs kedvem üldözõversenyt játszani. A tavalyi baki után nem szívesen megyek a Tósport rendezvényeire.
Vasárnap hideg lesz és lesz szél is. Az úttal nincs bajom, mert úgyis szétesik hamar a mezõny, akkor meg ki lehet kerülni a kátyúkat.

Már nálam a kerék. Meglátjuk mi lesz a sorsa, egész jó állapotban van. 1590g 2,0-s küllõkkel.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Igen, a DA, az azért mégis csak DA, viszont cserébe nehéz is az AC-hoz viszonyítva. Ezt az AC-t nem ismerem pontosan, de annyit tudok róluk, hogy könnyûek. Ha a súly a szempont és nem a szervizelhetõség akkor lehet, hogy valakinek az AC szimpatikusabb. Nekem annak idején a szervizelhetõség volt a szempont, ezért pont olyan kereket kerestem ami fûzött, a felni még kapható ha felütöm és az agy is bontható. ez így pont meg is lett, a gumi meg hab volt a tortán. Amúgy pont fasza kis 25-ös Contik, jó régiek lehetnek (ultra 2000) de 220g/db és csak 1 defektem volt vele kb 5000 kili alatt, azt is felütés miatt.

MJani: minek neked ez a kerék? Versenyre? Akkor inkább venném 35-ért a Ksyrium Equipe-et, az is van fönt. Az biztos, hogy merevebb, kb. egy súlyban lehetnek és aero szempontól is jobb mint a fûzött.

szvsz D/A vagy A/C agyak az nem kis kulonbseg... Marpedig te 36-ert meg gumikat is kaptal, meg sort is...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Kinok kinja mar csak ilyen, hu a nevehez. :) En megyek. Lehet felszerelem a sarvedoket, ugy azert valamivel kellemesebb esoben.
Velencere termeszetesen nem. Nem tetszik, hogy egy hetvegere teszik egy kupas futammal.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
szvsz D/A vagy A/C agyak az nem kis kulonbseg... Marpedig te 36-ert meg gumikat is kaptal, meg sort is...

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én tervezem, jó lenne már egy versenyt befejezni...
Szombaton nem indulsz Velencén, neked az közel van, nem? Úgy néztem szombaton lesz szarabb idõ széllel, esõvel, ami vasárnapra enyhül. Eredetileg a velenceit néztük ki a haverommal - be is jártuk az útvonalat - de ha valóban ilyen marad az idõ akkor inkább Esztergom vasárnap. A Gerecsét egyébként is szeretem, csak az utak szarok néhol.
A velencei pedig megint csak Vision kupa futam ahogy láttam, vagyis tempó az lesz, meg szélezés is :-)

A kerék amit néztél szerintem kb. árában van. Tavaly vettem szintén open-pro felnikkel fûzött 7700-as DA agyakkal kerékszettet, 9-es sorral, tökjó Conti gumikkal, tokkal-vonóval 36.000-ért. A kerék szinte alig mehetett 500 km-t. A sor ment is a haveromnak 6-ért szóval 30-ért lett egy tuti kis szettem.

Vasárnap megy valaki innen a Kínok Kínjára? Megint "jó" idõnk lesz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.

Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...

Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?

én a shorty 6-ot gyárilag a sd7-es fékpofáival vettem (rw2 azt hiszem)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vasárnap megy valaki innen a Kínok Kínjára? Megint "jó" idõnk lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lehet, hogy UCI elõírás a fékpofa hossza is? Illetve nálam a hosszú betét beleér a villába, ha kiakasztom a féket. Persze ez a gyakorlatban nem probléma, mert outi gumival használva a fék kiakasztása nélkül lehet ki- be pakolgatni a kereket.

A hosszú mindenkinél beleér a villába, még a montiknál is így van.

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Lehet, hogy UCI elõírás a fékpofa hossza is? Illetve nálam a hosszú betét beleér a villába, ha kiakasztom a féket. Persze ez a gyakorlatban nem probléma, mert outi gumival használva a fék kiakasztása nélkül lehet ki- be pakolgatni a kereket.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás
Tektrot (RX5, 6) minimális mennyiségben csak az ebay-en találtam. A Probike oldalán van fent 2 féle mini v-fék is.
Viszont a TRP CX9-et megrendeltem, majd beszámolok az eredményrõl. Az egyik megbízható európai online boltban több mint 10 000 pénzzel volt olcsóbb, mintha kintrõl rendelem, de elég hosszú a szállítási idõ...

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.

a tektro mini v-féket bike+ matricával simán megkapod itthon is (legalábbis 2-3 éve még volt) bovdenhez finomállítót pedig nem csak a jagwire csinál....