Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

igen, azokat is lehetett volna tekerni. a csap nálam is csavarból készült, csak pont a nagy fej miatt nem maradt elég menet a külsõ résznek, ezért kb. 2/3-át le kellett köszörülni a vastagságából, valamint a felfekvõ gyûrû felület is elég vékony, és hogy ne a hatszög csúcsai feküdjenek fel, ezért nagyobb csavarfejbõl indultam ki, amit megfelelõ méretû, kör alakúra farigcsáltam.

Apám csavaros dobozában találtam olyan csavart, amit nem kell átalakítani. Ötletem sincs, hogy mire való lehet, mert kerek a feje és nincs rajta nyílás.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Értem. Így egyszerûbb, mint egyesével az anyákat hajtani.
Én egy nagyobb fejû csavart szoktam használni csapként.

igen, azokat is lehetett volna tekerni. a csap nálam is csavarból készült, csak pont a nagy fej miatt nem maradt elég menet a külsõ résznek, ezért kb. 2/3-át le kellett köszörülni a vastagságából, valamint a felfekvõ gyûrû felület is elég vékony, és hogy ne a hatszög csúcsai feküdjenek fel, ezért nagyobb csavarfejbõl indultam ki, amit megfelelõ méretû, kör alakúra farigcsáltam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

dugókulcs nincsen. a hajtómûleszedõ külsõ részét beletekertem a másik hajtókarba. ezután fordítva beletekertem a fekete belsõ részt, átküldtem az öt csavart, rá az alátét és az anya. végül elkezdtem betekerni a fekete belsõ részt, ami feltámaszkodott a szintén hand made csapra, ami a monoblokkba volt bedugva. a csapot még régebben csináltam, mivel ez négyszögeshez való leszedõ, és gyárilag nem volt hozzá.

Értem. Így egyszerûbb, mint egyesével az anyákat hajtani.
Én egy nagyobb fejû csavart szoktam használni csapként.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Az érdekelne, hogy a másik hajtókart hogyan rögzítetted? Azt látom, hogy benne van a csavar és azon egy dugókulcs, de utána hogyan tovább?

dugókulcs nincsen. a hajtómûleszedõ külsõ részét beletekertem a másik hajtókarba. ezután fordítva beletekertem a fekete belsõ részt, átküldtem az öt csavart, rá az alátét és az anya. végül elkezdtem betekerni a fekete belsõ részt, ami feltámaszkodott a szintén hand made csapra, ami a monoblokkba volt bedugva. a csapot még régebben csináltam, mivel ez négyszögeshez való leszedõ, és gyárilag nem volt hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ma csináltam. középcsapágyat kellett cserélni egyik barátomnak. ha kell elküldöm az eredetit (mind a hármat)...

Az érdekelne, hogy a másik hajtókart hogyan rögzítetted? Azt látom, hogy benne van a csavar és azon egy dugókulcs, de utána hogyan tovább?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Marci (aki =Jettison)

na akkor jól kisegítettelek. :D ezt nem tudtam.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Most már ezt is tudom, hogy linkben benne van. Marci (aki =Jettison) profilján megtaláltam a képet, de szerintem nem saját kép.

ma csináltam. középcsapágyat kellett cserélni egyik barátomnak. ha kell elküldöm az eredetit (mind a hármat)...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

benne van a linkben a profil száma :) 100001103165183

Dancs Marci | Facebook

Most már ezt is tudom, hogy linkben benne van. Marci (aki =Jettison) profilján megtaláltam a képet, de szerintem nem saját kép.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Ötletes megoldás.

Sufnituning rovatunk: Hogyan szedjünk le jobbos hajtókart, aminek el van nyalva a lehúzó menete.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
benne van a linkben a profil száma :) 100001103165183

Dancs Marci | Facebook

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/576900_378278042218965_100001103165183_1002338_1497703508_n.jpg

Sufnituning rovatunk: Hogyan szedjünk le jobbos hajtókart, aminek el van nyalva a lehúzó menete.

Ötletes. Kinél találtad a facebookon?

Gondolom olyan mondta ezt, aki életében nem ült montin, megrögzött aszfaltbetyár és most rendesen elkented a száját.:P Nyugi, csak irigykedik.:)

A velo.hu egyik "közkedvence", a másik egyesületnek, aminek tagja vagyok, õ is a tagja. Tõle ez dicséret. :) És igaza van, ha teljesen levetkõzném egy-két montiról belém épült szokásomat és lefogynék akkor sokkal eredményesebbek lehetnék.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Feltöltött kép

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Köszi. :)
Mástól is megkaptam ezt a verseny után :) : "Ha végre csak az országútra koncentrálnál és kerékpáros testformát erõltetnél magadra még versenyzõ is lehetnél."

Gondolom olyan mondta ezt, aki életében nem ült montin, megrögzött aszfaltbetyár és most rendesen elkented a száját.:P Nyugi, csak irigykedik.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Basszus Jani, gratulálok, elég brutálisan elöl végeztél, és ha még hegyimenõ alkatod is lenne...

Köszi. :)
Mástól is megkaptam ezt a verseny után :) : "Ha végre csak az országútra koncentrálnál és kerékpáros testformát erõltetnél magadra még versenyzõ is lehetnél."

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
[quote name='MJani01']Kínok Kínja beszámoló: Márkus Jani kerékpáros blogja: Kínok Kínja - 2012.05.13.
Basszus Jani, gratulálok, elég brutálisan elöl végeztél, és ha még hegyimenõ alkatod is lenne...

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Rendben,akkor azt veszem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi!Azért érdekelne a miértje is,szívesen elolvasnám.

Az a shimano-féle táblázat hibás (az egyik érték lehetetlen), Sheldon brown honlapján van a helyes infó.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Köszi!Azért érdekelne a miértje is,szívesen elolvasnám.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Régi típusú muffos vázam van,hozzá egy szintén régi rx100-as hajtómû,amit eddig ss-ként használtam.Most kerítettem rá lánctányérokat,csak nem tudom milyen hosszú tengely kell bele.Hátul 8-as fogaskoszorú van,125 mm-es sarutávval.
Találtam egy táblázatot.A hajtókarra az fc a550 típusjelzés van feltüntetve,de a táblázatban 2 méret van írva,na most melyikre van nekem szükségem?!
http://www.shimano.c...ation Chart.pdf

113mm.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Sziasztok!

Régi típusú muffos vázam van,hozzá egy szintén régi rx100-as hajtómû,amit eddig ss-ként használtam.Most kerítettem rá lánctányérokat,csak nem tudom milyen hosszú tengely kell bele.Hátul 8-as fogaskoszorú van,125 mm-es sarutávval.
Találtam egy táblázatot.A hajtókarra az fc a550 típusjelzés van feltüntetve,de a táblázatban 2 méret van írva,na most melyikre van nekem szükségem?!
http://www.shimano.c...ation Chart.pdf