Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

dugókulcs nincsen. a hajtómûleszedõ külsõ részét beletekertem a másik hajtókarba. ezután fordítva beletekertem a fekete belsõ részt, átküldtem az öt csavart, rá az alátét és az anya. végül elkezdtem betekerni a fekete belsõ részt, ami feltámaszkodott a szintén hand made csapra, ami a monoblokkba volt bedugva. a csapot még régebben csináltam, mivel ez négyszögeshez való leszedõ, és gyárilag nem volt hozzá.

Értem. Így egyszerûbb, mint egyesével az anyákat hajtani.
Én egy nagyobb fejû csavart szoktam használni csapként.

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Az érdekelne, hogy a másik hajtókart hogyan rögzítetted? Azt látom, hogy benne van a csavar és azon egy dugókulcs, de utána hogyan tovább?

dugókulcs nincsen. a hajtómûleszedõ külsõ részét beletekertem a másik hajtókarba. ezután fordítva beletekertem a fekete belsõ részt, átküldtem az öt csavart, rá az alátét és az anya. végül elkezdtem betekerni a fekete belsõ részt, ami feltámaszkodott a szintén hand made csapra, ami a monoblokkba volt bedugva. a csapot még régebben csináltam, mivel ez négyszögeshez való leszedõ, és gyárilag nem volt hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ma csináltam. középcsapágyat kellett cserélni egyik barátomnak. ha kell elküldöm az eredetit (mind a hármat)...

Az érdekelne, hogy a másik hajtókart hogyan rögzítetted? Azt látom, hogy benne van a csavar és azon egy dugókulcs, de utána hogyan tovább?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Marci (aki =Jettison)

na akkor jól kisegítettelek. :D ezt nem tudtam.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Most már ezt is tudom, hogy linkben benne van. Marci (aki =Jettison) profilján megtaláltam a képet, de szerintem nem saját kép.

ma csináltam. középcsapágyat kellett cserélni egyik barátomnak. ha kell elküldöm az eredetit (mind a hármat)...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

benne van a linkben a profil száma :) 100001103165183

Dancs Marci | Facebook

Most már ezt is tudom, hogy linkben benne van. Marci (aki =Jettison) profilján megtaláltam a képet, de szerintem nem saját kép.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Ötletes megoldás.

Sufnituning rovatunk: Hogyan szedjünk le jobbos hajtókart, aminek el van nyalva a lehúzó menete.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
benne van a linkben a profil száma :) 100001103165183

Dancs Marci | Facebook

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/576900_378278042218965_100001103165183_1002338_1497703508_n.jpg

Sufnituning rovatunk: Hogyan szedjünk le jobbos hajtókart, aminek el van nyalva a lehúzó menete.

Ötletes. Kinél találtad a facebookon?

Gondolom olyan mondta ezt, aki életében nem ült montin, megrögzött aszfaltbetyár és most rendesen elkented a száját.:P Nyugi, csak irigykedik.:)

A velo.hu egyik "közkedvence", a másik egyesületnek, aminek tagja vagyok, õ is a tagja. Tõle ez dicséret. :) És igaza van, ha teljesen levetkõzném egy-két montiról belém épült szokásomat és lefogynék akkor sokkal eredményesebbek lehetnék.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Feltöltött kép

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Köszi. :)
Mástól is megkaptam ezt a verseny után :) : "Ha végre csak az országútra koncentrálnál és kerékpáros testformát erõltetnél magadra még versenyzõ is lehetnél."

Gondolom olyan mondta ezt, aki életében nem ült montin, megrögzött aszfaltbetyár és most rendesen elkented a száját.:P Nyugi, csak irigykedik.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Basszus Jani, gratulálok, elég brutálisan elöl végeztél, és ha még hegyimenõ alkatod is lenne...

Köszi. :)
Mástól is megkaptam ezt a verseny után :) : "Ha végre csak az országútra koncentrálnál és kerékpáros testformát erõltetnél magadra még versenyzõ is lehetnél."

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
[quote name='MJani01']Kínok Kínja beszámoló: Márkus Jani kerékpáros blogja: Kínok Kínja - 2012.05.13.
Basszus Jani, gratulálok, elég brutálisan elöl végeztél, és ha még hegyimenõ alkatod is lenne...

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Rendben,akkor azt veszem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi!Azért érdekelne a miértje is,szívesen elolvasnám.

Az a shimano-féle táblázat hibás (az egyik érték lehetetlen), Sheldon brown honlapján van a helyes infó.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Köszi!Azért érdekelne a miértje is,szívesen elolvasnám.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Régi típusú muffos vázam van,hozzá egy szintén régi rx100-as hajtómû,amit eddig ss-ként használtam.Most kerítettem rá lánctányérokat,csak nem tudom milyen hosszú tengely kell bele.Hátul 8-as fogaskoszorú van,125 mm-es sarutávval.
Találtam egy táblázatot.A hajtókarra az fc a550 típusjelzés van feltüntetve,de a táblázatban 2 méret van írva,na most melyikre van nekem szükségem?!
http://www.shimano.c...ation Chart.pdf

113mm.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Sziasztok!

Régi típusú muffos vázam van,hozzá egy szintén régi rx100-as hajtómû,amit eddig ss-ként használtam.Most kerítettem rá lánctányérokat,csak nem tudom milyen hosszú tengely kell bele.Hátul 8-as fogaskoszorú van,125 mm-es sarutávval.
Találtam egy táblázatot.A hajtókarra az fc a550 típusjelzés van feltüntetve,de a táblázatban 2 méret van írva,na most melyikre van nekem szükségem?!
http://www.shimano.c...ation Chart.pdf

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A lenti 1945-os video alapjan nem is tart 2 hetig. ;)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Merényi Bel Canto Pista kerékpárteszt

kicsit hosszú és tartalmas. részben azoknak szól akik nem hiszeik el mi tart 2 hétig egy vázkészítésben és miért annyi az ár, amennyi. ami nekem meglepõ info hogy a króm alig nehezít és a festés is csak vmi 40 grammot. de végülis a vékony acélcsövekre kevesebb festék is elég