Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2012. May 22. - 12:08

általában van rajtuk csomagtartó meg sárvédõ rögzítõ szem?
Posted 2012. May 22. - 12:04

Posted 2012. May 22. - 10:44

úgy néz ki ha lesz fõleg aszfaltos szerelvényem akkor cx lesz.
2 jelölt van
KONAWORLD
CAADX 6 TIAGRA - CAADX - Cyclocross - Road - Bikes
konából 49-es, kancsóból 51-es.
kancsóban szimpi a 27,2-es csõ, a 3,5 centivel magasabb fejcsõ és a szereltsége is majdnem az amit alképzeltem, nem is cserélnék mást csak a nyerget, csövet(karbonra) a fékeket mini v-re, meg a bandázst zöldre

konát meg vagy vázként venném, vagy majdnem minden ugrana le róla. viszont nem lenne tipusidegen a garázsban. meg szebb

súly és májerfaktor kevéssé érdekel, de egyéb szempont amit én nem veszek észre tapasztalat híján ? köszi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. May 22. - 10:42

Posted 2012. May 22. - 08:31

Szerintem ahol és amennyire a keskeny gumival, csillapítás nélkül normális ember ereszteni meri, annyit bõven kibír.
Posted 2012. May 22. - 07:48

Mit kell bírnia egy cyclocross bringának? Azt vettem észre, hogy baromira élvezem vele a köves felfeléket is (HH hegy, Budakeszi, János hegy környékén lévõ montis terepeket "simán" megjárom vele). Lefelé köves terepen persze nem vágom oda, és lassan megyek. Ezek a vázak elnyûhetetlenek, de a villától egy kicsit félek.
Egyébként egyelõre nagyon nem bántam meg a cyclo-ra váltást. Elvileg feladásra került a TRP CX9-es mini v-fékem, majd írok róla, mert volt akinek piszkálta a fantáziáját. Eggyel nagyobb külsõt is fogok szerezni (33, 35-ös).
Köszönöm
Posted 2012. May 22. - 07:22

Az elmúlt napok "szingó a király" hozzászólásaihoz kiegészítésként.
Mivel szingóval nem lehet vágásos defektet kapni ezért kaptunk , a lötty nem fogta meg , biatorbágyról autózhattunk újpestig.
ok, ok. Engem már lebeszéltetek a szingós kerék vásárlásról!

Posted 2012. May 21. - 23:12

Mivel szingóval nem lehet vágásos defektet kapni ezért kaptunk , a lötty nem fogta meg , biatorbágyról autózhattunk újpestig.
A morcos.
Posted 2012. May 21. - 22:50

Posted 2012. May 21. - 19:35

20-as helyett mindenkeppen szelesebbet vegyel, jobban gurulnak. (lasd pl. Giro Tech: Rise of the 25mm tire )
Pro3 szerintem a jo bolt most, szuper gumi, es mivel mar van 4-es, igy egesz olcso, 8000 Ft korul lehet venni.
Köszi ave!
Akkor úgy gondolom 23-25mm lesz minimum a szélesség. Illetve láma kérdés, de ezekben van belsõ? Ma leengedtem tökig a levegõt és kézzel félrefordítottam a köpenyt, de nem láttam. Lehet jobban kellett volna?
A múltkori kérdésemre tudnál még reagálni, de más véleményt is szivesen vennék!
http://forum.bikemag...tml#post1163382
Köszi!
Posted 2012. May 21. - 19:26

Egyelore csak kezben neztem, igaz.
En is erre gondoltam, hogy biztos csak nem latom, de ugy emlekszem, hogy eleg nagy 8-as volt benne (feket nyitni kellett), es volt szemmel lathatoan serult kulloje is. (tort rajta a feny) Most meg nem tudnam megmondani, melyik lehetett serult, epnek tunik mind.
Valaki megcsinálta.

A sebesség mindent megold.
Posted 2012. May 21. - 19:22

Pro3 szerintem a jo bolt most, szuper gumi, es mivel mar van 4-es, igy egesz olcso, 8000 Ft korul lehet venni.
Posted 2012. May 21. - 19:16

En is erre gondoltam, hogy biztos csak nem latom, de ugy emlekszem, hogy eleg nagy 8-as volt benne (feket nyitni kellett), es volt szemmel lathatoan serult kulloje is. (tort rajta a feny) Most meg nem tudnam megmondani, melyik lehetett serult, epnek tunik mind.
Posted 2012. May 21. - 19:13

Segitségre volna szükségem, hol és milyen külsõ köpenyt érdemes venni országutira ?
Jelenleg Michlen Pro2 Race (20-622, 700 x 20C van most), de töredezett.
Pro 3 vagy 4 esélyes?
Van neten olyan hely, ahonnan szoktatok rendelni, ahol jók a tapasztalatok?
Posted 2012. May 21. - 19:05

kisebb választék de jobb árak a bike24.de sõt még a bikecomponents.de -nél is.
Posted 2012. May 21. - 18:57

Hallottatok mar oncentirozo kerekrol?
A regi Fulcrum R3-am meg tavaly egy versenyen kapott 8-ast, felretettem, mert nem hianyzott.
Most elovettem, es nezem, de nem latom, hogy barmi baja lenne.
Persze ezt most csak szemre nezem, de szemre tok jonak tunik.
Szemre vázban vagy szemre a kezedben? Csak a kezedben megforgatva nem fogod látni a kis nyolcast.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. May 21. - 18:50

A regi Fulcrum R3-am meg tavaly egy versenyen kapott 8-ast, felretettem, mert nem hianyzott.
Most elovettem, es nezem, de nem latom, hogy barmi baja lenne.
Persze ezt most csak szemre nezem, de szemre tok jonak tunik.
Posted 2012. May 21. - 10:17

ha nem, milyen középcsapágy kellene? itt a sram/truvativ oldalán nem találtam külön mtb/outi hajtómûvekhez való középcsapágyakat.
Posted 2012. May 21. - 00:27

Posted 2012. May 21. - 00:20

Igen láttam , de ebbõl számomra nem derült ki , hogy nincs megfelelõ méretû kompakt kormány amit berakhatnék a stucniba.Ezt láttad-e már: Road Drop Bar Geometry : La Rueda Tropical (korábban többen idézték, én is)?
pont ezt szeretném elkerülni , ha lejjebb helyezném a fékváltókart akkor csak még nagyobb lenne az az árok ami miatt nem sík a kormány és a fékkar átkötése.a kormány jó sztem, a fékváltókart kell lejjeb tenned, hogy jobban közelítsen ahhoz az egyeneshez, amit szeretnél. de elég nagy a kormány haljítása, szóval teljesen egyenesbe nemigen tudod tenni, csak közelíteni az egyeneshez.
Köszönöm! Még gondolkozok rajta , de egyelõre nem szeretnék olyan stucnit ami nyitható ablakos , illetve az alapvetõ problémám , hogy ezt csak adapterrel tehetném fel.Csak kompakttal lehet ezt összehozni, amihez másik stucni kell.

Bár a gumiborítást csak a bandázslásig bontottam fel nekem nem úgy tûnt , hogy ívelt lenne a belsõ fém lemez.Mi tobb, regi STI-vel sem lehet igazan jol megoldani a sikba hozast.
A berogzodes reszt nem ertem, ~40cm szeles kormany vs. ~60cm kezdesnek. Mashogy kell ulni is rajta, nem?
Persze más az üléspozíció meg más a kormányszélesség is , de ettõl még szerintem érthetõ , hogy mi az ami zavar az országútin és , hogy pontosan mire keresem a megoldást.
A morcos.