Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez Q-Pro?

Honnan lõtted, illetve mi pénz mostanában egy ilyen?
És milyenek a tapasztalatok vele az elõzõ bringához képest, mit érzel? Jobban ugrik? nem hajlong? kényelem?

Igen, Q-Pro Carbon (alu váz karbon támvillákkal).

Az apróban hirdették sokáig, elég rossz képek voltak hozzá, senki nem vette meg. Kicsit utánanéztem, aztán úgy döntöttem elmegyek érte. Árat nem tudok mondani, mert alig maradt valami a gyári felszereltségébõl, szinte teljesen átépítettem.
Amit legjobban érzek, hogy lefelé jobb vele kanyarodni, valahogy stabilabbnak érzem, mint az acél puch-omat. Természetesen jobban ugrik, mert minden merevebb rajta, a kormányszárra nem tudok csomót kötni, mint a másik bringán és a hátulja is merevebb, de ez inkább csak megszokás kérdése. Kicsit jobban ráz a hátulja, de nem tudom, hogy a váz vagy a 31,6-os nyeregcsõ miatt van-e. Jól elvagyok vele (mint a legtöbb bringámmal).
A papucsától elõször égnek állt a hajam, de már van saját módszerem a kerék berakására.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ez Q-Pro?

Honnan lõtted, illetve mi pénz mostanában egy ilyen?
És milyenek a tapasztalatok vele az elõzõ bringához képest, mit érzel? Jobban ugrik? nem hajlong? kényelem?

Azt hittem már mindenki látta. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szóval Klein!

Azt hittem már mindenki látta. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Még képek a Kínok Kínjáról: https://picasaweb.go...eat=directlink#

Szóval Klein!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

van és teljesen jók. A testhelyzet nem annyira hasalós mint az outin, ami szintén elõny lehet

vennék is egyet ilyen mindenes bringának, de szigorúan csak használtat, de ezek még úgy is elég drágák

utcára meg nem viszek ki nagyon költséges motyót, még gyöngyözne a homlokom a sörözõben, hogy megvan-e a paripa :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Még képek a Kínok Kínjáról: https://picasaweb.go...eat=directlink#

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
van és teljesen jók. A testhelyzet nem annyira hasalós mint az outin, ami szintén elõny lehet

ezek a cx bringák túrázásra mennyire alkalmasak?

általában van rajtuk csomagtartó meg sárvédõ rögzítõ szem?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
ezek a cx bringák túrázásra mennyire alkalmasak?

általában van rajtuk csomagtartó meg sárvédõ rögzítõ szem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Na reggel megneztem villaban a kerekem, ut azert egy picit. Szoval nincsenek ongyogyulo kerekek, ezek szerint. :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
ha már cx

úgy néz ki ha lesz fõleg aszfaltos szerelvényem akkor cx lesz.
2 jelölt van

KONAWORLD

CAADX 6 TIAGRA - CAADX - Cyclocross - Road - Bikes

konából 49-es, kancsóból 51-es.

kancsóban szimpi a 27,2-es csõ, a 3,5 centivel magasabb fejcsõ és a szereltsége is majdnem az amit alképzeltem, nem is cserélnék mást csak a nyerget, csövet(karbonra) a fékeket mini v-re, meg a bandázst zöldre :). még a gumik is azok amiket elképzeltem.

konát meg vagy vázként venném, vagy majdnem minden ugrana le róla. viszont nem lenne tipusidegen a garázsban. meg szebb :)

súly és májerfaktor kevéssé érdekel, de egyéb szempont amit én nem veszek észre tapasztalat híján ? köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Felfelé az áttétel 36/27 állít meg eléggé hamar, lefelé meg a gyenguska fékek miatt nem lehet ereszteni annyira, hogy a váznak, villának komolyabb gondja legyen. De ha Cx-ezel, akkor ezt már tudod úgy is. Mi jártunk már Cx-el a Velencei hegységben meg a Pilisben is, lefelé szinte mindenhol lemegy, ami nem túl meredek, felfelé meg mindenhol fel lehet tolni.

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Nekem csont nélkül bírta a Balaton Maraton középtávját, sem a vázon, sem a villán nem keletkezett semmi probléma. Persze kaptam vagy három defektet, de ez a saját lúzerségem miatt volt. Azóta is elõfordul, hogy többé-kevésbé köves terepen használom. 63 kiló vagyok, a gép egy szkandium vázas Kona a saját márkás alunyakas karbon villájukkal.

Szerintem ahol és amennyire a keskeny gumival, csillapítás nélkül normális ember ereszteni meri, annyit bõven kibír.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,578 posts
Valószínûleg hülyeséget kérdezek, de miért ne?!.... :D
Mit kell bírnia egy cyclocross bringának? Azt vettem észre, hogy baromira élvezem vele a köves felfeléket is (HH hegy, Budakeszi, János hegy környékén lévõ montis terepeket "simán" megjárom vele). Lefelé köves terepen persze nem vágom oda, és lassan megyek. Ezek a vázak elnyûhetetlenek, de a villától egy kicsit félek.
Egyébként egyelõre nagyon nem bántam meg a cyclo-ra váltást. Elvileg feladásra került a TRP CX9-es mini v-fékem, majd írok róla, mert volt akinek piszkálta a fantáziáját. Eggyel nagyobb külsõt is fogok szerezni (33, 35-ös).
Köszönöm

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Az elmúlt napok "szingó a király" hozzászólásaihoz kiegészítésként.

Mivel szingóval nem lehet vágásos defektet kapni ezért kaptunk , a lötty nem fogta meg , biatorbágyról autózhattunk újpestig.

ok, ok. Engem már lebeszéltetek a szingós kerék vásárlásról! :) Sõt, lassan már új kereket se akarok. (bár ennek az elõzõekhez semmi köze. :) )

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Az elmúlt napok "szingó a király" hozzászólásaihoz kiegészítésként.

Mivel szingóval nem lehet vágásos defektet kapni ezért kaptunk , a lötty nem fogta meg , biatorbágyról autózhattunk újpestig.

A morcos.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Sorry, de a Musingrol nem tudok velemenyt mondani.

biker24

biker24

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

20-as helyett mindenkeppen szelesebbet vegyel, jobban gurulnak. (lasd pl. Giro Tech: Rise of the 25mm tire )
Pro3 szerintem a jo bolt most, szuper gumi, es mivel mar van 4-es, igy egesz olcso, 8000 Ft korul lehet venni.

Köszi ave!

Akkor úgy gondolom 23-25mm lesz minimum a szélesség. Illetve láma kérdés, de ezekben van belsõ? Ma leengedtem tökig a levegõt és kézzel félrefordítottam a köpenyt, de nem láttam. Lehet jobban kellett volna?

A múltkori kérdésemre tudnál még reagálni, de más véleményt is szivesen vennék!

http://forum.bikemag...tml#post1163382

Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egyelore csak kezben neztem, igaz.
En is erre gondoltam, hogy biztos csak nem latom, de ugy emlekszem, hogy eleg nagy 8-as volt benne (feket nyitni kellett), es volt szemmel lathatoan serult kulloje is. (tort rajta a feny) Most meg nem tudnam megmondani, melyik lehetett serult, epnek tunik mind.

Valaki megcsinálta. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
20-as helyett mindenkeppen szelesebbet vegyel, jobban gurulnak. (lasd pl. Giro Tech: Rise of the 25mm tire )
Pro3 szerintem a jo bolt most, szuper gumi, es mivel mar van 4-es, igy egesz olcso, 8000 Ft korul lehet venni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egyelore csak kezben neztem, igaz.
En is erre gondoltam, hogy biztos csak nem latom, de ugy emlekszem, hogy eleg nagy 8-as volt benne (feket nyitni kellett), es volt szemmel lathatoan serult kulloje is. (tort rajta a feny) Most meg nem tudnam megmondani, melyik lehetett serult, epnek tunik mind.