Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Köszönöm a válaszokat cx ügyben, hasonlóan gondoltam magam is.
Bikertigger:
A Cannondale-t én is néztem, de Ultegra-t szerettem volna alu vázzal. Amit építettem az lett az igazi. Valószínûleg egész kényelmes lehet az eleje, a villa is hajlított egy kicsit és nem teljesen egyenes. Az igazság az, hogy mikor megnéztem a Cannondale CX/országúti bringákat, valahogy nem volt olyan érzésem, hogy nekem azt kell vennem. Az MTB-k terén is már csak a villa ami miatt ismét mellettük döntenék (az elmúlt 7 évben a fix Cannondale/Fatty montim mellett, 3 másik Cannondalem is volt, tehát nagy fun vagyok :D). Simán ráülve sem volt kényelmes, nyilván tekerni nem tudtam elvinni...
A Kona felszereltsége viszont jobb, a 105-ös szett már nagyon klassz, valóban "értelmetlen" a vastagabb nyeregcsõ.

kösz. igazából nem nagyon szeretnék tiagra fölé menni (márcsak a kijelzõ miatt is :)), meg 1ébként sem látom értelmét. közben elolvastam a másik újságban a tesztet (igaz az 1el jobb szereltségû caadx 5) -el is feledtem pedig olvastam már anno is-. még mindig szimpi a cucc :)

igazából nem értem (illetve ,de tudom) miért nem népszerûbbek a cx bringák.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

középcsapágyas kérdésre valaki? http://forum.bikemag...tml#post1163606

Nem értem a kérdést. Azt szeretnéd megtudni, hogy GXP hajtómûhöz jó-e a GXP monoblokk?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
STX kormanycsapagyba valo cartridge-okat lehet manapsag venni, tudja valaki?
Gondolom eleg lenne a cartridge-ot cserelni hisz a golyopalyak is abban vannak. A problema, ugye hogy "onbeallo" a csapagy, a golyok feszket raktak. :)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
középcsapágyas kérdésre valaki? http://forum.bikemag...tml#post1163606

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Nem szoktam bringáimról képet felrakni.
Pedig szoktal: Márkus Jani kerékpáros blogja: Felkészülés a téli alapozásra ;)

Az kivételes eset volt. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Nem szoktam bringáimról képet felrakni.
Pedig szoktal: Márkus Jani kerékpáros blogja: Felkészülés a téli alapozásra ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most nezem, hogy a Hegyek Pokla celja is a vaskapunal lesz...

Mondta Gyuri a célban, nem volt õszinte a mosolyunk amikor ezt meghallottuk. :)

Ez amit Kiskunfélegyháza mellett hirdettek? Én majdnem megvettem, úton voltam a csávóhoz, csak aztán összetörtem a kocsit egy körforgalomban. Telefon a csávónak hogy a bringa árát az autó bal elejére kell költenem. :) Ezt biztos a te sorsfonód csinálta.. :D

Ige, ez az.
Nem, ez csak puszta véletlen. :D

rak6nál föl képeket róla. :) szereltem régebben klein bringát. az ilyen volt:

Nem szoktam bringáimról képet felrakni. :) De készült elég kép rólam a versenyrõl, ahol jól látszik a bringa baloldalról. :)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts
Köszönöm a válaszokat cx ügyben, hasonlóan gondoltam magam is.
Bikertigger:
A Cannondale-t én is néztem, de Ultegra-t szerettem volna alu vázzal. Amit építettem az lett az igazi. Valószínûleg egész kényelmes lehet az eleje, a villa is hajlított egy kicsit és nem teljesen egyenes. Az igazság az, hogy mikor megnéztem a Cannondale CX/országúti bringákat, valahogy nem volt olyan érzésem, hogy nekem azt kell vennem. Az MTB-k terén is már csak a villa ami miatt ismét mellettük döntenék (az elmúlt 7 évben a fix Cannondale/Fatty montim mellett, 3 másik Cannondalem is volt, tehát nagy fun vagyok :D). Simán ráülve sem volt kényelmes, nyilván tekerni nem tudtam elvinni...
A Kona felszereltsége viszont jobb, a 105-ös szett már nagyon klassz, valóban "értelmetlen" a vastagabb nyeregcsõ.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts
ez elvileg a gyári felállás volt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Úgy látszik a tulaj kedvenc színe a kék :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

Igen, Q-Pro Carbon (alu váz karbon támvillákkal).

Az apróban hirdették sokáig, elég rossz képek voltak hozzá, senki nem vette meg. Kicsit utánanéztem, aztán úgy döntöttem elmegyek érte. Árat nem tudok mondani, mert alig maradt valami a gyári felszereltségébõl, szinte teljesen átépítettem.
Amit legjobban érzek, hogy lefelé jobb vele kanyarodni, valahogy stabilabbnak érzem, mint az acél puch-omat. Természetesen jobban ugrik, mert minden merevebb rajta, a kormányszárra nem tudok csomót kötni, mint a másik bringán és a hátulja is merevebb, de ez inkább csak megszokás kérdése. Kicsit jobban ráz a hátulja, de nem tudom, hogy a váz vagy a 31,6-os nyeregcsõ miatt van-e. Jól elvagyok vele (mint a legtöbb bringámmal).
A papucsától elõször égnek állt a hajam, de már van saját módszerem a kerék berakására.

rak6nál föl képeket róla. :) szereltem régebben klein bringát. az ilyen volt: Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Az apróban hirdették sokáig,

Ez amit Kiskunfélegyháza mellett hirdettek? Én majdnem megvettem, úton voltam a csávóhoz, csak aztán összetörtem a kocsit egy körforgalomban. Telefon a csávónak hogy a bringa árát az autó bal elejére kell költenem. :) Ezt biztos a te sorsfonód csinálta.. :D

Én amúgy 11es polír változatú Athenával akartam megépíteni majd valamikor. Egyszer akarok majd egy Campás bringát majd. majd..

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Most nezem, hogy a Hegyek Pokla celja is a vaskapunal lesz...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez Q-Pro?

Honnan lõtted, illetve mi pénz mostanában egy ilyen?
És milyenek a tapasztalatok vele az elõzõ bringához képest, mit érzel? Jobban ugrik? nem hajlong? kényelem?

Igen, Q-Pro Carbon (alu váz karbon támvillákkal).

Az apróban hirdették sokáig, elég rossz képek voltak hozzá, senki nem vette meg. Kicsit utánanéztem, aztán úgy döntöttem elmegyek érte. Árat nem tudok mondani, mert alig maradt valami a gyári felszereltségébõl, szinte teljesen átépítettem.
Amit legjobban érzek, hogy lefelé jobb vele kanyarodni, valahogy stabilabbnak érzem, mint az acél puch-omat. Természetesen jobban ugrik, mert minden merevebb rajta, a kormányszárra nem tudok csomót kötni, mint a másik bringán és a hátulja is merevebb, de ez inkább csak megszokás kérdése. Kicsit jobban ráz a hátulja, de nem tudom, hogy a váz vagy a 31,6-os nyeregcsõ miatt van-e. Jól elvagyok vele (mint a legtöbb bringámmal).
A papucsától elõször égnek állt a hajam, de már van saját módszerem a kerék berakására.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ez Q-Pro?

Honnan lõtted, illetve mi pénz mostanában egy ilyen?
És milyenek a tapasztalatok vele az elõzõ bringához képest, mit érzel? Jobban ugrik? nem hajlong? kényelem?

Azt hittem már mindenki látta. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szóval Klein!

Azt hittem már mindenki látta. :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Még képek a Kínok Kínjáról: https://picasaweb.go...eat=directlink#

Szóval Klein!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

van és teljesen jók. A testhelyzet nem annyira hasalós mint az outin, ami szintén elõny lehet

vennék is egyet ilyen mindenes bringának, de szigorúan csak használtat, de ezek még úgy is elég drágák

utcára meg nem viszek ki nagyon költséges motyót, még gyöngyözne a homlokom a sörözõben, hogy megvan-e a paripa :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Még képek a Kínok Kínjáról: https://picasaweb.go...eat=directlink#

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
van és teljesen jók. A testhelyzet nem annyira hasalós mint az outin, ami szintén elõny lehet

ezek a cx bringák túrázásra mennyire alkalmasak?

általában van rajtuk csomagtartó meg sárvédõ rögzítõ szem?