Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
sztem a sram red a leg fapadosabb mind közül,mégis sok csapat azzal megy. ezt baromira nem értem.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

új campa termékek idõfutamra,és triatlonra: The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling - Campagnolo presents the Triathlon/Time Trial Project az áttételek elég szélesek: BULLET ULTRA 34/50 - 36/52 - 39/53. BORA ULTRA 39/53 - 42/54 - 42/55 tényleg az az érzésem,h a shimano-nál,és a sram-nál is jobb cuccaik vannak,de a szponzori részén bukik meg minden. már alig versenyzik a profik közül campagnolo alkatrészekkel.

Szerintem ott csúsztak meg egy kicsit amikor kijött a Sram Red és a Di2. Már nem õk léptek elõször, hanem csak a válaszokat adják. Utóbbit nem is értem miért fogyatkoztak meg ilyen drasztikusan a profi mezõnyben.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

értem. nem tudom, én még ezt a módszert nem próbáltam...úgy emlékszem, régebben, amikor volt róla szó (de lehet, hogy másik fórumban volt) hogy 1500 km-nél azért sûrûbben cserélgetést említettek.

mindenesetre azért majd írd le a tapasztalataidat, mennyire válik be ez a módszer.

..akkor marad az ezres intervallum. :-)

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
új campa termékek idõfutamra,és triatlonra: The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components Cycling - Campagnolo presents the Triathlon/Time Trial Project az áttételek elég szélesek: BULLET ULTRA 34/50 - 36/52 - 39/53. BORA ULTRA 39/53 - 42/54 - 42/55 tényleg az az érzésem,h a shimano-nál,és a sram-nál is jobb cuccaik vannak,de a szponzori részén bukik meg minden. már alig versenyzik a profik közül campagnolo alkatrészekkel.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

....vettem három láncot és azokat szeretném cserélgetni.

értem. nem tudom, én még ezt a módszert nem próbáltam...úgy emlékszem, régebben, amikor volt róla szó (de lehet, hogy másik fórumban volt) hogy 1500 km-nél azért sûrûbben cserélgetést említettek.

mindenesetre azért majd írd le a tapasztalataidat, mennyire válik be ez a módszer.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
....vettem három láncot és azokat szeretném cserélgetni.

Ridley Noah Fast 

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

...tudom, h 1000x lerágott csont, de szerintetek 1500km-enként elég cserélgetnem a láncot az outin? Tiszta száraz idõben hajtok csak és nem "gyepálom" a gépet.
THX!!

teljes csere, vagy van két lánc, és azokat cserélgeted? (sokan így csinálják)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...tudom, h 1000x lerágott csont, de szerintetek 1500km-enként elég cserélgetnem a láncot az outin? Tiszta száraz idõben hajtok csak és nem "gyepálom" a gépet.
THX!!

Ridley Noah Fast 

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
tépõzárat ragasztasz a sisak belsejére, a szivacsot meg rányomod a tépõzárra. két kis foltot ráragasztasz és így le is tudod venni kimosni.

Sisakhoz adott 4 szivacsdarabot hogyan/mivel érdemes beragasztani (?) a sisakba? köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
cx gép nekem egy sportosabb treking bringának kéne, mondjuk akkor már a kona sutra lenne a megoldás

viszont volt egy világutazó csóka valamelyik bikemagban és õ kona sutrával kezdte, de aztán valamiért átváltott egy sima montira, telóval, tárcsafékkel (explosiff), nem említette, hogy miért, de biztos volt rá valami oka

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Sisakhoz adott 4 szivacsdarabot hogyan/mivel érdemes beragasztani (?) a sisakba? köszi

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Verti: koszi, de ez nagyon draga.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

inkább csak mgerõsítést, hogy nincs külön mtb/outi középcsapágy, tehát a linkelt press-fit középcsapágy jó a sram force hajtókaromhoz is.

Ezt nem tudom megerõsíteni, meg szerintem kell, hogy legyen egy outi és egy mtb középcsapágy között különbség. A linkednél is ott az MTB felirat a csapágyon.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Nem értem a kérdést. Azt szeretnéd megtudni, hogy GXP hajtómûhöz jó-e a GXP monoblokk?

inkább csak mgerõsítést, hogy nincs külön mtb/outi középcsapágy, tehát a linkelt press-fit középcsapágy jó a sram force hajtókaromhoz is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem azért nem népszerûbb, mert nem ismerik. Nekem ha kevesebb bringám lehetne mint ami van, akkor lenne egy CX-em, meg egy 29es merev montim. A CX-el indultam már outi versenyen is, persze gumicsere után, nem nagyon különbözik. A kerékpározási igények 80 százalékára megfelelõ a Cx, a többire kell célszerszám. Srác ment a Crosskovácsi rövidtávon is Cx-el, mondjuk az emelkedõk nem lehettek túl 1xûek neki.

Keskeny slick-kel a CX csak egy canti-fékes merev outi :) . Persze egy maratonon el lehet indulni bármivel, írtam is errõl cikket, de azért messze van az optimálistól.

Jani ezt nálad megértem, meg még itt pár embernél jogos, de elautókázva szerte szana az országban, amennyi outist látok, (és nem öreg retro vasakon) ahoz képest nem túl népes a mezõny még az amatõr versenyeken sem. szal sztem ez kb 10bõl 2nél számít. ellenben pl a tisza tó túron, -ami azért nem egy komoly derbi- az elsõ 8 kilcsin (ami közút) 6-vagy 7 embert láttam defektet szerelni. és ebbõl tán 2 elözõtt vissza késõbb. szal lehet pl. egy 32-es maraton supreme-el jobban jártak volna összességében.

Egyrészt jogos, amit írsz. Nagyon sok emberrel találkoztam, aki teljesen kiakadt azon, amikor mondtam, hogy nekem 8-9bar van a gumijaimban. Nekik a 6bar is nagyon rázós. Nekik valójában jobb lenne a CX széles gumikkal alacsonyabb nyomáson. A defektrõl csak annyit, hogy eddig még nem kaptam defektet országúton, pedig szoktam a fûben is kikerülni a sor és megyek át mindenen az átlaghoz képest sokkal gyorsabban. Szóval náluk a defekt a túl alacsony nyomás vagy a nagyon sz.r gumi miatt volt.

Van azért keskeny gumiban is, ami eléggé defektálló. Mondjuk én mentem 3500km-et defekt nélkül 220g-os gumikkal. De azzal nem kell belehajtani ész nélkül minden úthibába, mert még 9 Baron is összejön a felütés könnyen.

Dehogynem kell belehajtani :) , csak legyen rugó a karodban, ne legyél olyan szögletes, mint az országútisok többsége itthon, ezért jó merevvillával megtanulni montizni, mert mindent megtanulsz kimozogni.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
http://

STX kormanycsapagyba valo cartridge-okat lehet manapsag venni, tudja valaki?
Gondolom eleg lenne a cartridge-ot cserelni hisz a golyopalyak is abban vannak. A problema, ugye hogy "onbeallo" a csapagy, a golyok feszket raktak. :)

Sjs Cycles. Van nekik két méretben.

[URL="http://http://www.sjscycles.co.uk/shimano-cartridge-bearing-5-32-inch-x-18-2-pieces-78v-9803-prod6597/"]http://http://www.sjscycles.co.uk/shimano-cartridge-bearing-5-32-inch-x-18-2-pieces-78v-9803-prod6597/

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Van azért keskeny gumiban is, ami eléggé defektálló. Mondjuk én mentem 3500km-et defekt nélkül 220g-os gumikkal. De azzal nem kell belehajtani ész nélkül minden úthibába, mert még 9 Baron is összejön a felütés könnyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
Jani ezt nálad megértem, meg még itt pár embernél jogos, de elautókázva szerte szana az országban, amennyi outist látok, (és nem öreg retro vasakon) ahoz képest nem túl népes a mezõny még az amatõr versenyeken sem. szal sztem ez kb 10bõl 2nél számít. ellenben pl a tisza tó túron, -ami azért nem egy komoly derbi- az elsõ 8 kilcsin (ami közút) 6-vagy 7 embert láttam defektet szerelni. és ebbõl tán 2 elözõtt vissza késõbb. szal lehet pl. egy 32-es maraton supreme-el jobban jártak volna összességében.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Szerintem azért nem népszerûbb, mert nem ismerik. Nekem ha kevesebb bringám lehetne mint ami van, akkor lenne egy CX-em, meg egy 29es merev montim. A CX-el indultam már outi versenyen is, persze gumicsere után, nem nagyon különbözik. A kerékpározási igények 80 százalékára megfelelõ a Cx, a többire kell célszerszám. Srác ment a Crosskovácsi rövidtávon is Cx-el, mondjuk az emelkedõk nem lehettek túl 1xûek neki.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

igazából nem értem (illetve ,de tudom) miért nem népszerûbbek a cx bringák.

Mert földúton ugyanúgy elmegy egy országúti is a 23-as gumijaival, aszfalton meg ezerszer gyorsabb. Terepen meg inkább montival megy az ember.