Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Ave jössz még valamikor felénk?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

gyertek le szegedre a hétvégén, tekerünk egyet, itt nem baszogatnak a rendõrök! :)

Merre?? Ott meg olyan sz@..rok az utak, h azt leírni is képtelenség. :(

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ha ennyire nincs téma:
Augusztus 20-án gondtam tekerek egyet Szentendrén keresztül. Oda felé még minden rendben volt. Visszafelé mikor már kijössz a városból a 11 úton a benzinkút elõtt ott állt a rendõr. Mikor megláttam õket fel akartam menni a bringaútra (akkor lejöttem a fõútról). A bringaúton kb 20 cm homokkupacok voltak a szárazság miatt, ssélyem nem volt hogy el tudjak menni. Látva a helyzetet visszamentem a fõútra, hiszen 200 m után úgy is lekanyarodok Pomáz felé. A rendõr persze nem hagyta annyiba, leintett.
30 perc várakozás után (mert közben másik 2-3 emberrel szemben intézkedtek) nagynehezen, nem részelezem hogy, elengedtek,de nagyon gáz szitu volt. Az egész napom de leginkább a bringázásom tönkretették. És hihetetlen, hogy mennyire szörnyû a helyzet Szentendrén. Ott nem lehet tekerni... Ha igen, megbüntetnek! A rendõrt mikor mondom neki, hogy a bringaút járhatatlan nem érdekli, szabály az szabály....
Mondom neki és a Váci úton akkor miért bringázhatok? Nem érdekli az pesti oldal....
Kabaré.... és nem tudunk tenni ellene...

gyertek le szegedre a hétvégén, tekerünk egyet, itt nem baszogatnak a rendõrök! :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Ha ennyire nincs téma:
Augusztus 20-án gondtam tekerek egyet Szentendrén keresztül. Oda felé még minden rendben volt. Visszafelé mikor már kijössz a városból a 11 úton a benzinkút elõtt ott állt a rendõr. Mikor megláttam õket fel akartam menni a bringaútra (akkor lejöttem a fõútról). A bringaúton kb 20 cm homokkupacok voltak a szárazság miatt, ssélyem nem volt hogy el tudjak menni. Látva a helyzetet visszamentem a fõútra, hiszen 200 m után úgy is lekanyarodok Pomáz felé. A rendõr persze nem hagyta annyiba, leintett.
30 perc várakozás után (mert közben másik 2-3 emberrel szemben intézkedtek) nagynehezen, nem részelezem hogy, elengedtek,de nagyon gáz szitu volt. Az egész napom de leginkább a bringázásom tönkretették. És hihetetlen, hogy mennyire szörnyû a helyzet Szentendrén. Ott nem lehet tekerni... Ha igen, megbüntetnek! A rendõrt mikor mondom neki, hogy a bringaút járhatatlan nem érdekli, szabály az szabály....
Mondom neki és a Váci úton akkor miért bringázhatok? Nem érdekli az pesti oldal....
Kabaré.... és nem tudunk tenni ellene...

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Erõsen függ a környezettõl és a tempótól, a napokban tekertem le a Passau-Bécs távot. 316km, közel 15 óra alatt amiben két óra pihenés volt. A végén nem voltam fáradt, elgyötört, a táj gyönyörû és változatos a tempó meg közel 25km/h volt. Így tényleg el lehet "szórakozni" az outi nyergében.

Rengeteget számít a jó nyereg és nadrág is. Egy éve, ha 3 órát letekertem, már élni nem volt kedvem, és nem magában a tekerésben merültem ki. Pedig "egész jó" nyergem, meg nadrágom volt, de idén váltottam, és össze sem lehet hasonlítani a kettõt, most egy 7 órás túra után még úgy éreztem, hogy a világból is kitekerek. Mondjuk ebben lehet, hogy az is közrejátszik, hogy karbonvillás aluvázról visszaváltottam acélra. A tempón egyébként én is meglepõdtem, hogy mennyit számít.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Hat nekem a 7 ora is boven sok biciklin, nemhogy 24.

Erõsen függ a környezettõl és a tempótól, a napokban tekertem le a Passau-Bécs távot. 316km, közel 15 óra alatt amiben két óra pihenés volt. A végén nem voltam fáradt, elgyötört, a táj gyönyörû és változatos a tempó meg közel 25km/h volt. Így tényleg el lehet "szórakozni" az outi nyergében.

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat nekem a 7 ora is boven sok biciklin, nemhogy 24.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
Engem nem lehet elfelejteni cigivel a számban:) amúgy egy öregecske meridával voltam.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

70%-át egyedül toltam,ugyhogy ha egy egyszemélyes sort láttál akkor az én lehettem:)Én 400-nál szálltam ki a legjobb 640-el végzett.Igazi családias buli volt semmi nevezési dij csipes mérés meg ilyesmik mégis nagyon jó volt.Reméljük jövöre semmi gondod nem lessz és végig tolod!!!

Akkor nem együtt toltuk, de már tudom, hogy ki vagy :D Sajnos névre nem emlékszem, mert nagyon rossz a névmemóriám, de a bringára emlékszem, egy Pinarello Prince-n ült, akivel az elején tekertem. Nekem is nagyon bejött a rendezvény, bár én ugye nem sokáig voltam. Én is remélem, hogy a következõ jobban sikerül, de már ezen sem bánkódom annyira.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
70%-át egyedül toltam,ugyhogy ha egy egyszemélyes sort láttál akkor az én lehettem:)Én 400-nál szálltam ki a legjobb 640-el végzett.Igazi családias buli volt semmi nevezési dij csipes mérés meg ilyesmik mégis nagyon jó volt.Reméljük jövöre semmi gondod nem lessz és végig tolod!!!

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

A szombati gomba maratonon 31-es átlag lett (2100m szint) azért az is megér egy misét:)

Nem tudom, hogy veled futottam-e össze, én második nap délelõtt mentem ki. Akkor is 31-32 körül ment a vonat, nagyon nyomták :) Egy hónapig erre készültem, aztán múlt héten egy megfázás ledöntött, 18-án még NeoCitrannal feküdtem, nem tudtam, hogy egyáltalán el tudok-e menni. Végül is fél körig mentem velük, utána leszakadtam, de már azért a kevés kilométerért megérte. Miután leszakadtam, gyorsan összeszedtem 2 defektet. 55 km lett nekem csak, elfogytak a belsõim, meg az erõm, nem volt valami jó érzés, de így utólag azt mondom, hogy jó volt.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
Meg is zuhantak páran...köztük én is de hát a zsiros kenyér kevés ehhez :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
100km-es 2000m szint körüli könnyebb pályájú mtb maratonon is 30-as átlagot szokott menni a gyõztes.

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A szombati gomba maratonon 31-es átlag lett (2100m szint) azért az is megér egy misét:)

Droidok!!! :D, erre ember nem képes. :cool2:

Ridley Noah Fast 

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts

Sziasztok, országútisok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Korábban már írtam, hogy volt egy (feltehetõleg) Colombus csöves Dancelli kerékpárom. Mivel a láncvilla igencsak rozsdamarta volt, és féltem, hogy komolyabb lesz a baj, ha így hagyom, elvittem homokfúvókhoz, hogy fémtiszta legyen a váz, majd egy új fényezéssel ismét olyan lehessen a bringa, mint új korában. A homokfúvás során valamilyen külsõ erõhatás hatására a hátsó vázháromszög tönkrement. A meghajtás felõli oldal láncvillája behorpadt, és elhajlott, ahogyan a támvilla is. Valaki már javasolt korábban privátban olyan embert, aki tudna segíteni új vázháromszög elkészítésében, de elveszett a levél, nem találom. Valaki tudna segíteni nekem? Ha jól emlékszem, valaki közületek kb. 1-2 évvel ezelõtt már cseréltetett láncvillát acél vázas bringán. Esetleg hozzávetõleges árat tudtok mondani (akár pm-ben is)? Azzal tisztában vagyok, hogy akármilyen olcsón is sikerül megcsináltatni, nem olcsóbb, mint új, hasonló vázat venni az Ecserin, de nekem ez volt az elsõ országútim, és ragaszkodom hozzá.
Így néz ki jelenleg:
Feltöltött kép
Elõre is köszönöm a segítségeteket, és bocsánat a kisesszéért.

Gábor

én cseréltettem láncvillát hasonlóan ügyes szakik miatt. Pajti bácsi csinálta meg,kb 5000 pénzért,ha jól emlékszem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
az elsõ emelkedõn megszoknád, és a második már jól menne. hidd el!

Flickr

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Képzelheted, hogy egy ilyen alföldi "gyereknek", akinek egy normális edzésen a legmagasabb emelkedõ, amit meg kell másznia a tiszai töltés, annak, mit jelent egy ilyen útvonal. :) Lehet erõsen elgondolkodnék sz "inkább tökön szúrom magam" kérdésen. :D

(aztán persze belevágnék a dologba, de nem lehetne dicsekedni az átlagommal, az biztos.)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Én is azért autóztam arra, h esetleg jó lenne kimenni tekerni, de annyira nehéz a terep. Tele volt 10, 12, 13%-os emelkedõkkel. Szörnyû volt látni, gyorsan lemondtam róla. :) Volt olyan emelkedõ ahol a dízel gépsárkány is csak harmadikban tudott felkapaszkodni.

Én szegény meg kénytelen vagyok mindig arra edzeni.....
;)

Flickr

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Sziasztok, országútisok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Korábban már írtam, hogy volt egy (feltehetõleg) Colombus csöves Dancelli kerékpárom. Mivel a láncvilla igencsak rozsdamarta volt, és féltem, hogy komolyabb lesz a baj, ha így hagyom, elvittem homokfúvókhoz, hogy fémtiszta legyen a váz, majd egy új fényezéssel ismét olyan lehessen a bringa, mint új korában. A homokfúvás során valamilyen külsõ erõhatás hatására a hátsó vázháromszög tönkrement. A meghajtás felõli oldal láncvillája behorpadt, és elhajlott, ahogyan a támvilla is. Valaki már javasolt korábban privátban olyan embert, aki tudna segíteni új vázháromszög elkészítésében, de elveszett a levél, nem találom. Valaki tudna segíteni nekem? Ha jól emlékszem, valaki közületek kb. 1-2 évvel ezelõtt már cseréltetett láncvillát acél vázas bringán. Esetleg hozzávetõleges árat tudtok mondani (akár pm-ben is)? Azzal tisztában vagyok, hogy akármilyen olcsón is sikerül megcsináltatni, nem olcsóbb, mint új, hasonló vázat venni az Ecserin, de nekem ez volt az elsõ országútim, és ragaszkodom hozzá.
Így néz ki jelenleg:
Feltöltött kép
Elõre is köszönöm a segítségeteket, és bocsánat a kisesszéért.

Gábor