Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok!
SOS segítségre van szükségem. Egy wilier izoard xp karbon vázban rendetlenkedik a hajtómûvem. Pontosabban izomból tekerésnél, kiállásnál, emelkedõn, gyorsításkor fura kattogó hangok hallatszanak. Olyan érzésem van mintha a csészék egyszerûen bemozdulnának a vázban. Hiába raktam be másik hátsó kereket, cseréltem ki a pedálokat a hang egyre erõsödik. Mi okozhat ilyen hangokat? Elszállt a menet a karbonban? Vagy netán csapágyas? Remélem nem kell új vázat vennem, mert csak néhány hónapja van meg.

Ami még lehet: nem teljesen meghúzott kazetta szorító (vagy hogyhíjják) hátul, valamint nem teljesen meghúzott lánckerék összefogócsavarok a hajtómûvön.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,439 posts
nézem a Vuelta-t. hallgatom a kis Knézyéket. érdekes lesz Hamilton könyve. remélem lesz magyar kiadása is. én biztos megvenném.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
lesz mit télen újranézni! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Wow, Ten Dam behuzott par strava KOM-ot ma!
Bike Ride Profile | 191kilometers near Santander | Times and Records | Strava

Segit megfejteni, hogy mi is volt ma. Az elso 3. kategorias hegyen nagyon mentek ( Bike Ride Profile | 191kilometers near Santander | Times and Records | Strava ) a masodikon mar nem annyira, valoszinuleg ott mar leszakadt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez egy uber szakasz volt, "all-time best" koze valo.
Talan holnapra lesz osszefoglalo, hogy mi is volt, a kamerak szerintem mennek a rajttol, csak a kozvetites indul kesobb.

En egyebkent gondoltam ra, hogy ezen a szakaszon talan lehet valamit csinalni, de hogy a Katusha ennyire kiesett, az nagyon meglepo.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Hihetetlen ami ma a Vueltán történt. Nem sokat vártam a mai szakasztól, erre meg...

sajnálom hogy lemaradtunk a döntõ támadásról..:/ gondolom a rendezõk sem hitték, hogy bármi izgalmas történik a vége elõtt.

mindenesetre nem mindennapi történetnek lehettünk szemtanúi. számomra az idei vuleta az idei legizgalmasabb sportesemény!

Flickr

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Hihetetlen ami ma a Vueltán történt. Nem sokat vártam a mai szakasztól, erre meg...

hatalmas volt. fogalmam sincs mi történhetett a katyusával. az egész csapat megzuhant.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Hat nem egy presgep okadja, az egyszer biztos. :)
Foleg az ures lanctanyer durva, masnak nincs is ilyen.

Egyszer fogtam a kezemben egy Dura-Ace nagy lánctányért, és a nagy méret, és a nagyon kicsi tömeg miatt olyan volt, mintha tényleg nem lenne súlya az egésznek. Utána kézbe vettem az acél Biopacet, volt különbség :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Obree ujra rekordot akar donteni, ugyebar.

erdemes megnezni mivel: paul calver / photography

jah, értem már, tehát egy taposó gépet épített. Nem semmi! :)

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat nem egy presgep okadja, az egyszer biztos. :)
Foleg az ures lanctanyer durva, masnak nincs is ilyen.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Értem én, hogy Hollowtech, meg üreges meg minden. Meg azt is tudom, hogy ez nem új meg van is Hollowtech karom 2 is, de ez azért mégiscsak sok... Egyszer elbeszélgetnék egy kisjapóval, hogy ez a kar hogyan van csinálva.

Cutaway 1 | Flickr - Photo Sharing!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Tenyleg. :) Az se volt semmi!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
egyensúlyozni lehet nehéz
amúgy asszem a world's fastest indian inspirálta

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Obree ujra rekordot akar donteni, ugyebar.

erdemes megnezni mivel: paul calver / photography

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
köszönöm, megnézem! :)

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kobuc,
Az Ultra Torque az Campa (es Fulcrum). Modern Shimano hajtomuvel nincs tapasztalatom, szoval passz, hogy mi lehet.

Meg annyit, hogy amikor nekem kattogott, en levett lanccal is elo tudtam idezni, a hajtokar eros oldal iranyu nyomasaval a szobaban.
Szoval arrol kell meggyozodni, hogy tenyleg a vaz adja-e a hangot.
Kellemetlen problema lehet, mert garanciara is eleg nehez igy visszaadni, ha nincs jol lathato gond.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az alapos zsírozás is megtörtént de semmi változás.

Szerintem kicsi az esélye, hogy a vázban a betétnek van baja. Érdemes megnézni a nyeregcsövet, nyeregcsõbilincset, kormánycsapágyat, stucnit, kormányt, lánckerékcsavarokat. Ezek mind kattogthatnak.

mert az jobb? Hát legyen. Egy kicsit félek, h túl fixen "markolja" majd a lábam. Nekem most az SPD-vel az a bajom, h úgy érzem, nincs felület amit taposhatnék. Szúrja a lábam. :D Most jól utánanézek h, mi a csuda az a SPD-SL.

Az én értékrendem szerint igen. Nézz utána! Outiban nem csak a look létezik.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,693 posts

mert az jobb? Hát legyen. Egy kicsit félek, h túl fixen "markolja" majd a lábam. Nekem most az SPD-vel az a bajom, h úgy érzem, nincs felület amit taposhatnék. Szúrja a lábam. :D Most jól utánanézek h, mi a csuda az a SPD-SL.

Az SPD szúrja a lábad ? Hûû-ha.:confused:
Linkeld már be, milyen cipõd van, lécci ! Nem lehet, hogy egy merevebb talpú cipõ sokat segítene neked ?
Marci

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Az enyém ultegra sl 2008 -as tripla hajtómû. Az is ilyen rendszerû? Ott is van féltengelyeket összekötõ csavar?

Nekem Ultra Torque hajtomuben volt hogy az ket feltengelyt osszekoto csavaron kellett huzni, es megszunt a kattogas.