Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2012. szeptember 09. - 16:59
érdekesség,h már 86-ban is próbálkoztak a hidraulikus fékekkel.
Írta 2012. szeptember 09. - 09:54
Írta 2012. szeptember 09. - 05:50
Szerintem egy próbát megér, nagyon tuti szervizük van, hazai viszonylatban elképzelhetetlenül felszerelt.
Radwelt Michi Knopf >> Home
Sajnos bekövetkezett amitõl féltem, a szervízben megállapították hogy a karbonvázba gyárilag beágyazott, végein belsõ menetezéssel ellátott aluminium persely rögzítése gyengült meg. És ugyan a karbon még fogja, de a hang jelzi hogy elõbb utóbb szét fog esni az egész. Több bringaboltot és szervízt kérdeztem, a legtöbb helyen azt mondják ha a karbonszerkezet sérült el kell dobni a többszázezres új vázat. Állítólag vannak speciális paszták(pl amivel a repülõgépek karbon törzséhez rögzítik az alu szárnyat), ezeket endoszkóppal kis furatokon a megfelelõ helyre juttatva jobb lesz a kötés mint valaha. De hallottam egy olyan módszerrõl is, hogy a perselyt marógéppel úgy ahogy van kimarják a helyérõl. A keletkezett alagút teljesen szabályos felületû és alig nagyobb belméretû az eredeti nyílásnál. Ebbe a lukba egész precízen akár az aluminiumnál erõsebb anyagból pl acélból is újragyártható, menetezhetõ az új persely. Ha passzentosra sikerül még ragasztani sem kell. Halottatok ezekrõl az eljárásokról? Ki foglakozik ilyesmivel? Kihez fordulhatok? Nincs pénzem új vázra és nagyon hiányzik a bringám. Attól tartok a váz újravásárlásra buzdító szakszervízek nem vállalnak ilyen munkát.
b
Írta 2012. szeptember 08. - 21:43
Írta 2012. szeptember 08. - 16:31
Sziasztok, érdekelne reálisan, hogy mennyit érhet a kerékpárom, ehhez kellene pár hozzá értõ személy.
Kerékpáromról:
- Váz: Magellan Capella
- Villa: Scott USA
- Nyeregcsõ: Cytec
- kormány: Podium
- Elsõ, hátsó agy: Shimano RX100
- Felni: Mavic Sup
- Gumi: vittoria zaffiro 20 mm-s
- Elsõ, hátsó fék: Shimano RX100
- Elsõ váltó: Shimano Deore LX
- Hátsó váltó: Shimano RX100
- Fékváltó karok: Shimano RX100
- Hajtómû: Shimano RX100
- Lánc, Fogaskoszorú: Shimano
- Pedál: SPD
Remélem nem felejtettem ki semmit, nem minden alkatrésznek tudom a pontos típusát, de a gyártót minden esetre oda írtam.Maga a bicikli így néz ki: http://a2.sphotos.ak...364755588_o.jpg
a "mennyit ér" ,és a "mennyiért lehet eladni" teljesen más összeg. 100 körüli az értéke,de talán ha 70-ért elbírod adni,akkor jó vagy.... szerintem.
Írta 2012. szeptember 08. - 15:25
Melyik szervizben állapították meg?Sajnos bekövetkezett amitõl féltem, a szervízben megállapították hogy a karbonvázba gyárilag beágyazott, végein belsõ menetezéssel ellátott aluminium persely rögzítése gyengült meg. És ugyan a karbon még fogja, de a hang jelzi hogy elõbb utóbb szét fog esni az egész. Több bringaboltot és szervízt kérdeztem, a legtöbb helyen azt mondják ha a karbonszerkezet sérült el kell dobni a többszázezres új vázat. Állítólag vannak speciális paszták(pl amivel a repülõgépek karbon törzséhez rögzítik az alu szárnyat), ezeket endoszkóppal kis furatokon a megfelelõ helyre juttatva jobb lesz a kötés mint valaha. De hallottam egy olyan módszerrõl is, hogy a perselyt marógéppel úgy ahogy van kimarják a helyérõl. A keletkezett alagút teljesen szabályos felületû és alig nagyobb belméretû az eredeti nyílásnál. Ebbe a lukba egész precízen akár az aluminiumnál erõsebb anyagból pl acélból is újragyártható, menetezhetõ az új persely. Ha passzentosra sikerül még ragasztani sem kell. Halottatok ezekrõl az eljárásokról? Ki foglakozik ilyesmivel? Kihez fordulhatok? Nincs pénzem új vázra és nagyon hiányzik a bringám. Attól tartok a váz újravásárlásra buzdító szakszervízek nem vállalnak ilyen munkát.
b
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. szeptember 08. - 15:19
Sajnos bekövetkezett amitõl féltem, a szervízben megállapították hogy a karbonvázba gyárilag beágyazott, végein belsõ menetezéssel ellátott aluminium persely rögzítése gyengült meg. És ugyan a karbon még fogja, de a hang jelzi hogy elõbb utóbb szét fog esni az egész. Több bringaboltot és szervízt kérdeztem, a legtöbb helyen azt mondják ha a karbonszerkezet sérült el kell dobni a többszázezres új vázat. Állítólag vannak speciális paszták(pl amivel a repülõgépek karbon törzséhez rögzítik az alu szárnyat), ezeket endoszkóppal kis furatokon a megfelelõ helyre juttatva jobb lesz a kötés mint valaha. De hallottam egy olyan módszerrõl is, hogy a perselyt marógéppel úgy ahogy van kimarják a helyérõl. A keletkezett alagút teljesen szabályos felületû és alig nagyobb belméretû az eredeti nyílásnál. Ebbe a lukba egész precízen akár az aluminiumnál erõsebb anyagból pl acélból is újragyártható, menetezhetõ az új persely. Ha passzentosra sikerül még ragasztani sem kell. Halottatok ezekrõl az eljárásokról? Ki foglakozik ilyesmivel? Kihez fordulhatok? Nincs pénzem új vázra és nagyon hiányzik a bringám. Attól tartok a váz újravásárlásra buzdító szakszervízek nem vállalnak ilyen munkát.
b
Én a karbon házba nem mernék belesajtolni egy menetes perselyt, hiszen eléggé nagy átfedés kell ahhoz, hogy ne forogjon el a csapágycsésze behelyezése után, de akkor meg lehet akkora feszültséget kap a már amúgy is a marás miatt gyengített karbon szerkezet, hogy elfáradhat. Én csak minimálisan növelném az átmérõt, és nullás illesztéssel spec ragasztóval lehet új persely bele, de hogy az most alu vagy acél az már teljesen mindegy. Szerintem teljesen felesleges az az erõsség miatt acélt tenni bele, hiszen az alu vázak is bírják, és ott még a karbon szövet se futja körbe.
Írta 2012. szeptember 08. - 07:52
Ridley Noah Fast
Írta 2012. szeptember 08. - 01:48
Írta 2012. szeptember 08. - 00:03
b
Ami még lehet: nem teljesen meghúzott kazetta szorító (vagy hogyhíjják) hátul, valamint nem teljesen meghúzott lánckerék összefogócsavarok a hajtómûvön.
Írta 2012. szeptember 07. - 23:31
Írta 2012. szeptember 07. - 23:16
Kerékpáromról:
- Váz: Magellan Capella
- Villa: Scott USA
- Nyeregcsõ: Cytec
- kormány: Podium
- Elsõ, hátsó agy: Shimano RX100
- Felni: Mavic Sup
- Gumi: vittoria zaffiro 20 mm-s
- Elsõ, hátsó fék: Shimano RX100
- Elsõ váltó: Shimano Deore LX
- Hátsó váltó: Shimano RX100
- Fékváltó karok: Shimano RX100
- Hajtómû: Shimano RX100
- Lánc, Fogaskoszorú: Shimano
- Pedál: SPD
Remélem nem felejtettem ki semmit, nem minden alkatrésznek tudom a pontos típusát, de a gyártót minden esetre oda írtam.
Írta 2012. szeptember 07. - 18:18
egy tisztán készülõ sportoló sosem tud lenyomni 1 kokszost.
Darnyiról pl ezt a legendát hirdették :cool2::cool2:
Nem osztom a véleményed. Attól is függ, hogy ki milyen szintrõl indul, milyen adottságai vannak, mennyi munka van benne, milyen szakértelemmel készítik fel,mennyira akarja a sikert........
Persze lehet más "segítség" is , de biztos tudás nélkül alaptalan a vádaskodás!
Írta 2012. szeptember 07. - 17:29
Írta 2012. szeptember 07. - 11:59
Írta 2012. szeptember 07. - 11:14
Nem megyek, még nem gyógyultam meg. De lehet nem is Mátra körre mennék, ha mennék valahova, hanem kritérium ob-ra és páros idõfutam bajnokságra.Mjani, Matra Korre jossz?
Írta 2012. szeptember 07. - 10:56
Írta 2012. szeptember 07. - 09:36
egy tisztán készülõ sportoló sosem tud lenyomni 1 kokszost.
Most is tisztának vannak kikiáltva az úszóink, aztán mégse azok.
Írta 2012. szeptember 07. - 09:31
Írta 2012. szeptember 07. - 08:46
pár részlet kissé már meredek: hogy lefizette Ferrarit, hogy Pantani adagolását rontsa el az utolsó hétre? ha Ferrari ebbe belement, jó nagy hülye volt, mert elvesztett egy raklap ügyfelet
az is véleményes, hogy mindenkit lefizettek : UCI, külsõ dokik (Ferrari) - egyáltalán minek kellett neki ez a Ferrari, nem volt saját dottore? – szóval a végén már többe lett volna a leves mint a hús, mert versenyzésbõl nem kereste szét magát, mivel a tour mellett max 3-5 versenyen indult/év. és a versenypént elméletileg szétdobták a csapatban. jó tudom volt pár M dollár reklámbevétel is
szerintem teljesen hihetõ a dolog. sosem volt a kedvencem Armstrong. nála nem csak a reklámpénzeket kéne nézni. õ belõle 1 intézményt csináltak politikai,és gazdasági körök sztem. nézd meg: az igazi amerikai hõs. rákból felépült többszörös tour gyõztes. egyenes út a politikai pályához. az a vicces,h rajta kívül a tour dobogóján mindenki megbukott vlmivel,de õ nem. egy tisztán készülõ sportoló sosem tud lenyomni 1 kokszost.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére