Szerintem egy próbát megér, nagyon tuti szervizük van, hazai viszonylatban elképzelhetetlenül felszerelt.
Radwelt Michi Knopf >> Home
Sajnos bekövetkezett amitõl féltem, a szervízben megállapították hogy a karbonvázba gyárilag beágyazott, végein belsõ menetezéssel ellátott aluminium persely rögzítése gyengült meg. És ugyan a karbon még fogja, de a hang jelzi hogy elõbb utóbb szét fog esni az egész. Több bringaboltot és szervízt kérdeztem, a legtöbb helyen azt mondják ha a karbonszerkezet sérült el kell dobni a többszázezres új vázat. Állítólag vannak speciális paszták(pl amivel a repülõgépek karbon törzséhez rögzítik az alu szárnyat), ezeket endoszkóppal kis furatokon a megfelelõ helyre juttatva jobb lesz a kötés mint valaha. De hallottam egy olyan módszerrõl is, hogy a perselyt marógéppel úgy ahogy van kimarják a helyérõl. A keletkezett alagút teljesen szabályos felületû és alig nagyobb belméretû az eredeti nyílásnál. Ebbe a lukba egész precízen akár az aluminiumnál erõsebb anyagból pl acélból is újragyártható, menetezhetõ az új persely. Ha passzentosra sikerül még ragasztani sem kell. Halottatok ezekrõl az eljárásokról? Ki foglakozik ilyesmivel? Kihez fordulhatok? Nincs pénzem új vázra és nagyon hiányzik a bringám. Attól tartok a váz újravásárlásra buzdító szakszervízek nem vállalnak ilyen munkát.
b