Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nyugi nem hagyom ott sehol ;) meg van 35ezres krypto lakatom

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

10 évig egysebiztem, egyszerûen öreg vagyok hozzá

nem drága , olcsóbb mint egy fixi :)

GT-t ha nem betonozod le vagy nem az irodádban tartod, tényleg el fogják lopni. Mindegy mi van rajta.. GT...
Persze egy pinarello pályagépnél biztos olcsóbb - az is fixi. Városba outi felesleges.

ez így nem teljesen igaz. a lendkerék hatás inkább csak a telikerekeknél jön ki igazán. régebben lehetett kapni 32,36 lyukas magas peremû kifejezetten nehéz felniket,de a sok küllõ miatt nagyon lassúak voltak.

Nekem elég nehéz felnim van + mellé 14/16 küllõ. De mivel létezik ilyen, hogy fizika, így pontosan ugyan azt a plusz energikát kell beletolnod mint amennyit nyernél egy sima kigurulás esetén, és ne feledjük el hogy az egyszerre leadott nagy/nagyobb energia jobban megterheli a szervezetet mint a konstans kisebb.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Az lenne a kérdésem hogy egy nehéz felni+nehéz gum kombinációval tènyleg könnyebb tartani a sebességet? Az biztos hogy lomhàbban fog gyorsulni, de hallottam olyat hogy a nagy tömegû felni lendkerékként funkcionàlhat. Ebben van valami, vagy hülyeség?

ez így nem teljesen igaz. a lendkerék hatás inkább csak a telikerekeknél jön ki igazán. régebben lehetett kapni 32,36 lyukas magas peremû kifejezetten nehéz felniket,de a sok küllõ miatt nagyon lassúak voltak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Munkába járásra sajnálnék egy ilyen kategóriájú kerékpárt, de lehet arafele nem lopnak:)
Meg síkon elég az egy sebesség. Régi acél váz egy sebesség, kevés karbantartás tisztogatás és kevésbé fáj ha elopják.
Egy Tiagra szettet már érdemes azért megtisztítani minden esõ után, míg az egysebességes bírja a ridegtartást.

10 évig egysebiztem, egyszerûen öreg vagyok hozzá

nem drága , olcsóbb mint egy fixi :)

fuck me, i'm famous!

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

munkába járni

Munkába járásra sajnálnék egy ilyen kategóriájú kerékpárt, de lehet arafele nem lopnak:)
Meg síkon elég az egy sebesség. Régi acél váz egy sebesség, kevés karbantartás tisztogatás és kevésbé fáj ha elopják.
Egy Tiagra szettet már érdemes azért megtisztítani minden esõ után, míg az egysebességes bírja a ridegtartást.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Az lenne a kérdésem hogy egy nehéz felni+nehéz gum kombinációval tènyleg könnyebb tartani a sebességet? Az biztos hogy lomhàbban fog gyorsulni, de hallottam olyat hogy a nagy tömegû felni lendkerékként funkcionàlhat. Ebben van valami, vagy hülyeség?

Reaper146

Reaper146

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Lehet láttátok már, de nekem új és tetszett...
http://bringa.hu/mir...i-kerekpar.html

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Fixi helyett lenne??? Mire akarod használni?

munkába járni

fuck me, i'm famous!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Az a kép ami be van linkelve az a Gellai törés. (ggogle, képek, tour de gella) Jettison pajtásé pedig szerintem nem tisztázott, ha esetleg olvassa ezt akkor legyen kedves reagálni. Meg arra is, hogy mi lett vele - mármint a hajtókarral - visszaküldte-e? Az egyik hozzászólásában említette, hogy talán bepróbálkozik.

Igen.
http://forum.bikemag...tml#post1128487

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jettisonnak volt hajtooldali torese, nem?

Igen.
http://forum.bikemag...tml#post1128487

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jettisonnak volt hajtooldali torese, nem?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na akkor ez pont 100%-al több mint amirõl tudok. (Tour de Gellán tört egy kar pár éve, Talán Rónaszékié. Rákerestem most és tényleg hajtás oldali volt, a másikról nem tudok)
Azért kösz, majd figyelgetem, azért egy ilyennek van elõjele (az anyagfáradás általában hajszálrepedéssel indul ami a polír felületen jól látszik) . Úgyis gyakran takarítom meg tartom karban, olajozom a keróm.

2db itthoniról volt szó ebben a topikban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

láttam már képet törött 7700-as ról is (9-es) meg 7800-as ról is (10-es) Én egy esetrõl tudok itthon pedig azért mennek vele jópáran jópár éve. Az is érdekes, hogy amirõl hallottam itthon az pont a hajtás oldali kar volt - azt hiszem. Viszont a neten mindenhol a bal karról volt szó, mind a 9-es, mind a 10-es esetében. Sõt, az is kiderült, hogy akinek volt ilyen esete annál a vázak is meg szoktak repedni a középcsapágynál, vagy nem az elsõ karukat törik - akár különbözõ szettekbõl származókat.
Szóval én ettõl nem tartok.

2db itthoniról volt szó ebben a topikban.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
láttam már képet törött 7700-as ról is (9-es) meg 7800-as ról is (10-es) Én egy esetrõl tudok itthon pedig azért mennek vele jópáran jópár éve. Az is érdekes, hogy amirõl hallottam itthon az pont a hajtás oldali kar volt - azt hiszem. Viszont a neten mindenhol a bal karról volt szó, mind a 9-es, mind a 10-es esetében. Sõt, az is kiderült, hogy akinek volt ilyen esete annál a vázak is meg szoktak repedni a középcsapágynál, vagy nem az elsõ karukat törik - akár különbözõ szettekbõl származókat.
Szóval én ettõl nem tartok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tony Martin ma nagyot ment a pekingi körön. Ha valahol ismétlik akkor érdemes megnézni. Utolsó 24 km szóló.

Végül hozzám került az egyik devecseri Dura-Ace hajtómû jó áron :-) Már fel is tettem. Eddig az ultegrával is teljesen meg voltam elégedve de ez azért más. kerek 100g-al könnyebb, ami azért százalékosan nem semmi az akkori legjobb meg a második legjobb szettjük között. (753g vs 654 g csapágy nélkül) és még egy hangyafasznyit is jobban vált elöl, valahogy gyorsabban, precízebben kapja fel a láncot a nagytányér.
Ezzel a hajtómûvel csak egy gond van: már nézem a fékváltókarokat meg egy hátsó váltót hozzá (szóljatok ha van valakinek szép, 7800-as)

Ez nem az a típus, aminél elõfordul törés?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Tony Martin ma nagyot ment a pekingi körön. Ha valahol ismétlik akkor érdemes megnézni. Utolsó 24 km szóló.

Végül hozzám került az egyik devecseri Dura-Ace hajtómû jó áron :-) Már fel is tettem. Eddig az ultegrával is teljesen meg voltam elégedve de ez azért más. kerek 100g-al könnyebb, ami azért százalékosan nem semmi az akkori legjobb meg a második legjobb szettjük között. (753g vs 654 g csapágy nélkül) és még egy hangyafasznyit is jobban vált elöl, valahogy gyorsabban, precízebben kapja fel a láncot a nagytányér.
Ezzel a hajtómûvel csak egy gond van: már nézem a fékváltókarokat meg egy hátsó váltót hozzá (szóljatok ha van valakinek szép, 7800-as)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

... fixi helyett lenne...

Fixi helyett lenne??? Mire akarod használni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A nyereg azért le van tolva. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
okosok, errõl alkossatok véleményt, fixi helyett lenne, új

GT GTR Series 3 2010 Road Bike | Evans Cycles

esetleg alternativa?

fuck me, i'm famous!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Szóval nektek is tetszett,délután láttam én is elõször Face-n,azóta meg még vagy 20-szor.
GT-Atee