Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Edzéshez sincs szükség a sebességre, csak zavaró adat.

hogy ez mennyire igaz. sokkal jobban érzem magam mióta elromlott a km óra és csak a pulzust látom :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Muti egyet. 120-as vagy 130-as, -17 es oversize. Suly meg marka nem szamit.

KCNC Arrow stucni, 17° emelés, 31.8mm - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
száz10-20-30-40-50
és 120-as van nekik
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Muti egyet. 120-as vagy 130-as, -17 es oversize. Suly meg marka nem szamit.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Persze edzéshez jó, ha mutatja az óra a nyilacskákkal, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e mint az átlag, de én csak hobbi bringás vagyok. :)

Edzéshez sincs szükség a sebességre, csak zavaró adat.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most 8 fokos 120-as van. Egy 17-es stucni is jo lenne, valoban, csak hat az dragabb, mint egy 56-os Mali vaz. :)

Komolyan? Max 5e-ért kapsz 17-es stucnit.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Kösz!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Siman lehet allitani, mondom, mint egy hagyomanyos stucni. Az Ahead stucnit meg fixen rafogatod a felso reszere. Optikailag is lehet tuningolni, hogy kozoloket is teszel az ahead stucni ala, ha csak emelve jo.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Egy ilyennel, egy egy szár nelkuli stucni vegulis.
Posted Image

Jo nehez lesz persze a vegeredmeny.

Ezt egyébként lehet állítani,vagy koppanásig be tolni azt annyi?

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Esetleg villa csere? Lehet ahedes villát nem is lehet be szerelni.?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egy ilyennel, egy egy szár nelkuli stucni vegulis.
Posted Image

Jo nehez lesz persze a vegeredmeny.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Koszi!
Erdekes, az en 58-asom is 56-os felsocsovel rendelkezik. Talan 565mm, de tobb semmikepp nincs.
Mivel az aheadesites ota tul magasan van a kormany, gondolkodom rajta, hogy le kene cserelni egy 56-osra, ezek szerint nem is lenne semmi hatranya.

Az érdekelne, hogyan lehet ahedesíteni egy acélvázas országúti kerékpárt? Ilyenrõl lenne szó: Giant Peloton 7200 Photo - Vehibase
Sajnos az enyémben egy idétlen kormányszár van, azt szeretnem ki cserélni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ezt Garminnal mertem, termeszetesen mindig a savomban kanyarodtam.
Egy iphone GPS-e ennel sokkal pontatlanabb. Eleve azt hiszem mobilokon 3mp-s update van ket pont kozott, hogy a ket pont kozott hany metert mentel oldalra az teljesen elveszik.
Posted Image

update: ezen az abran persze nincs felrajzolva az ossze mert pont, a webfelulet gyorsitasa miatt.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Szerintem félreértettél. Persze, méri a magasságot, ez rendben is van (az a 10-20m nem is érdekel) Én arra gondoltam, hogy ha lenne egy, a térképen 10km hosszú 10%-os emelkedõ akkor ezt oldalról megnézve egy olyan háromszög átfogóján tekernél fel aminek az alsó befogója lenne 10 km, a másik befogója meg 1 km (amennyit az út emelkedik 10 km alatt 10%-nál) ezt kiszámolva az átfogó hossza 10,05 km lenne, amit te ténylegesen letekersz. Vagyis ha itt felmennél és le akkor a tényleges táv 20,1 km lenne oda vissza a térképen megadott 20 helyett.
Ha ezt nézzük és pl. 80 km alatt csak 10%-os emelkedõkön tekernék fel és le akkor is csak 400m differencia jönne ki, vagyis utánaszámolva ez még mindig nem magyarázza meg a 2km eltérést (mondjuk akkor mennék 80 km alatt 4000 szintet :-)
Bocs a matekért, de ez most már érdekelt.

Szóval úgy tûnik, simán a GPS mér szarul - távot is - hegyen.

Nézi a magassági koordinátát, csak nem pontosan. Simán lehet benne +- 10-20 méter eltérés. Ezzel együtt kell élni. :) Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem használok már km órát. :) Nem szeretem a kábeleket, és így menet közben nincs kényszer, hogy "francba, gyorsabban kell menni" Csak megyek ahogy jól esik. Persze edzéshez jó, ha mutatja az óra a nyilacskákkal, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e mint az átlag, de én csak hobbi bringás vagyok. :)

Haverom használta a sportstrackert arra, hogy egy futballpálya körüli futásnál mérje a távot. Teljesen sík terep... és ott is ugrált 10-20métereket a magassági koordináta :)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Nekem iPhone4-em van és LiveCycling-et használok. Alapvetõen elégedett vagyok vele. Azonos terepen haladva 70-80km körüli távon 20-30 méter eltérés szokott elõfordulni, de ez betudható akár annak is, hogy többet kellett kerülgetni az úton, szóval ennyi szerintem belefér. Magasság tekintetében nem tudom mennyire pontos, de itt ismét csak az a helyet, hogy kb. uazt az értéket kapom, azon a távon, ill. az oda - visszaút magasság különbség 0 - 1m között változik.

Próbáltam amúgy több programot is, de végül 2 maradt. Az egyik a a fentebb említett LiveCycling, a másig pedig a Cyclemeter.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Sziasztok. Azokhoz lenne egy kérdésem akik használnak okostelós útvonalkövetõ alkalmazást (Sports tracker, Strava....)
A Sports Trackert használom néha és azt vettem észre, hogy a megtett út valahogy sosem ugyanannyi, mint a km-órám által mért adat. Minél hegyesebb a terep, annál nagyobb az eltérés. Legutóbb pl. egy kb 75-80-as pilisi karikán volt kb. 2 km eltérés. És ennek megfelelõen az átlagsebesség sem pontos.
Ti találkoztatok ezzel?
Arra merek gondolni, hogy ezek az alkalmazások a GPS adatok alapján a mozgásnak csak a vízszintes vetületét látják, de ha emelkedõn vagy lejtõn mész akkor ennél többet forog a kerék. Minél meredekebb, annál nagyobb az eltérés. (10% os emelkedõn ez 0,5%-os eltérést ad). Vagy rosszul gondolom és ezek számolnak ezzel is?
Egyéb ötlet?
Simán csak a km-óra vagy a telóm szar?

Nézi a magassági koordinátát, csak nem pontosan. Simán lehet benne +- 10-20 méter eltérés. Ezzel együtt kell élni. :) Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem használok már km órát. :) Nem szeretem a kábeleket, és így menet közben nincs kényszer, hogy "francba, gyorsabban kell menni" Csak megyek ahogy jól esik. Persze edzéshez jó, ha mutatja az óra a nyilacskákkal, hogy gyorsabb vagy lassabb vagy-e mint az átlag, de én csak hobbi bringás vagyok. :)

Haverom használta a sportstrackert arra, hogy egy futballpálya körüli futásnál mérje a távot. Teljesen sík terep... és ott is ugrált 10-20métereket a magassági koordináta :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Igazából azért nem gondolom, hogy a km-órával lenne gond mert ha mondjuk 2-3-an megyünk bringázni akkor kb. ugyanannyit mérünk (nyilván vannak azért eltérések de nem 2 km)
Fõleg a össz. szintemelkedés és szintgörbe miatt használom egyébként a Trackert. De ha már mér és el is tárolom, akkor mérjen már rendesen!

A mobiltelefon GPS-ek nagyon vacakok, csak korulbelul kovetik a valos utat.
Foleg erdos reszeken.
Egyebkent a Garmin is az ut melle rajzol legtobbszor.

Merd le google terkepen, hogy mennyinek kellett volna lennie egy terkesednek. Az egyezik a biciklikoputereddel?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A mobiltelefon GPS-ek nagyon vacakok, csak korulbelul kovetik a valos utat.
Foleg erdos reszeken.
Egyebkent a Garmin is az ut melle rajzol legtobbszor.

Merd le google terkepen, hogy mennyinek kellett volna lennie egy terkesednek. Az egyezik a biciklikoputereddel?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok. Azokhoz lenne egy kérdésem akik használnak okostelós útvonalkövetõ alkalmazást (Sports tracker, Strava....)
A Sports Trackert használom néha és azt vettem észre, hogy a megtett út valahogy sosem ugyanannyi, mint a km-órám által mért adat. Minél hegyesebb a terep, annál nagyobb az eltérés. Legutóbb pl. egy kb 75-80-as pilisi karikán volt kb. 2 km eltérés. És ennek megfelelõen az átlagsebesség sem pontos.
Ti találkoztatok ezzel?
Arra merek gondolni, hogy ezek az alkalmazások a GPS adatok alapján a mozgásnak csak a vízszintes vetületét látják, de ha emelkedõn vagy lejtõn mész akkor ennél többet forog a kerék. Minél meredekebb, annál nagyobb az eltérés. (10% os emelkedõn ez 0,5%-os eltérést ad). Vagy rosszul gondolom és ezek számolnak ezzel is?
Egyéb ötlet?
Simán csak a km-óra vagy a telóm szar?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Most 8 fokos 120-as van. Egy 17-es stucni is jo lenne, valoban, csak hat az dragabb, mint egy 56-os Mali vaz. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Koszi!
Erdekes, az en 58-asom is 56-os felsocsovel rendelkezik. Talan 565mm, de tobb semmikepp nincs.
Mivel az aheadesites ota tul magasan van a kormany, gondolkodom rajta, hogy le kene cserelni egy 56-osra, ezek szerint nem is lenne semmi hatranya.

Kisebb meredekségû stucni nem lenne jó? Létezik -37 fokos is, ami a normál -17 fokoshoz képest 34mm-vel csökkenti a kormány magasságát egy 100mm-es stucni esetén.