Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok, van valakinek decathlonos görgõje? per pillanat ez van elég olcsón (30 ropi), mágnesfékes, kormányról állítható 6 fokozatú és elasztomer görgõs. Gondolom emiatt halkabb meg talán kevésbé eszi a gumit az elesztomer mint az alu görgõ. Vagy nincs igazam és ennek nincs köze hozzá?
Az érdekelne, hogy ez mennyivel tud kevesebbet mint a tacx vagy az elite szintén bowdenes állítóval felszerelt 5-6 állítási fokozatú görgrõi (amik 50-60 körül mozognak)
Köszi!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

[
Ez katalán, úgy kicsit tudtam (10-15 éve), olvasni még tudok (Goog... transl... nélkül is :)), nos, ez a legszerényebb váz a sorozatból (a jobbakat is könnyû onnan kiolvasni), ilyet (500-at) 1985-ben Reynolds 753-ból is csináltak Hinault tiszteletére. Utóbbihoz hozzáteszem, hogy akkor még nem volt ilyen Campa fvk..., azaz a váz volt ilyesmi, nyilván más (alsócsöves) váltóval stb.
Ez (amit mutatnak) egy Columbus Gara váz, Campagnolo Avanti-val, 1995 és -98 közti, ez volt az „olcsó” változat, a helyreállítás nem volt könnyû, de sikerült.
Írja, hogy a (z 54-es) váz (55,5 cm felsõcsõ) és a villa együtt 2190+690=2880 g (Look KG233 Columbus Gara (quadre: 2190 gr., forquilla: 690 gr.)).
Van egy hasonló (52-39 és 13-26) 8-as Campa Athena-m, Look Delta pedállal, nagyon szeretem, kb. a legjobb biciklim (a váz miatt, az jobb, mint ez a Gara (Vitus XO csövekbõl egy Baffert nevû vázkészítõ mester alkotta)), „az” az Athena még tud többet is lefele váltani :), a fékek elsõrangúak, az egész nagyon pontos.
Az ezen a Look-on lévõ Michelin Orium nem egy nagy gumi (bár évekig használtam), a többi viszont jó; az egész 10,73 kg, nem tudta E-bay-n 300 €-ért eladni, így darabonként mészárolja.

Köszi

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
[

Ki tud spanyolul? 2.6 kg csak a váz (mekkora méretben?) vagy váz+villa?

Ez katalán, úgy kicsit tudtam (10-15 éve), olvasni még tudok (Goog... transl... nélkül is :)), nos, ez a legszerényebb váz a sorozatból (a jobbakat is könnyû onnan kiolvasni), ilyet (500-at) 1985-ben Reynolds 753-ból is csináltak Hinault tiszteletére. Utóbbihoz hozzáteszem, hogy akkor még nem volt ilyen Campa fvk..., azaz a váz volt ilyesmi, nyilván más (alsócsöves) váltóval stb.
Ez (amit mutatnak) egy Columbus Gara váz, Campagnolo Avanti-val, 1995 és -98 közti, ez volt az „olcsó” változat, a helyreállítás nem volt könnyû, de sikerült.
Írja, hogy a (z 54-es) váz (55,5 cm felsõcsõ) és a villa együtt 2190+690=2880 g (Look KG233 Columbus Gara (quadre: 2190 gr., forquilla: 690 gr.)).
Van egy hasonló (52-39 és 13-26) 8-as Campa Athena-m, Look Delta pedállal, nagyon szeretem, kb. a legjobb biciklim (a váz miatt, az jobb, mint ez a Gara (Vitus XO csövekbõl egy Baffert nevû vázkészítõ mester alkotta)), „az” az Athena még tud többet is lefele váltani :), a fékek elsõrangúak, az egész nagyon pontos.
Az ezen a Look-on lévõ Michelin Orium nem egy nagy gumi (bár évekig használtam), a többi viszont jó; az egész 10,73 kg, nem tudta E-bay-n 300 €-ért eladni, így darabonként mészárolja.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Megtaláltam én is a gépen a Trek tervezõben csinált gépemet :) gumit nem tettem rá, de valószínû valami fekete lenne az is.

http://imagerz.com/Q...EtvAwMABVJKRwVR
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
néhány könyvecske: Cinelli Czech Road Race Team | Facebook :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem érdemes, a váltás minõsége télen is jónak kell hogy legyen, a patentszem meg azért praktikus mert télen gyakrabban szoktam takarítgatni a láncot.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A helyedben a régi xtr-t venném rá, meg egy patentszemet. (nekem is olyan van fent) :D

Shimano Dura Ace / XTR / Saint Kette CN-7701 9-fach - BIKE-COMPONENTS.DE

Köszönöm!
Fõleg az érdekelne, hogy a téli saras idõszakra érdemes e jobb minõségû láncot használni?
Az ár arányos a tartóssággal?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A helyedben a régi xtr-t venném rá, meg egy patentszemet. (nekem is olyan van fent) :D

Shimano Dura Ace / XTR / Saint Kette CN-7701 9-fach - BIKE-COMPONENTS.DE

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Télen használt kerékpárra vennélk 9-es láncot.
Milyet érdemes?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
The Bicycle Info Project :: Columbus tubing chart

gara 2300gr, de méretrõl nincs info

a link alján ott vannak a részletes adatok

Look KG233 Columbus Gara (quadre: 2190 gr., forquilla: 690 gr.)
Seattube 54 cms ctc
Top tube 55,5 cms ctc

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

itt egy komplett bringa: bicinova: - LOOK KG 233 (steel frame)

Ki tud spanyolul? 2.6 kg csak a váz (mekkora méretben?) vagy váz+villa?

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
köszi! ez alul és felül is repedt azthiszem, de a villa ép. énis úgy hallottam hogy javítható, festés szépre kijavítható.. az meg hogy mitõl repedt meg.. kitudja..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jja, de a spanyolok, valami KG 223-al dealerkednek

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
itt egy komplett bringa: bicinova: - LOOK KG 233 (steel frame)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
valami chinarello történet van a Look-nál is :-)

40e ft alatt adnak el acél vázszettet, igaz hogy Gara, meg nehéz (57-esben) , de mégis újabb acélváz , 130-as papuccsal, stb. Vintage Look KG 223 Steel Road Frame Size 57cm | eBay
ugyanez itt 83 eur (24ezer ft) http://www.ebay.es/i...ht_16198wt_1346

24 ezret megér szerintem, mit adnak ennyiért egy neuzer siroccot?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Haaa ezt meg megépíteném egy 8as Dura Ace val. Vagy 9es Record Titaniummal és Shamal kerekekkel..

http://www.ebay.es/i...=item2ec323c908

biztos nem jönne veled senki szembe egy ugyanilyennel.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Haaa ezt meg megépíteném egy 8as Dura Ace val. Vagy 9es Record Titaniummal és Shamal kerekekkel..

http://www.ebay.es/i...=item2ec323c908

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
érdekes,hogy a campa is milyen korán csinált ilyen váltót: VeloBase.com - Component: Campagnolo 3450, Rally (first generation) aztán nem ezt fejlesztette tovább. pedig ez a felépítés az egyik alapja a pozicionált váltásnak.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem nem Colnago. Sokkal inkább KTMnek néz ki. Nincs rajta egy árva Colnago jel se, pedig minimum a támvilla becsatlakozásnál, vagy a villavállon ott kellene lenni egy lóherének. A papucsok semmi extra, a 95ös MAli cromo országúti vázamon is ugyan ilyenek voltak. És már 11ezren áll hihetetlen.

" nem értem hogyan csapták szét a homlokcsõnél " gondolom telibekapott egy autót szembõl. A villa megvolt mellé?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

hegesztésre váró, márkás (Bianchi), modern alumínium váz (fejcsõ hosszába törött) mit/mennyit bírhat még ha meghegesztik?
én nem vállalnám használni, de valaki meg igen.. vélemények?

pár éve vettem egy hasonló hibájú vázat az ebay-en, ami wilier volt (persze az eladó szépen elhallgatta a hosszanti repedést) kb egy cm hosszú volt és szintén a fejcsõnél volt a hiba, alulról indulva. beszéltem Máriusszal, azt mondta javítható, hegesztés+bilincs felhelyezésével. már nem akartam költeni rá, így eladtam (úgy hirdettem, hogy repedt váz eladó), szóval buktás volt az ügylet. + info, hogy ez nem egy rommákönnyített aluváz volt, hanem egy basic másfél kilós, szóval nem értem hogyan csapták szét a homlokcsõnél