Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Sziasztok, van valakinek decathlonos görgõje? per pillanat ez van elég olcsón (30 ropi), mágnesfékes, kormányról állítható 6 fokozatú és elasztomer görgõs. Gondolom emiatt halkabb meg talán kevésbé eszi a gumit az elesztomer mint az alu görgõ. Vagy nincs igazam és ennek nincs köze hozzá?
Az érdekelne, hogy ez mennyivel tud kevesebbet mint a tacx vagy az elite szintén bowdenes állítóval felszer5-6 állítási fokozatú görgrõi (amik 50-60 körül mozognak)
Köszi!

egy napig volt ilyenem, aztàn visszavittem, hogy adjanak helyette egy satorit. montis 26os kerékkel és 1.5-ös gumival sem érintkezett a görgövel! orszàgútival jó lehet, bàr nekem akkoriban még csak montim volt. nem bàntam meg a satorit, bàr az àra akkor is 20al volt több ês zajosabbnak is tûnik, de legalàbb bàrmivel gond nélkül megy.

A morcos.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha kezzel nem tudod elforgatni, attol meg siman lecsuszik.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ha már itt tarunk:
karbon váz- alucsõ kombóhoz kell fogkrém?
(tavaszal nagy valószínûséggel ez lesz a felállás)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
az nem jó próba, hogy annyira húzzátok meg, hogy kézzel ne lehessen elforgatni a nyerget?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ha nem teszel pasztat, akkor idonkent mindenkeppen huzd ki es tisztitsd meg, es tedd vissza, foleg esoben tekeres utan.
En rendesen osszerohasztottam a nyeregcsovemet a vazzal. (karbon/karbon)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
félek, ha nem húzom meg eléggé akkor a csúszkálásával összebarmolom a csövet

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

négy nem kevés?

Szerintem kevés, nem vagyok könnyû, de nekem 6 már elég.
Elõször 8 nm-el húztam meg, az már megsértette a karbon váz festését.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

négy nem kevés?

Majd kiderül:-) De szerintem elég lesz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
négy nem kevés?

Ridley Noah Fast 

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok!!
Szerintetek a karbon és karbon közé kell karbonzsír? No és a karbon nyeregcsövet amit alu vázban rögzítek, mekkora nyomatékkal kell megszorítani. Ugyanis a csõnek a papírjában nem szerepel az érték, viszont a bilincsen szereplõ 8,5Nm-es nyomatékot kicsit sokallom. Az egyértelmû, h ameddig a vázban lesz a csõ addig bemaszatolom a csövet. :) De mennyi zsírt tegyek rá? Vastagon, vagy éppen hogy legyen rajta?
THX!!

Én a karbon-karbon közé nem tettem semmit, nincs vele baj, nem csúszik, nem recseg. Alu vázban kb. 4 nm-rel húznàm meg, ha csúszik befelé, kicsit többel.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!!
Szerintetek a karbon és karbon közé kell karbonzsír? No és a karbon nyeregcsövet amit alu vázban rögzítek, mekkora nyomatékkal kell megszorítani. Ugyanis a csõnek a papírjában nem szerepel az érték, viszont a bilincsen szereplõ 8,5Nm-es nyomatékot kicsit sokallom. Az egyértelmû, h ameddig a vázban lesz a csõ addig bemaszatolom a csövet. :) De mennyi zsírt tegyek rá? Vastagon, vagy éppen hogy legyen rajta?
THX!!

Ridley Noah Fast 

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
a dekatlonos görgõ tényleg halk, semmi baj nincs vele, kellõképp stabil, stb. egyedül annyi, hogy a legnehezebb fokozat is elég könnyû, tehát kevés a max ellenállása a drágábbakhoz képest. (amikre rá is van írva hány watt ellenállást tudnak). hozzáteszem, nekem nincs szükségem nagyobb ellenállásra, görgõn nehéz izmosodni amúgyis.. pörgetni meg jó.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Én sram 971es láncot használok ez jóval olcsóbb mint az xtr és jár hozzá patentszem is.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok, van valakinek decathlonos görgõje? per pillanat ez van elég olcsón (30 ropi), mágnesfékes, kormányról állítható 6 fokozatú és elasztomer görgõs. Gondolom emiatt halkabb meg talán kevésbé eszi a gumit az elesztomer mint az alu görgõ. Vagy nincs igazam és ennek nincs köze hozzá?
Az érdekelne, hogy ez mennyivel tud kevesebbet mint a tacx vagy az elite szintén bowdenes állítóval felszerelt 5-6 állítási fokozatú görgrõi (amik 50-60 körül mozognak)
Köszi!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

[
Ez katalán, úgy kicsit tudtam (10-15 éve), olvasni még tudok (Goog... transl... nélkül is :)), nos, ez a legszerényebb váz a sorozatból (a jobbakat is könnyû onnan kiolvasni), ilyet (500-at) 1985-ben Reynolds 753-ból is csináltak Hinault tiszteletére. Utóbbihoz hozzáteszem, hogy akkor még nem volt ilyen Campa fvk..., azaz a váz volt ilyesmi, nyilván más (alsócsöves) váltóval stb.
Ez (amit mutatnak) egy Columbus Gara váz, Campagnolo Avanti-val, 1995 és -98 közti, ez volt az „olcsó” változat, a helyreállítás nem volt könnyû, de sikerült.
Írja, hogy a (z 54-es) váz (55,5 cm felsõcsõ) és a villa együtt 2190+690=2880 g (Look KG233 Columbus Gara (quadre: 2190 gr., forquilla: 690 gr.)).
Van egy hasonló (52-39 és 13-26) 8-as Campa Athena-m, Look Delta pedállal, nagyon szeretem, kb. a legjobb biciklim (a váz miatt, az jobb, mint ez a Gara (Vitus XO csövekbõl egy Baffert nevû vázkészítõ mester alkotta)), „az” az Athena még tud többet is lefele váltani :), a fékek elsõrangúak, az egész nagyon pontos.
Az ezen a Look-on lévõ Michelin Orium nem egy nagy gumi (bár évekig használtam), a többi viszont jó; az egész 10,73 kg, nem tudta E-bay-n 300 €-ért eladni, így darabonként mészárolja.

Köszi

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
[

Ki tud spanyolul? 2.6 kg csak a váz (mekkora méretben?) vagy váz+villa?

Ez katalán, úgy kicsit tudtam (10-15 éve), olvasni még tudok (Goog... transl... nélkül is :)), nos, ez a legszerényebb váz a sorozatból (a jobbakat is könnyû onnan kiolvasni), ilyet (500-at) 1985-ben Reynolds 753-ból is csináltak Hinault tiszteletére. Utóbbihoz hozzáteszem, hogy akkor még nem volt ilyen Campa fvk..., azaz a váz volt ilyesmi, nyilván más (alsócsöves) váltóval stb.
Ez (amit mutatnak) egy Columbus Gara váz, Campagnolo Avanti-val, 1995 és -98 közti, ez volt az „olcsó” változat, a helyreállítás nem volt könnyû, de sikerült.
Írja, hogy a (z 54-es) váz (55,5 cm felsõcsõ) és a villa együtt 2190+690=2880 g (Look KG233 Columbus Gara (quadre: 2190 gr., forquilla: 690 gr.)).
Van egy hasonló (52-39 és 13-26) 8-as Campa Athena-m, Look Delta pedállal, nagyon szeretem, kb. a legjobb biciklim (a váz miatt, az jobb, mint ez a Gara (Vitus XO csövekbõl egy Baffert nevû vázkészítõ mester alkotta)), „az” az Athena még tud többet is lefele váltani :), a fékek elsõrangúak, az egész nagyon pontos.
Az ezen a Look-on lévõ Michelin Orium nem egy nagy gumi (bár évekig használtam), a többi viszont jó; az egész 10,73 kg, nem tudta E-bay-n 300 €-ért eladni, így darabonként mészárolja.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Megtaláltam én is a gépen a Trek tervezõben csinált gépemet :) gumit nem tettem rá, de valószínû valami fekete lenne az is.

http://imagerz.com/Q...EtvAwMABVJKRwVR
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
néhány könyvecske: Cinelli Czech Road Race Team | Facebook :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem érdemes, a váltás minõsége télen is jónak kell hogy legyen, a patentszem meg azért praktikus mert télen gyakrabban szoktam takarítgatni a láncot.
11:38:11 IM 2012

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

A helyedben a régi xtr-t venném rá, meg egy patentszemet. (nekem is olyan van fent) :D

Shimano Dura Ace / XTR / Saint Kette CN-7701 9-fach - BIKE-COMPONENTS.DE

Köszönöm!
Fõleg az érdekelne, hogy a téli saras idõszakra érdemes e jobb minõségû láncot használni?
Az ár arányos a tartóssággal?