Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Stages Power models
Szvsz most ezt kene uberelni praktikumban, sulyban, es meg arban is. Ez mar nagyon jo ar, de meg mindig tul draga ahhoz kepest, hogy mi van benne. Oke, R&D az draga, de ha hobbi project, akkor azert ennek java csak virtualis koltseg.

Ez is izgalmas project, de kerdes mennyibe fog kerulni.
Power Pedals - Improve Your Riding Efficiency

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

és csak teljesítményt fog mérni-mutatni, vagy minden mást is?

Szerintem csak egy ANT+ kompatibilis szenzor lesz és esetleg lesz hozzá valamilyen szoftver.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Aki kicsit is teljesítménycentrikusan teker, legyen szíves töltse ki ezt az anonim 2 perces kérdõívet.
RIPET.HU - Online krdv szerkeszts, online kzvlemny-kutats, online piackutats
Nagyban megsegítené vele a munkámat, illetve értetek is lenne a dolog, szóval ezért is érdemes.
Köszönöm!

és csak teljesítményt fog mérni-mutatni, vagy minden mást is?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts

Sziasztok!

Ismét egy kérdés: hátul 7-es fogassor (21-12), elõl 52-42 fogszámú lánckerekek. Lehetséges az, hogy elõre 50-34 lánckerekek kerüljenek, anélkül, hogy mást is cserélni kelljen? Ha nem, akkor mit kell még cserélni?

Köszi a válaszokat.

ez hajtókar csere. az 52/42-es áttételhez 130 mm-es lyukkör tartozik. legalábbis a te karodon ennyi. az 50/34-hez 110-es lyukkör tartozik.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Nagyon jó kezdeményezés, sok sikert hozzá!!:)

Aki kicsit is teljesítménycentrikusan teker, legyen szíves töltse ki ezt az anonim 2 perces kérdõívet.
Nagyban megsegítené vele a munkámat, illetve értetek is lenne a dolog, szóval ezért is érdemes.
Köszönöm!

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

Ismét egy kérdés: hátul 7-es fogassor (21-12), elõl 52-42 fogszámú lánckerekek. Lehetséges az, hogy elõre 50-34 lánckerekek kerüljenek, anélkül, hogy mást is cserélni kelljen? Ha nem, akkor mit kell még cserélni?

Köszi a válaszokat.

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, középrészt nem a hajtókarhoz választunk, hogy jó legyen a láncvonal?

De igen, vázhoz és hajtókarhoz. A kérdés arra vonatkozott, hogy új váz esetén kell-e hajtókart is cserélni, de nem kell, mivel ahhoz való középcsapágyat nagyon nagy valószínûséggel lehet kapni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
40 ezerért volt pár napja az apróban egy specialized sirrus 55-ös acél, rx-100-al, alsócsöves váltókarral (2*8). na az jó vétel volt, asszem fél napig volt fenn.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

- Honnan tudom megállapítani, hogy milyen menetes (angol vagy olasz)?

99,9%, hogy angol menetes. Mivel a Raleigh egy brit márka, ha jól tudom.
Jó eséllyel 130-as a papucstáv.

A vázcserét gondold meg alaposan! Ugye szét kell szedni atomjaira a bringát. Ezt csinálhatod magad (csomó szerszám kell hozzá), vagy elviszed szervizbe (munkadíj). A vázat eladod szinte ingyen, annak árára ne számíts, majd a másik vázra megint felszerelni a cuccot (addigra belejössz a szerelésbe, vagy megint szerviz).
Mondjuk 20-25-öt érhet a bicaj. Talán. Vázcsere, plusz szerelés költsége nagyjából még egyszer ennyi. És 50 körül már lehet kis türelemmel akár fékváltókaros bringát is venni. Míg ezt lezongorázod, addigra belejössz annyira, hogy tudd mit érdemes megvenni.
A döntés a tied.

Jani, középrészt nem a hajtókarhoz választunk, hogy jó legyen a láncvonal?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

A papucstávolság hátul a két papucs belsõ távolsága. Az a papucs ahová bemegy az agy.
Csak középrészt kell cserélni.
Ha 68mm széles akkor angol, ha 70mm akkor olasz. Egyébként még a menete is más, de azt szerelés nélkül nehezen állapítod meg.

Köszönöm a választ!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm a válaszokat. Igen, amatõr vagyok, eddig inkább montiztam, persze azt is csak hétvégi-túra szinten. Remélem elnézitek, ha nagyon evidensnek tûnõ kérdéseket teszek fel.
- A hátsó papucstávolságot hol kell lemérni?
- Ha mégis inkább vázat veszek, és a középrész menete nem egyezik, akkor gondolom a középcsapágyat és a hajtókart kell cserélni, vagy esetleg mást is?

Köszi a válaszokat.

A papucstávolság hátul a két papucs belsõ távolsága. Az a papucs ahová bemegy az agy.
Csak középrészt kell cserélni.
Ha 68mm széles akkor angol, ha 70mm akkor olasz. Egyébként még a menete is más, de azt szerelés nélkül nehezen állapítod meg.

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Köszönöm a válaszokat. Igen, amatõr vagyok, eddig inkább montiztam, persze azt is csak hétvégi-túra szinten. Remélem elnézitek, ha nagyon evidensnek tûnõ kérdéseket teszek fel.
- A hátsó papucstávolságot hol kell lemérni?
- Ha mégis inkább vázat veszek, és a középrész menete nem egyezik, akkor gondolom a középcsapágyat és a hajtókart kell cserélni, vagy esetleg mást is?

Köszi a válaszokat.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Szerintem add el ahogy van csapj hozzá egy kis pénzt és vegyél egy méretben megfelelõ vázat 2×8as valami régebbi rendszerrel, pl ultegra 600, 105ös. Lejjebb nem mennék. A régi alkatrészeknél kell azért kompromisszumot kötni, mi mivel megy el, milyen sor, menetes agy vagy kazettás meg ilyenek.

ez igaz, de ha full amatõr, akkor azért még az rx100, rsx, vagy az exage500ex sem egy nagy halál, nekem az utóbbi van évek óta rsx fvkarral, és az alföldön szépen eldolgozgat a 2x7 is, a kétforgáspontos fékek is kielégítõek. amúgy egyetértek veled az eladásban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
hát igen túl sok a hibafaktor. ha "csak" vázat cserélsz, akkor stimmelnie kell a meglévõ alkatrészek miatt:

- hátsó papucstáv (gondolom 126 mm)
- középrész menete
- átdobó konzol/bilincs
- nyeregcsõ átmérõ

ha valamelyik nem ugyanaz mint a jelenlegi vázadon, máris vehetsz alkatrészt

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem add el ahogy van csapj hozzá egy kis pénzt és vegyél egy méretben megfelelõ vázat 2×8as valami régebbi rendszerrel, pl ultegra 600, 105ös. Lejjebb nem mennék. A régi alkatrészeknél kell azért kompromisszumot kötni, mi mivel megy el, milyen sor, menetes agy vagy kazettás meg ilyenek.
11:38:11 IM 2012

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!

Újoncként szeretném a segítségeteket kérni a következõ dologban:

Van egy 2000-es évek elõttrõl származó országúti bringám. Gyakorlatilag fillérekért adták oda, hogy kezdõ bringásnak ez tökéletesen elég. A paraméterei a következõk:
Raleigh acél váz és villa, Suntour Radius hajtókar és hátsó váltó, Shimano Exage 300 EX elsõ váltó, Shimano RX100 váltókarok, Saccon fékek, Suntour XC Pro agyak, 2x7 sebesség, Modolo kormány.
A fõ problémám a váz mérete, ugyanis az 60-as, ami az én 172 cm magasságomhoz nagy. Azt tervezem, hogy kicserélem a vázat, mindenképpen hasonló acélvázban gondolkodom. Kérdésem az, hogy a fenti alkatrészek mennyire jók, vagy érdemes esetleg kicserélni õket esetleg valamilyen régebbi campa vagy shimano alkatrészekre?

Köszönöm elõre is a válaszokat.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
kézzel és powerrel :-) közben lábbal támasztok a vázra. néha még erõkart is teszek a nyeregre. durvább napokon az egész bicajt beerõszakolom egy satuba

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Köszi neked is meg mateetam-nak is, én csak országútival mennék rá.

egy napig volt ilyenem, aztàn visszavittem, hogy adjanak helyette egy satorit. montis 26os kerékkel és 1.5-ös gumival sem érintkezett a görgövel! orszàgútival jó lehet, bàr nekem akkoriban még csak montim volt. nem bàntam meg a satorit, bàr az àra akkor is 20al volt több ês zajosabbnak is tûnik, de legalàbb bàrmivel gond nélkül megy.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
ez a look váz vajon miért ennyi: http://apro.bikemag....eg-l124475.html ? mi a bibi? elsõ villa nincs hozzá,azt látom. simán eljárnék vele. :)

Jani,azt hiszem kerestél c-record fékeket. tessék: Campagnolo fék szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez már jó ár érte. :)