Hmmm elõbb gondoltam arra, hogy át kéne alakítani fékváltókarosra a bringucit. Lenne is simano 600 trikólórban, de több gond is akadt.
- bár a 600-asba 8 sebesség van integrálva, 7-8-at kezel, hátul meg van egy 6-os sor...
- lehetne 7-es sort hátra, ha a hátsó agyam nem egy õsöreg 105-ös lenne még az FH-1051-es szériából, ez csak 6-7-es rendszert fogadna.
- a régi aggyal összeegyeztethetõ 7-es kazettát sehol sem találok.
Értelemszerûen olcsóbb lenne megvenni egy fékváltókart meg egy kazettát hátra, s ráhúzni a jelenlegi agyra, aztán elváltogatnék a 2/7-es renszerrel. Vagy, jobban járnék egy komplett új hátsó kerékkel, mondjuk 8-as sorral, és azzal ugyanúgy megbírkózik a 600-as, meg a fékváltókarja is. Vagy pedig próbáljak meg egy hetes campa fékváltókart és szentségtörõ módon hátra ráerõszakolni egy 7-es campa sort a régi kazettásra? Mert talán még ezek kampatibilisek is lennének, elég régi szériákból való darabok. (Mellesleg, nekem utóbbi lenne a legolcsóbban kivitelezhetõ

)
A fékeket nem cserélem szerintem, mert ezek se rosszak, azok még az 1050-es szériából való 105-ösök, de az elsõ harapós, a hátsó meg annyira nem, de egy szimpla bowdencsere meg talán fékbetétcsere gondoskodna róla. ? (ami tökéletesen mûködik, azt kár cserélni. Az agyak is álomvajként futnak, bár haragszom magamra, mert 2 hete még kussnémák voltak, én hülye meg állandóan esõben-mocskos utakon használtam õket, erre tegnap már sírt az egyik, a szokásos "tanyasi macskanyávogással"... szóval jöhet a nagytakarítás aztán a pihenõ)