Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok!

Pontosan mi is a különbség az országúti és a cyclocross bringa között? Csak a fékek és a külsõ gumik lennének? (bocs, ha esetleg butaságot kérdezek)

Terep kerékpáron:
400mm a villa beépítési magassága
arányaiban rövidebb a felsõcsõ, ráadásul a vállon cipelés miatt vízszintes közeli, nincs nagy ejtése (sloping)
hosszabb (425mm) a láncvilla
villák szélesebbek, hogy a sáros keréknek is legyen hely
Féktüskék, vagy tárcsafék szemek a vázon, villán
mások az áttételek: cx bringán általában 46/36-os vagy egytányéros hajtómû van
SPD pedál :)

tszilard:
Ha rám szakadna egy komolyabb készpénz összeg, akkor ilyen bringát raknék össze:
karbon vázszett 1,5kg
105-ös szett kompakt áttétellel- de lehet Tiagra is elég lenne
könnyû kerekek mondjuk Mavic Ksyrium SLR (tehát 1,5kg körüli szett)
alu vagy karbon nyeregcsõ, alu stucni és kormány
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
mongy én a vázzal kezdeném....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Bringaépítés során melyek azok az alkatrészek (fontossági sorrendben) amelyeknél nem szabad(na) semmilyen minõségi kompromisszumot tenni, és melyek azok, ahol ez a kompromisszum megengedhetõ?

Kerékagy, felni, küllõk
hajtókar csapágyazás
váltókarok, váltók

Persze az is kérdés, hogy milyen bringa és milyen szinten bringázol.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
mást jelent a minõségi kompromisszum pl nekem és Cavendishnek. õ bevállalja a 300grammos villát és annak törését én meg nem. pedig az õ villája is minõségi darab

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Bringaépítés során melyek azok az alkatrészek (fontossági sorrendben) amelyeknél nem szabad(na) semmilyen minõségi kompromisszumot tenni, és melyek azok, ahol ez a kompromisszum megengedhetõ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ki ne akarna neha meg konnyebbre valtani?
Folyamatos felesleges feszegetes, not good. A masik verzionak hatranyat nem latom, ezt a kis elonyet meg igen.

Ugyanúgy megvan ez a feszegetés normál használatnál is, mivel túl lehet váltani az összes váltókarral és ezért kell lehatárolni a váltókat. A váltókarok lazán kibírják (kivéve ha gagyi mûanyag belsejû sramról van szó), hamarabb engedi el a bovdent a csavar vagy szakad a bovden.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A geometria mas, pl. elsonek a leglatvanyosabb, hogy a kozepcsapagy magasabban van.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
biztos van más is, legalábbis én nem szívesen használom az outit még esõben sem. (haha)

Vásárlás: Zoggie CS12 fogaskoszorú Fogaskoszorú árak összehasonlítása, Zoggie CS 12 fogaskoszorú boltok
Teszt: BBB BCS-07S fogaskoszorú, kerékpár, bicikli, ár

az elsõ mintha UG-kompatibil lenne... jól látom?

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Pontosan mi is a különbség az országúti és a cyclocross bringa között? Csak a fékek és a külsõ gumik lennének? (bocs, ha esetleg butaságot kérdezek)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
hmmm egy esetleges agycserét azért nem favorizálnék, mert ez fut, mint a tej nagylángon. Plusz, ilyen 126 mm-es a sarutáv.. nem tudom, hogy a mostani 130-as agyak mennyire mennének a vázba? Elvileg enged annyit, nem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ki ne akarna neha meg konnyebbre valtani?
Folyamatos felesleges feszegetes, not good. A masik verzionak hatranyat nem latom, ezt a kis elonyet meg igen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mert ugy lehet (tul)fesziteni a bovdent.

Be kell tekerni a végálláscsavart és ennyi. Nem lesz annak semmi baja ettõl.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mert ugy lehet (tul)fesziteni a bovdent.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha felul hagyja az ember az extra fokozatot, az kevesbe szerencses, szerintem.

Miért?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
RSX? Barmelyik 8-as kar jol kezeli a 7-es sorokat, nekem sokaig csak az RX-100-as fekvaltokarok voltak meg 1055-os agyon 13-23 7-es sorral. Hibatlan volt. En ugy hasznaltam, hogy a utolso, felesleges fokozat a 13-as ala probalta dobni a lancot, persze a hatarolo csavar miatt a valto nem mozdult semmit, csak a bovden meg egy kicsit.
Mivel a gyakorlatban a 13-ast eleg ritkan hasznaltam, onnan pedig plane ritkan akartam meg konnyebbre valtani, semmi gondot nem okozott ez.
Ha felul hagyja az ember az extra fokozatot, az kevesbe szerencses, szerintem.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
ez a sora az rsx-hez képest elég gagyi. :) nem is ajánlom senkinek. :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

így lenne ötösöm a lottón. teljesen biztos voltam benne,hogy ilyen agy van a kerekedben. erre UG sor megy fel. elvileg a HG soroknak is fel kell mennie rá. jobban mondva a legkisebb fogaskeréknek maradnia kell,ahogy írod is. ez a "záróanya". a shimano rsx-nek van egyedül 7-es fékváltókarja. nem egy komoly minõség,és aránylag drága is a használt piacon,mert csak ez tudja a 7-es sorokat normálisan kezelni. ez az a kar: VeloBase.com - Component: Shimano ST-A410, RSX

vagy akár egy ilyen? BikeMen Kerékpárüzlet és szerviz

na, akkor az egész felejtõs. Max. a hetes sort kapja meg a gépezet, mert a hatszázas nem szereti a hatost annyira... osztán akkor én is jobban váltok, mint jelenleg tudok, meg az ingem-gatyám is megmarad, szóval nem kell majd szörnyülködni a szõrös lábaimon és fölsõtestemen

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ugyan ilyen agyam van hátul, 6-os sorral.
amin évente cserélni kell a lánckerekek, de már nem lehet kapni. idén azt találtam ki, hogy rendelek 7-es (cs hg41[11-28]) sort, azon elköszörülöm a szegecseket és szétszedem a sort, és a kellõ lánckerekekben kireszelem a széles bordát, hogy felmenjen a kazettára:
Feltöltött kép
ha ugyan azokkal a hézagolókkal teszed fel a kazettára, akkor marad a 6 sebesség, ha szûkebbekkel, akkor lehet rámegy a 7, de azt nem tudom, mert nekem alsócsöves frikciós van, és amúgy is csak a 15-18-21 sebességeket használom...
hozzáértõk biztos tudják, hogy milyen széles hézagolók kellenek, hogy ráférjen a 7 seb.

a zárást mindenképp az utolsó; menetes 13-as kerék adja!!

remélem segítettem! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Ez egy peccswörk. Valóban 126 mm-es az agy, régi 105-ös, ilyen ni: Vintage Shimano 105 Rear Hub 7 Speed FH 1051 New Via 126mm | eBay

szóval hetes rámenne. a váltó 600-as, ami 7-8-as sorokat kezel. És csak annyit szerettem volna, hogy hátra egy 7-es sort teszek, csak ilyen fogaskoszorút ma már nem lehet kapni, ami jó lenne ehhez. : ) javasolták, hogy vegyek valami fogaskoszorút, és a legkisebb fogaskereket cseréljem ki benne a jelenlegire, mert itt az a kis külsõ tartja-fogja az egész sort, s akkor "papíron" mûködhet" a dolog. papíron.

de szkeptikus vagyok. Meg a félmegoldásokat sem szeretem, aztán, akkor minek?

így lenne ötösöm a lottón. teljesen biztos voltam benne,hogy ilyen agy van a kerekedben. erre UG sor megy fel. elvileg a HG soroknak is fel kell mennie rá. jobban mondva a legkisebb fogaskeréknek maradnia kell,ahogy írod is. ez a "záróanya". a shimano rsx-nek van egyedül 7-es fékváltókarja. nem egy komoly minõség,és aránylag drága is a használt piacon,mert csak ez tudja a 7-es sorokat normálisan kezelni. ez az a kar: VeloBase.com - Component: Shimano ST-A410, RSX

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ha jól veszem ki,akkor neked most 6-os shimano 105-ös cucc van a gépeden. ezt akárhogy kalapálod nem lesz fékváltókaros. néhány hiba a gondolat menetedben: nem létezik 7-es campa fékváltókar. akármelyik fékváltókart vennéd,mindegyikhez kéne hátsó váltót is venned,mert az a 6-os váltó nem annyi bovdent húz,mit a 8-as rendszereké. sõt,szerintem elsõt sem ártana,mert ott meg a váltó mozgása más,és ott meg emiatt húz más mennyiséget. a hátsó agyadon lévõ szabadonfutót,nem tudod cserélni,mert más ezeknek a régi agytesteknek a kialakítása. így röviden ennyi,de azért még lennének buktatók. pl.: feltételezem,hogy a vázad sarutávolsága hátul 126 mm lehet. a 8-as rendszerekhez 130 mm kell,szóval még a vázzal is kéne melózni.

Ez egy peccswörk. Valóban 126 mm-es az agy, régi 105-ös, ilyen ni: Vintage Shimano 105 Rear Hub 7 Speed FH 1051 New Via 126mm | eBay

szóval hetes rámenne. a váltó 600-as, ami 7-8-as sorokat kezel. És csak annyit szerettem volna, hogy hátra egy 7-es sort teszek, csak ilyen fogaskoszorút ma már nem lehet kapni, ami jó lenne ehhez. : ) javasolták, hogy vegyek valami fogaskoszorút, és a legkisebb fogaskereket cseréljem ki benne a jelenlegire, mert itt az a kis külsõ tartja-fogja az egész sort, s akkor "papíron" mûködhet" a dolog. papíron.

de szkeptikus vagyok. Meg a félmegoldásokat sem szeretem, aztán, akkor minek?