Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!

Kerékszett vásárlása elõtt állok és hezitálok, hogy melyiket válasszam meg az alábbiak közül:

Bike24 - Mavic Cosmic Elite Wheelset Clincher - black/silver

Bike24 - Easton EA50 Aero Wheelset Clincher

Bike24 - Fulcrum Racing 3 Wheelset Clincher 2013 - silver/black

Bike24 - Mavic Ksyrium Equipe Wheelset Clincher - white

Bike24 - Shimano Ultegra WH-6700G Wheelset grey

Bike24 - SRAM S27 AL Comp Wheel Set

Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
kicsit sajnálom,hogy eltûntek ezek a sun tour alkatrészek: http://mtb-kataloge....r/SunTour93.pdf pl micro lite agyak. ezek alu tengellyel,és szabadonfutóval készültek 93-ban. igaz nem volt fékváltókarjuk országútra. mtb-s fejlesztéseik is eléggé rendben voltak szerintem. ráadásul szépek is voltak. a hátsó agy kialakítása ráadásul olyan volt,hogy mindkét oldalra simán lehetett használni azonos méretû küllõket. aránylag szimmetrikusra lehetett fûzni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Siman lehet. Sajnos a youtube-on nem talalok egyet se, pedig most kivancsi lettem.

Kétszer esett el ugyanott és állandóan leszakadt lefelé.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
az új Mili: Red Bull Mini Drome // Glasgow Final - YouTube :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
azt hiszem ez a világ egyik legbonyolultabb váltója: VeloBase.com - Component: Campagnolo Croce d' Aune (Short Cage) imádom mikor az olaszok ilyen kreatívak. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Siman lehet. Sajnos a youtube-on nem talalok egyet se, pedig most kivancsi lettem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Talan kevertek Rasmussennel. :D
Vagy ott van Ullrich esete valamelyik Tourrol, amikor nagyon benan ment lefele, mint utolag kiderult a kezdetleges Lightweight (vagy Ada? tudomisen) kerekek muszaki hiabaja miatt volt bizonytalan a bringa iranyitasa.

Egy esetbol hajlamosak az emberek altalanositani.

Hamiltonnak nem egy esete volt, mindig bénán ment lefelé.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Talan kevertek Rasmussennel. :D
Vagy ott van Ullrich esete valamelyik Tourrol, amikor nagyon benan ment lefele, mint utolag kiderult a kezdetleges Lightweight (vagy Ada? tudomisen) kerekek muszaki hiabaja miatt volt bizonytalan a bringa iranyitasa.

Egy esetbol hajlamosak az emberek altalanositani.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
Most olvasom a T.Hamilton könyvet. Emlékszem Sipiék mennyit röhögtek rajta, hogy nem/bénán tud lefele menni. A könyv elején viszont szerepel, hogy 16 éves koráig versenyszerûen síelt, szóval valami itt nem stimmel, mert sérülés miatt hagyta abba a sízést, nem azért mert nem volt tehetsége hozzá.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A BSA asszem 34mm atmeroju, ebbe nehez lenne beletuszkolni a 30mm-es tengelyt es meg csapagyakat is, ugy, hogy a csapagynak a menetes reszen kell lennie. Szoval nem.
Kulso csapagyas 30mm-es tengelyes hajtomu van, de annak csak annyi koze a BB30-hoz, hogy ugyanolyan a tengely atmeroje.

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Helló!

BB30-as integrált tengelyes hajtókar hagyományos angol menetes vázba nem OK, ugye? Vagy van valami átalakító erre is?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
valahol láttam azt,hogy hogyan kell 36 lyukas agyba 24 lukas felnit fûzni. ott azt hiszem volt vagy 3 féle küllõ méret.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

van pár nem szokványos fûzési eljárás, pl ez

http://www.minortriad.com/wheel.jpg

Ez elég egyszerû és még a küllõhosszal sem kell variálni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
van pár nem szokványos fûzési eljárás, pl ez

http://www.minortriad.com/wheel.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A duraace mechanikája lehet más és nem húz tovább. Minden bovden érezhetõen enged valamennyit.

Megnéztem egy 7700-es duraace kart, az még biztos húz tovább. Vagy nincs tökéletesen beállítva az rx100-as váltódon a végállás vagy a 10-es duraace kar nem húz tovább. A másodikat egyszerûen meg tudod állapítani, kijjebb tekered a végállás csavart és legfelsõ fokozatban próbálsz továbbváltani.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
én sem azt mondtam,hogy ezután profin tudtam is,hogy mit miért,de alapnak teljesen jó volt. arra tökéletes volt,hogy álmomból fölkeltve is tudtam egy használható kereket csinálni. annak ellenére,hogy elég sok kereket megcsináltam már életemben,szerintem még mindig tudnék valami újat tanulni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Azt mondjak a kerekepites kezmuves szakma, nem egyszeru szereles.
Szoval ennyi erovel kovacsoltvas keriteseket is elkezdhetnek gyartani, vagy cipoket. :)

Az elso 2 kerekepitesem konkretan sz*r lenne, a masodik 5 vacak, utana talan atlagos. Elmenne vele jopar ev, es addig mehetnek jo esetben atlagos kerekekkel.

Persze irigylem azt, aki maga meg tud mindent csinalni, de en a kerekkerdest masra bizom, tudom, hogy en nem tudnam olyan jora csinalni mint pl. a malajok, vagy mondjuk Adrien

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
nálam ez a fûzés,centírozás tanulás úgy ment,hogy a tesómnak régen volt egy kicsi szervize. télen nem sok munkánk volt,így elvállaltunk kerékfûzést,centírozást az egyik nagyobb hazai olcsó bringákra szakosodott cégnek. meghozta az alkatrészeket: néhány száz felnit,agyat,rengeteg küllõt. ez után meg jöhetett az összeállítás. a végére kb 15 perc alatt készre csináltam egy kereket. :cool2: brutál volt. a végén a csuklóm is bazira megfájdult. így tuti megtanul az ember kereket építeni. ;)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

kivéve persze a centírozást, azt jobb szakemberre bízni.

A bringaszerelõk jelentõs hányada nem atomfizikus, szerintem vételezz egy minõségi "4 oldalú" küllõkulcsot, pl. Parktoolt és fûzz/centírozz akár csak valami játszós kereket. Remek szakemberek fûztek már félre V-fékes elsõkereket ami csak otthon derült ki. Volt hogy 390g-os XC felnivel fûzettem tárcsás hátsókereket fullyba, erre befûzték az agytest közepére, merthogy a DH gépeken is félre szokták fûzni... Volt hogy "csak" 2 hónap után szétlazult a fûzés olyan szinten hogy minden küllõ nyöszögött.
Én 5Ft-os küllõkkel kezdtem a mókázást, szétfûztem egy régi kopott felnis elsõkerekem és újraépítettem. Elsõvel könnyebb kezdeni a szimmetrikussága miatt (tárcsás montikra ez nem érvényes).
Fûzni én vázban/villában szoktam, nincs állványom, de túl vagyok 15 keréken és egyikkel sem volt probléma.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts
már nem azért,de miért akar ez az eladó 52000-et egy sima campa victory hajtókarért? itt a hirdetés: Campagnolo relikvia hajtókar « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása pálya hatókarnak rendelve japánból..... eleve országuti cucc. meg ilyen furatkörhöz nem nagyon kap az ember lánctányért. annyi különleges van rajta,hogy az önlehúzó csavarokat csak 2 évig tette bele az olasz gyártó. itt van némi infó a szettrõl: VeloBase.com - View Group