Ha jól feltételezem, akkor a két forgáspont (a féktest két oldala) teljesen független egymástól. Ekkor a mechanikai tudásom szerint (az elsõ keréknél) a bal oldali fékpofa jóval nagyobb erõáttétellel rendelkezik, mint a jobb oldali, a forgáspontok helyzete, erõkarok miatt. Így fékezéskor feszítené a felnit jobbra. Ezt pedig nem hiszem, hogy így találták ki a mérnökök. Ebbõl következik, hogy valamit rosszul tudok. Kérem világosítsatok fel, hogyan mûködnek ezek a fékek.
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2013. January 19. - 14:21
Ha jól feltételezem, akkor a két forgáspont (a féktest két oldala) teljesen független egymástól. Ekkor a mechanikai tudásom szerint (az elsõ keréknél) a bal oldali fékpofa jóval nagyobb erõáttétellel rendelkezik, mint a jobb oldali, a forgáspontok helyzete, erõkarok miatt. Így fékezéskor feszítené a felnit jobbra. Ezt pedig nem hiszem, hogy így találták ki a mérnökök. Ebbõl következik, hogy valamit rosszul tudok. Kérem világosítsatok fel, hogyan mûködnek ezek a fékek.
Posted 2013. January 19. - 09:56
gumi csere egy rémálom azon a felnin. mindegyik külsõ nagyon ráfeszül,és emiatt nehéz még egy defekt javítás is. a tömege tényleg annyi. ha nem lenne ez az "apró" hibája,akkor egész jó ár/érték arányú felni lenne.
hmmm az nem olyan komoly, legalább fegyelemre-önuralomra tanít. Engem jobban aggasztanak az olyan mendemondák, hogy annyira lágy-hajtogatható kivitelû, hogy ha valaki nem figyel oda, szinte kéthetente tör el küllõt, nyolcas pillanatok alatt belemegy, deformálódik, és 1-2 szezon után méhtelep.
Posted 2013. January 19. - 07:28
ez se jönne szembe :-)
nem kommersz, a küllõk is colnago design-al
Bikes of the Bunch :: Colnago C35 Oro | Cycling Tips
hiányzik róla az arany stucni,és a váltókar. így lenne teljes a bringa.
Posted 2013. January 19. - 07:23
De olcsóárúsított kerékszettbe milyen lehet pl. egy sun assault 1? Nagyon gyanús a 405grammos katalógusadat, nomeg a 4900 ft-os ár... ?? 40kilós bringások alá lett tervezve, vagy hogy mûködik ez a dolog?
gumi csere egy rémálom azon a felnin. mindegyik külsõ nagyon ráfeszül,és emiatt nehéz még egy defekt javítás is. a tömege tényleg annyi. ha nem lenne ez az "apró" hibája,akkor egész jó ár/érték arányú felni lenne.
Posted 2013. January 18. - 18:19
meglepõdni azért nem kell, akkor a mezõny is ilyen színekben pompázott, neonzöld és rózsaszín mezek, nadrágok, befért volna George Michael is a pelotonba :-)
én amúgy szeretem a 90es éveknek ezt a tarkabarka rikító színeit, sokan meg utálják. szerintem király.
Posted 2013. January 18. - 18:14
arany, rózsaszín, Ferrari. már csak Hello Kitty hiányzik róla, meg egy baromi nagy Gucci vagy Versace logo
meglepõdni azért nem kell, akkor a mezõny is ilyen színekben pompázott, neonzöld és rózsaszín mezek, nadrágok, befért volna George Michael is a pelotonba :-)
Posted 2013. January 18. - 18:13
nekem ami nagyon nem jön be (nem ennél, hanem klasszikus vázú bringáknál) az aero profilú felni. Van is a linkelt oldalon egy szépség, ami alá be vannak téve , asszem a rozsdamentes szitakötõ nevû tömörgyönyör fut olyasmiken.
Felnik közül így nagyon jónak tûnik a mostaniak közül az Open Pro, szép profilja van, könnyû, a minõségét meg a márkanév-múlt-ár magyarázza, a többi (visszajelzések, vélemények...) csak "mellébeszéd" : ) De olcsóárúsított kerékszettbe milyen lehet pl. egy sun assault 1? Nagyon gyanús a 405grammos katalógusadat, nomeg a 4900 ft-os ár... ?? 40kilós bringások alá lett tervezve, vagy hogy mûködik ez a dolog?
klasszikus vázba Spinergy kerék kell
Posted 2013. January 18. - 17:59
arany, rózsaszín, Ferrari. már csak Hello Kitty hiányzik róla, meg egy baromi nagy Gucci vagy Versace logo
ja kicsit olyan gyõzikés attitûdje van, zebracsíkos nyereggel mehetne dísznek a nappaliba
Posted 2013. January 18. - 17:16
Felnik közül így nagyon jónak tûnik a mostaniak közül az Open Pro, szép profilja van, könnyû, a minõségét meg a márkanév-múlt-ár magyarázza, a többi (visszajelzések, vélemények...) csak "mellébeszéd" : ) De olcsóárúsított kerékszettbe milyen lehet pl. egy sun assault 1? Nagyon gyanús a 405grammos katalógusadat, nomeg a 4900 ft-os ár... ?? 40kilós bringások alá lett tervezve, vagy hogy mûködik ez a dolog?
Posted 2013. January 18. - 16:24
ez se jönne szembe :-)
Posted 2013. January 18. - 13:02
Posted 2013. January 18. - 12:22
Én szeretem a colnagokat, de ez kifejezetten ocsmány.
A régi idõfutam vázakat idézi a formája. érdekes kopott a gumi, a fékbetét meg nem(vagy csak nem látom) ráadásul használhatatlan mert nincsenek rajta pedálok
Posted 2013. January 18. - 11:31
Én szeretem a colnagokat, de ez kifejezetten ocsmány.ez se jönne szembe :-)
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. January 18. - 11:02
Posted 2013. January 18. - 07:18
nono.. szóval kicsit hagy csorgassam a nyálam, hogy tél van, és én butagyerkõc novemberben vettem bringát, mikor most olcsóbb lenne...
Cilo Országuti Kerékpár « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
F. Moser « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
60-as téli országúti - full Campagnolo szett - fékváltókaros « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
bár fogadok, az utolsó valami óccsóvázas valami, ráragva egy 531-es matricával... plusz, a mirázs állítólag nem méltó arra, hogy országúti bicóra kerüljön. Na de hogy ennyire olcsóárúsítva legyen? A sárvédõ sem 1 ft-os tétel (konkrétan én pálcásat 4ezerbe vettem) a gumik se Kendák, ahogy elnézem, nem tudom, lopott-e, vagy miért ilyen olcsó ez az utolsó..
az uccsó nem "ócsóvázas".
nagyon,nagyon jó vétel a format vázas bringa.
Posted 2013. January 18. - 07:13
igazából engem csak akkor aggaszt az egyforgáspontos fék, ha éppen lassítani akarok vagy meg akarok állni. De teljesen biztos, hogy nálam a fékpofa a ludas, mert volt arany-nyilacskás 105-ösöm, ami harapós volt, lejtmenetben is, míg a fekete 105-ös azon kívül, hogy nyikorog, hajlik, nem sok vizet zavar. Még a felni szélét összekoszolta mondjuk.
nézegettem, mit lehet(ne) érdemes tenni fékek ügyében. Egy tiagra e-h szett olcsó, megbízható. 6600-ás ultegra darabja dobozában 13ezer, azért ez már minõségi ugrás, és nagyon jól néz ki.
Olcsó megoldások még a Campa Veloce, 12-13 egy szett, de úgy hallottam, hogy ugyanezeket a fékeket 7ezerért meg lehet venni feketében Miche Performance néven... (és mindkettõ egy átmatricázott tektro?)
érdekes egyébként, hogy mennyire nem elterjedt outin a tárcsás megoldás, bár a közeljövõben ez változhat is akár.
Don: jó szemed van, ilyesmikre jó, ha fölhívod a figyelmem, legalább addig is tanulok. : ) De én akkor sem venném meg a Mosert, bár a fekete bandázs és fékkargumi óriási pozitívum, a másiknak az a fehér... Elég hamar szürke-fekete-takony árnyalatba csap.
csak az évek,meg a rutin miatt veszem észre.
Posted 2013. January 17. - 21:01
Annyira azért nem lehet olcsó. Szép kovácsolt állító szemes hátsó papucs a támvilláknál a híd se egy egyszerû átfúrt csõ és van rajta lánc tartó szem ami szintén nem mindennapi és konzolos az elsõ váltó....
jójójó, de hagy nyugtassam már magam, okss? : ) Csak ahogy ránézek, könnyes a szemem.. A vázgeometria nagyon ideális, a nyereg tkp. ugyanaz, mint az enyém, a kormány hajlításai szintén, a stucnihossz kb. stimmel, szögben szemre ugyanaz. Szóval kb. ugyanazt az érzetet adja szemre-sziluettre, mint a jelenleg nem-alattam levõ vas, de ahhoz viszonítva olcsó. (Igaz, azt 30ért vettem, de már benne lesz egy kis pénzbe... STI, új külsõk, kónusz-csapágy.. ) ráadásul, szerintem a csõszettje is könnyebb. szerintem.
és szebb
Posted 2013. January 17. - 20:40
Posted 2013. January 17. - 20:14
En simogatni szoktam meg...
nono.. szóval kicsit hagy csorgassam a nyálam, hogy tél van, és én butagyerkõc novemberben vettem bringát, mikor most olcsóbb lenne...
Cilo Országuti Kerékpár « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
F. Moser « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
60-as téli országúti - full Campagnolo szett - fékváltókaros « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
bár fogadok, az utolsó valami óccsóvázas valami, ráragva egy 531-es matricával... plusz, a mirázs állítólag nem méltó arra, hogy országúti bicóra kerüljön. Na de hogy ennyire olcsóárúsítva legyen? A sárvédõ sem 1 ft-os tétel (konkrétan én pálcásat 4ezerbe vettem
Posted 2013. January 17. - 17:58

Sign In
Create Account

Back to top