Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

érdekes, meki, ha rajtad "röhögnek", akkor jajaj, megy az árulkodás, de te beszólhatsz bárkinek, bármiért...

Pontosan. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.239 hozzászólás
érdekes, meki, ha rajtad "röhögnek", akkor jajaj, megy az árulkodás, de te beszólhatsz bárkinek, bármiért...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ezt a topikot át kellene nevezni "Elméleti országúti biciklisták és beteges linkelõk"-re. :D

...ebben is van valami!:D

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..kezdjük offolni a topicot, és ezért valaki szétrúgja a.... Azért maradnék az outi alkatrészeknél: Stucni, itthon 53e kint 116EUR, kormány, itthon 90e kint 226EUR, fékváltókarok itthon 210e, kint 400EUR, vagy nézd meg a Conti PPX 4000s-es gumát és hasonlítsd össze a kinti 27EUR-s árát az ittenihez!, de sorolhatnám még mert se szeri se száma. Ezekkel még sosem faragtam rá!

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
hmm már értem, miért akart a mûvtört. tanár sopronba küldeni egyetemre. Igaza van. :D Viszont arrafelé nem lenne meg a lovaskocsi-almástraktor-ukránmergás trió, akik itt boldogítanak.

Tegnap is azt hittem, küllõt török, elég egy pillanatra elbambulni, jön a verem. Bár nem tudom, 8-8 bar van most a gumikban, ettõl többet nem is nagyon bírnak, mégis, nagyon jó kis kényelmes a váz, nem ráz, alig érezni az úthibákat. Megkockáztatom, kényelmesebb, mint a cromor csõszettes acélgépség, a geó meg még jobb is . : -))

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
nekem jó mert itt van ausztria :D vannak ismerösök akikkel lehet alkudni is, persze kint sincsen már kánaán, nem dobják ki a 3-4 éves bringákat sajnos.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

..cipõt kell próbálni! :D Én már itthonról semmit sem vásárolok, egyszerûen nem éri meg. Csak össze kell hasonlítani a dolgokat és rájössz, ha megbízható helyrõl vásárolsz (Bike-Discount) nincs rajta rizikó, csak jól járhatsz. Persze kinek mi éri meg. Nekem biztos nem, hogy elõtte megfogdoshassam, vagy láthassam. Lekopogom, még nem csalódtam a kinti vásárlásokkal. Majd most talán ezzel a vázzal. :D

Picit off:
Haver vagy 2 éve építette a kecót, és ha már világítás, akkor ledes, egyszer élünk címmel. Vett vagy 150-200db gu10 fényforrást, természetesen ebayrõl, mert ott fele annyiba került, mint itthon 2 év garival. Mára a 80%-a megpusztult. Mennyit spórolt? :) (Semmit, bukott rajta...)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ezt a topikot át kellene nevezni "Elméleti országúti biciklisták és beteges linkelõk"-re. :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

..cipõt kell próbálni! :D Én már itthonról semmit sem vásárolok, egyszerûen nem éri meg. Csak össze kell hasonlítani a dolgokat és rájössz, ha megbízható helyrõl vásárolsz (Bike-Discount) nincs rajta rizikó, csak jól járhatsz. Persze kinek mi éri meg. Nekem biztos nem, hogy elõtte megfogdoshassam, vagy láthassam. Lekopogom, még nem csalódtam a kinti vásárlásokkal. Majd most talán ezzel a vázzal. :D

de most nyugtass még meg :D ugye, az a 26 eurós ár a rosebikes-on a tiagra fékeknél egy darabra vonatkozik és nem egy párra? Ugye? :D Csak máshol (sjs, crc) kb. 29-30 euró egy darab, akkor gondolom, hogy az a 26 nem párjára vonatkozik.. csak a katalógusban meg a termékleírásban is 1 pár szerepel :)

Mondjuk shimano-sram alkatrészek tényleg olcsóbbak sokkal kint, de a campys dolgok közt alig látok különbséget :o

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

De sokszor megnyugtatóbb a személyes átvétel, vásárlás elõtti próba. :-| ennek a hiánya tart vissza a netes vásárlástól

Mondjuk nekem nem volt még gondom netes vásárlásnál sem, személyesnél arra kell vigyáznom, hogy józan maradjak. Igaz, sok dolgot nem vettem a neten, kb. 3-at (váltókar-váltó-stucni : ) ).

Bár ha egyszer megtanulok döntést hozni, istencsászár leszek, csak elvesztem a rutinom a "rendelés visszavonás" emailek meg sms-ek pötyögésében. : D (mentségemre legyen mondva, hogy egyszerûen ilyen kis pondrós vagyok, szénnégépelem a klaviatúrát az ügyfélszolgálathoz címzett levelekkel, aztán meg nem veszek semmit... tudom, rajongnak az ilyen "vevõkért", de így legalább elkerülhetõek a késõbbi téves rendelések : D )

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

De sokszor megnyugtatóbb a személyes átvétel, vásárlás elõtti próba. :-| ennek a hiánya tart vissza a netes vásárlástól

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
azért nem hiszem hogy csak ugy ripsz-ropsz mindenféle elõjel nélkül kettétörnének ezek a replikák(nem kell padokon ugrálni vele) persze esély mindenre van.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Másik dolog a kézbevétel, személyes nézegetés. : o) Valószínûleg nagy probléma nincs amúgy a vázakkal, mert ha el tudják õket adni, és nincs tele a zinternet avval, hogy "innen ne vegyetek semmit", akkor a minõségre túl nagy panasz nem lesz.

Amúgy borzalom, milyen olcsón ki lehet jönni, ha alkatrészenként több helyrõl vásárolva építesz, csak némi kockázatot látok benne, plusz a szállítási díjak, vagy ha személyesen mész érte, vonat-benzinpénz máris más fénybe helyez 1-2 dolgot. Mondjuk más, ha útba esik, vagy ott van kéz alatt. Csak pl. nékem még 50%-os jeggyel is egy hatos volt egy rövidke kiránduló bringáért, holott futárbácsi 3-4 ezerbe házhoz is hozza. De sokszor megnyugtatóbb a személyes átvétel, vásárlás elõtti próba. :-|

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Azután fog érdekelni, ha ne adja az ég, de egy kátyúban félbetörik a felsõcsõ alsócsõ, te meg lefejeled a kormányt.. Profi csapatok nem hiszem hogy vesznek bármit is, csak írnak a marketingesnek egy emailt, az meg beszerzi ami kell a szponzortól.

Wholesale Di2 compatible New arrviel cervelo S5 VWD full carbon road framesBB right for free, Free shipping, $627.0-658.35/Piece | DHgate
Az a pedál valami csúcs. Meg a Zipp kerék is matricázott valami. Valamelyik autós oldalon olvastam, hogy igazából a kínaiak azokat a cuccokat másolják ami nekik is tetszik, mert ez náluk tisztelgésnek számít az eredeti termék elõtt vagy mi. :)

ennyi pénzért milyen pedált akarsz rá? :D ezen mi lehet eredeti? a szelep sapka???

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..lóf@...t májerfaktor! :D Me, occó. A vám+adó viszont elgondolkodtató. A csomag elég nagy, az nem biztos, h nem szúr szemet . Tehát keresnem kell valamit aki segít ebben. :D Lehet, h agyatlan vagyok, már rettenetesen érdekel a dolog.

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A másik dolog amit Zoli is írt az a Vám (2.5-12 %) + Áfa (27 %). Azért az már 200 HUF.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
..szerintetek engem mint egyszerû felhasználót mennyire érdekel a gyártástechnológia, vagy az ISO? Ebben az egészben az a legszembetûnõbb, h egy közel egy millás terméket a töredékéért meg tudok vásárolni

Most akkor mégis csak a "májerfaktor" számít? :) Szerintem egy kompozit váz esetében pont a gyártástechnológia a felhasznált anyagok minõsége számít a legjobban. Valahol jelentkeznie kell ennek a különbségnek az árban. Távol keleten készül mind a kettõ ez nem lehet különbség, nyilván a Pinarello és egyéb nagy márkánál a nevet is megfizeted, de akkor is marad bõven különbség, azért mert formailag hasonlít valami, nem biztos, hogy a tartalom is egyforma.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Azután fog érdekelni, ha ne adja az ég, de egy kátyúban félbetörik a felsõcsõ alsócsõ, te meg lefejeled a kormányt.. Profi csapatok nem hiszem hogy vesznek bármit is, csak írnak a marketingesnek egy emailt, az meg beszerzi ami kell a szponzortól.

http://www.dhgate.co...html#s1-17-null

Az a pedál valami csúcs. Meg a Zipp kerék is matricázott valami. Valamelyik autós oldalon olvastam, hogy igazából a kínaiak azokat a cuccokat másolják ami nekik is tetszik, mert ez náluk tisztelgésnek számít az eredeti termék elõtt vagy mi. :)
11:38:11 IM 2012

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..szerintetek engem mint egyszerû felhasználót mennyire érdekel a gyártástechnológia, vagy az ISO? Ebben az egészben az a legszembetûnõbb, h egy közel egy millás terméket a töredékéért meg tudok vásárolni. Nem utolsósorban némi garanciával. Nézzetek rá egy termék oldalára, azt a föld minden szegletébõl vásárolják tõlük. Én még azt is el tudom képzelni, h 1 profi csapat teszt és edzõgépeknek vásárol belõlük. Ott meg szerintem nem lehet ebbõl gond, hisz olyan technikai háttérrel rendelkeznek (labor-mérnökök) ahol könnyen behatárolható egy esetleges hiba. Természetesen ha tehetném, 8-900e-t kicsengessek egy karbonvázért, hát nem haboznék. Kell egy új váz mindenképp, az idei Merida 905-öst terveztem megvásárolni, árban nem sokkal több ez a replika. Szeretném kipróbálni, majd beszámolok róla. Mondjuk azon is elgondolkodtam már, ha távol az otthonomtól valahol külföldön sz@..rja össze magát a váz, akkor mit teszek, de ez sajnos fenn áll bármelyiknél, csak talán a hibafaktor kisebb egy autentikus váznál. No, de meglátjuk hamarosan.:D

Ridley Noah Fast