Mi a bringámmal ma reggel 69,0 kg vagyunk! (Volt már idén kevesebb, és lesz is még.)
Én ezzel tudok dicsekedni, bocs.
Na igen, ezzel tisztában vagyok én is. A mindig jobbat akar az ember, májer faktor stb stb. Talán még placebo hatása is van, sõt biztos, de a kérdésem arra irányult, hogy számokban ez mit jelent. A linkelt kalkulátor azt mutatja, hogy nevetségesen kicsi a különbség...
Mi értelme a 600 lóerõs kocsiknak? Mert ugye egy 10 éves suzuki is elviszi a segged akárhová.
Mi értelme a 200ezres telefonnak? Van, akinek ez a hobbija, és nem sajnálja rá a pénzt. Egy adott szint után számíthat, én most 106kg vagyok, nekem édes mindegy, h 11, vagy 8kg a bicaj, de egy 60kg-os versenyzõnél ez %-osan már többet jelent.
Ezt értem, de akkor mi értelme a 6 és fél kilós bringának? Hegynek felfelé. Most nem a profikról beszélünk ahol minden tized számít. Azért eléggé költséges dolgok ezek. Ugyan ennyit ledobsz a saját testsúlyodból akkor az sokkal többet számít ha jól tudom.
Hat sikon nem szamit szinte semmit, ez fizika. Kulonben a TGV sose menne 575-tel.
A konnyu kerek konnyebben gyorsithato, de tempot tartani hegyre fel ugyanolyan nehez vele, mint egy nehezebb kerekkel. (ha a bringak tomege azonos!)
Jól látom, hogy a kerékpár súlya nem nagyon befolyásolja adott táv leküzdéséhez szükséges wattokat. Síkon 1-2 watt különbség. Hegyen 10-15 watt 9kg kontra 6.5 kg bringa... vagy valamit elszámoltam, rosszul értelmezek. Nincs ilyen kalkulátor ami a kerék tömegét is nézi, kerületen... könnyû felni+gumi kontra nehéz mit jelent wattokban?
Mit tudtok szenvedni a bringa súlyán...
![]()
Ez az, köszi.
Sok dolgot együtt mértem. Pl. a váz+stucni+középcsapágy+nyereg+nyeregcsõ=2050, vagy a kerekek komplett gumikkal+gyors szárral fogsor nélkül=2290. A hajtómûvet komplett mértem, 609g. No, de viszont a bandázst tényleg nem mázsáltam le.Ráugrik még ez az. Lehet a vázadat kormánycsapágy, nyeregcsõbilincs nélkül van, a hajtómû csavarok nélkül, aztán ott van a felniszalag, a zsír, a bandázs
Ridley Noah Fast
"a Giant tulaj meg mit mûvelt "
Szerintem sokat megy alsó fogással. Ha lejjebb forgatná a kormányt, az alsó fogásban kényelmetlen lenne, a csuklója feszülne.
..ez egy furcsa történet, mert összeadva elméletben, papíron 6725g, megmérve meg már 6940g. Nem tudom hogy kerül rá valamivel több mint 20dkg. Igaz a bowdenek nincsenek benne a papírformában, meg ugye a zsír amivel a hajtómûvet raktam be. Sokat gondolkodtam, de nem találom a többletet. Majd az idén õsszel megint szétbombázom, darabonként össze, és egy-egy komponens hozzáadásakor mindig mérem, majdcsak rájövök így.simon,
Egyben merted, vagy osszeadtad?
Ridley Noah Fast
Miért ne.?
A sebesség mindent megold.
A sebesség mindent megold.