Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

végre
Országúti versenykerékpár - 45% kedvezménnyel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
valakinek csak sikerült acéllal és alap felszereléssel bõven bemenni 9 kg alá :-))

8700 gramm....... ééééérdekes. :)

jannusz

jannusz

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás

Elõtte szombaton meg a BRM200. :D
BRM 200 - Au bord de l'eau (Balaton kör)
Urak!!
Errõl van valami infótok??
233km-es orszgti maraton a Ttra krl

Minden évben eltöltünk néhány napot a Tátrában, a verseny hetére idõzítve. Nekem a tavalyi volt a 7., és még sokáig tervezzük. Már 2 éve csak 197 km, Ótátrafüred (Stary Smokovec) a rajt-cél helyszín, Poprád így kimarad. Az idõjárással többnyire szerencsénk volt, esõben csak egyszer kellett körbemenni (azt kibírtam röhögés nélkül), de tavaly minden irányból láttuk a hegyet, olyan szép idõ volt. Az út egy 10 km-es részt leszámítva teljesen jó, a rendezés pedig a Szlovákiában megszokott szint.
3K

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

2004-ben talán az elsõ rendezésen voltam. Akkor még 200km körül volt a kör. Sima, jó minõségû úton, Zakopanéban rendõri biztosítás (pedig 30-as átlagot hajtottam). Hazai outi versenyekhez képest sokkal vevõbarátabb szervezés. Szerintem érdemes nevezni rá.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

En szombatrol-vasarnapra fogytam 2.5kilot (output minden porton), azota is alig elek, szoval a jo forma az garantalt. A jo ido azert meg hianyzott. Szoval remek, mar megint csak buktam az elonevezessel.

Kérhetném a receptet? :)

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Vasárnap biztos jó lesz a tihanyi verseny. :D Long term forecast for Tihany, Veszprém (Hungary)

Elõtte szombaton meg a BRM200. :D
BRM 200 - Au bord de l'eau (Balaton kör)
Urak!!

Ridley Noah Fast 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
végre
Országúti versenykerékpár - 45% kedvezménnyel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
valakinek csak sikerült acéllal és alap felszereléssel bõven bemenni 9 kg alá :-))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En szombatrol-vasarnapra fogytam 2.5kilot (output minden porton), azota is alig elek, szoval a jo forma az garantalt. A jo ido azert meg hianyzott. Szoval remek, mar megint csak buktam az elonevezessel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vasárnap biztos jó lesz a tihanyi verseny. :D Long term forecast for Tihany, Veszprém (Hungary)

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mi az elõnye annak ha túlságosan elöl van a nyereg?

Könnyebb magasabb fordulatot hajtani, mélyebbre tudsz hajolni hatékonyságvesztés nélkül. Síkon gyorsabb leszel tõle.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
geo: (48-as)
http://www.dolan-bik...os-FrameSet.jpg
MTB váz mi? Hát köszszépen!
sose mértem, hogy mennyi a setback, amúgy magasról teszek az UCI szabályokra...érzésre állítottam mindig mindent az elmúlt 7 évben.
nem célom megfelelni olyan szabályoknak, amik valószínû sosem fognak rám vonatkozni. ;)

hatékonyabb a felfelé húzás hátul
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
nekem kb 50 mm a setback,de én elég alacsony vagyok. egyenes nyeregcsõvel szerintem nekem nem is lehetne normálisan belõni a gépet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jaj, hat, persze, a 6.8kg-t is merik. :)
Aki nyerni akar, jobb ha nem szegi meg a szabalyokat, mert utolag elbukni a cimet egy ilyen marhasag miatt az gaz.

De az en mondandom lenyege csak az volt, hogy ha 50mm alatti setback a szabaly szerint mar tulsagosan elol van, akkor ami ahhoz kozel van, az "elegge elol" van.

Ez nincs elol. http://bikemag.hu/im...urminator1.jpeg (Sagan)
Ez valoban, relativ elol van, csak hat o eleg magas. http://cdn.mos.biker...l2yl-670-75.jpg (Bonnen)

A vázon is sok múlik, egy fok a nyeregvázcsõszögben 12mm-t jelent setback-ben. Én pl 60-65mm között ülök az egyik bringán egyenes, a másikon "hajlított" nyeregcsõvel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jaj, hat, persze, a 6.8kg-t is merik. :)
Aki nyerni akar, jobb ha nem szegi meg a szabalyokat, mert utolag elbukni a cimet egy ilyen marhasag miatt az gaz.

De az en mondandom lenyege csak az volt, hogy ha 50mm alatti setback a szabaly szerint mar tulsagosan elol van, akkor ami ahhoz kozel van, az "elegge elol" van.

Ez nincs elol. http://bikemag.hu/im...urminator1.jpeg (Sagan)
Ez valoban, relativ elol van, csak hat o eleg magas. http://cdn.mos.biker...l2yl-670-75.jpg (Bonnen)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha spiccel teker jó lehet ez a beállítás. Sagan,Boonen is kicsit elõl ül ( itthon ellenõrzik az UCI elõirásokat? )

Idõfutam ob elõtt már hallottam arról, hogy ellenõriztek.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Hat igy durvan osszevetve, alig 1-1.5cm-rel ulsz hatrebb mint Cavendish, aki kulon engedellyel ulhet annyira elol. (a UCI minimum 50mm setback)
Te merted is, mennyire ulsz?
Alapszabalykent egyebkent egyenes nyeregcsovel mindenki elegge elul ul.

ha spiccel teker jó lehet ez a beállítás. Sagan,Boonen is kicsit elõl ül ( itthon ellenõrzik az UCI elõirásokat? )

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat igy durvan osszevetve, alig 1-1.5cm-rel ulsz hatrebb mint Cavendish, aki kulon engedellyel ulhet annyira elol. (a UCI minimum 50mm setback)
Te merted is, mennyire ulsz?
Alapszabalykent egyebkent egyenes nyeregcsovel mindenki elegge elul ul.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Úgy néz ki a váz mintha valami MTB-bõl szalasztották volna:)
A fejcsõszög külön furának tûnik nekem.
Kíváncsi vagyok mennyire agilis stabil? Mentél már vele?

üdv:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez a bringa is nagyon ott van: http://http://apro.b...i-l151031.html# TSX csövek. nyami. :)

Kéne. :)

talán itt jobban látszik, hogy nincs nagyon elöl a nyereg.
feltekertem a bandázst, és bekötöttem a fékbovdeneket, de a lánc megvárja a jóidõt...
hátra visszaraktam a gagyi kulacstartót, mert az már el van törve, így mm-re pontosan befér a 750mL-es kulacs..:D

Mennyire van vízszintesen a nyereg orra a középcsapágy közepétõl?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
talán itt jobban látszik, hogy nincs nagyon elöl a nyereg.
feltekertem a bandázst, és bekötöttem a fékbovdeneket, de a lánc megvárja a jóidõt...
hátra visszaraktam a gagyi kulacstartót, mert az már el van törve, így mm-re pontosan befér a 750mL-es kulacs..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr