Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2013. April 17. - 14:35
Posted 2013. April 17. - 13:22
Már 8éve van tárcsafékes bringám, az önbeállítás csak mese, koszolódik, beragad a dugattyú, hõre megváltozik a dugattyúk helyzete, lassan áll vissza, merev agy-váz kapcsolat kell hozzá, hogy ne ciceregjen, a gyorszár meghúzásának az erejére is érzékeny és az sem mindegy, hogy hol áll a kerék. Emellett mezõnyben életveszélyes. Országúti versenysportra alkalmatlan. CX-en sem népszerû a versenyzõk körében.Tudtommal a hidraulikus fék, tárcsafék elõnye az hogy magától állítja a fékfelülettõl való távolságot, neked maximum a központosságát kell beállítanod, meg ritkán légteleníteni. Ami kellemetlen lehet, ha szállításkor nem teszel bele távolságtartót, és véletlenül behúzod a féket, a két dugattyú összenyomja magát, aztán akkor csavarhúzóval imádkozhatod szét a két fékbetétet, ami többnyire az utóbbi cseréjével jár.
Egy igazán nagy hátránya van, ha esik hamar koszosodik, és jellegzetesen erõs hangot ad ki magából. Én hamarabb vennék magura féle országuti-hidraulikus felniféket.
amúgy esõben, hóban tényleg sokkal jobb, cyclocrossba ezért hozták már be hamarabb.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. April 17. - 12:27
Egy igazán nagy hátránya van, ha esik hamar koszosodik, és jellegzetesen erõs hangot ad ki magából. Én hamarabb vennék magura féle országuti-hidraulikus felniféket.
amúgy esõben, hóban tényleg sokkal jobb, cyclocrossba ezért hozták már be hamarabb.
Posted 2013. April 17. - 12:18
A kerek pontos betevese allitolag tenyleg problemas, tehat versenyen egy gyors csere utan szinte garantalt lenne, hogy surlodna. Azt aztan lehetne allitgatni egy joideig a kocsibol kihajolva, szoval vegulis emiatt lehet tetszene a profi csapatoknak.
A jen gyengitesrol most voltak pont cikkek portfolion, meg indexen is.
Posted 2013. April 17. - 11:54
Szép dolog a tárcsafék, de megnéznék egy defekt utáni kerékcserét, hogy az mennyi idõ, és hogy ezek a fékszettek mennyire érzékenyek a beállításra. Az ötlet nekem tetszik (fõleg esõben meg fagyban jönne jól) de biztos nem kéne ilyen, ha állandóan ciceregne meg állítgatni kéne hogy jó legyen. Viszont az tetszik a hidrós felnifékben, hogy megoldották a finom állítást a tekerõvel és van rajta kioldókar is.
Nemrég olvastam egy cikket, hogy a japánok mesterségesen gyengíteni fogják a pénzüket ezzel javítva az exportjukat (meg a gazdasági növekedésüket). Ennek hatására a shimano biztos olcsóbb lesz (a gyártóknak mindenképpen) és a sram gyengülni fog.
Posted 2013. April 16. - 18:11
Posted 2013. April 16. - 14:34
Ugy emlekszem tavaly olvastam, hogy a SRAM alapvetoen egy veszteseges biznisz. (Bazi nagy hitelallomany, tul sok koltseg, nincs nagy OEM piac reszesedes, stb.)
Azert megy megis jol a szeker (tozsde), mert meg tudnak novekedni. Fent kell tartaniuk a novekedest, kulonben rab****k.
Nemrég olvastam egy cikket, hogy a japánok mesterségesen gyengíteni fogják a pénzüket ezzel javítva az exportjukat (meg a gazdasági növekedésüket). Ennek hatására a shimano biztos olcsóbb lesz (a gyártóknak mindenképpen) és a sram gyengülni fog.
Posted 2013. April 16. - 14:22
Azert megy megis jol a szeker (tozsde), mert meg tudnak novekedni. Fent kell tartaniuk a novekedest, kulonben rab****k.
Posted 2013. April 16. - 12:43
Elég ocsmány. De minek erõltetik a tárcsaféket, meg egyáltalán a hidraulikus fékeket?
Pénz. El kell adni. Vedd meg a legújabbat, mert az egyébként mondjuk 5 éves csúcs cucc, ami mellesleg tökéletesen teszi a dolgát azóta is, az már trágya. Sõt, a tavalyi is trágya, dobd el, vegyél újat, cseréld le. Most a hidraulikus, aztán, mikor már teli a piac, akkor elektromos lesz, akkor már a hidraulikus lesz a trágyalé selejt.
Posted 2013. April 16. - 12:37
SRAM 22
SRAM True 22 Groupsets & Hydraulic Road Brakes Launch Video - YouTube
Elég ocsmány. De minek erõltetik a tárcsaféket, meg egyáltalán a hidraulikus fékeket?
Posted 2013. April 16. - 06:10
Posted 2013. April 16. - 05:51
igaz, vakon rendelni nehéz, nem árt tudni, ki mire vadászik, pár "keres-csere" tárgyú hirdetés megelõzhetõ vele.
Posted 2013. April 16. - 00:23
Posted 2013. April 16. - 00:01
ahoz hogy veszel mongy 3kilóért egy biciklit, (ami manapság rohadtul nem a csúcsmodellek ársávja újban itthó) és nem kell fél éven belûl cserével( vagy vázcsere 120ért) kezdeni mert nem jót választottál, hogy nem fáj mindened mert jól van beállítva a bringád, hogy 5 kilóméterrel többet tudsz menni adott idõ alatt mert jól ülsz, stgb sztem qrvára nem sok az a pénz. bár nem mérvadó de a viz másik oldalán 300 pénz csak dezsõben. aztán az ember ideje sincs ingyen, õ se ingyen kapta a tanfolyamot stb....
"Helységért mit kell fizetni, iparûzési adót? :o"
ha utánaszámolsz Jani, neked is lejön sztem seperc hogy egy normális helyen lévõ nem túl nagy üzlet, még ha saját tulajdon és egyedül dolgozol is kb min egy kilóban van havonta ha üzemelteted is, nem csak címnek van. (adók nélkül)
Nem érted
Posted 2013. April 15. - 23:49
Posted 2013. April 15. - 22:31
"Helységért mit kell fizetni, iparûzési adót? :o"
ha utánaszámolsz Jani, neked is lejön sztem seperc hogy egy normális helyen lévõ nem túl nagy üzlet, még ha saját tulajdon és egyedül dolgozol is kb min egy kilóban van havonta ha üzemelteted is, nem csak címnek van. (adók nélkül)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2013. April 15. - 19:31
Posted 2013. April 15. - 16:52
Posted 2013. April 15. - 15:20
Persze teljesen igazad van, és tudom külföldön ez még húzósabb. Csak gondolkodj a magyar átlagember pénztárcájával. 15e HUF volt, most 20 lett. Valóban dolgoznak "rajtad" 3 órát, az eredmény meg magáért beszél.
Ebbõl számlát is ad, úgyhogy nem sok marad a szebében, a javát elviszi az állam bácsi. Ebben azért sok minden van, szolgáltatásért nem sok: Tes(z)tre szabott valóság - Bringa.hu
Egy órás kínai masszázs is simán van ennyi.

Sign In
Create Account

Back to top