Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Tudtommal a hidraulikus fék, tárcsafék elõnye az hogy magától állítja a fékfelülettõl való távolságot, neked maximum a központosságát kell beállítanod, meg ritkán légteleníteni. Ami kellemetlen lehet, ha szállításkor nem teszel bele távolságtartót, és véletlenül behúzod a féket, a két dugattyú összenyomja magát, aztán akkor csavarhúzóval imádkozhatod szét a két fékbetétet, ami többnyire az utóbbi cseréjével jár.
Egy igazán nagy hátránya van, ha esik hamar koszosodik, és jellegzetesen erõs hangot ad ki magából. Én hamarabb vennék magura féle országuti-hidraulikus felniféket. :)
amúgy esõben, hóban tényleg sokkal jobb, cyclocrossba ezért hozták már be hamarabb. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Akinek mar most van tarcsaja orszaguton azt mondja esoben jobb, kulonben zero elony.
A kerek pontos betevese allitolag tenyleg problemas, tehat versenyen egy gyors csere utan szinte garantalt lenne, hogy surlodna. Azt aztan lehetne allitgatni egy joideig a kocsibol kihajolva, szoval vegulis emiatt lehet tetszene a profi csapatoknak. :)

A jen gyengitesrol most voltak pont cikkek portfolion, meg indexen is.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Az erõs jen (vagy yen??) már régóta probléma a japán gyártóknak és egy jó ideje próbálják is gyengíteni. Csak az a baj, hogy a jegybankjuk nem elég erõs ehhez és hát még mindig sokan bíznak a Japán ipar/gazdaság jövõjében és még mindig jó befektetésnek tûnik a jen (egy idõben a bankok a betétekre nem hogy kamatot fizettek, hanem neked kellett fizetni, ha ott akartad tartani a dellát) :-)

Szép dolog a tárcsafék, de megnéznék egy defekt utáni kerékcserét, hogy az mennyi idõ, és hogy ezek a fékszettek mennyire érzékenyek a beállításra. Az ötlet nekem tetszik (fõleg esõben meg fagyban jönne jól) de biztos nem kéne ilyen, ha állandóan ciceregne meg állítgatni kéne hogy jó legyen. Viszont az tetszik a hidrós felnifékben, hogy megoldották a finom állítást a tekerõvel és van rajta kioldókar is.

Nemrég olvastam egy cikket, hogy a japánok mesterségesen gyengíteni fogják a pénzüket ezzel javítva az exportjukat (meg a gazdasági növekedésüket). Ennek hatására a shimano biztos olcsóbb lesz (a gyártóknak mindenképpen) és a sram gyengülni fog.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mostmár jó is lesz, ha gyengülnek egy kicsit. Szegény Campáékat sajnálom szerintem õk zsugorodtak nagyobbat a Sram térnyerése miatt. A következõ szettem Campa lesz. :)
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ugy emlekszem tavaly olvastam, hogy a SRAM alapvetoen egy veszteseges biznisz. (Bazi nagy hitelallomany, tul sok koltseg, nincs nagy OEM piac reszesedes, stb.)
Azert megy megis jol a szeker (tozsde), mert meg tudnak novekedni. Fent kell tartaniuk a novekedest, kulonben rab****k.

Nemrég olvastam egy cikket, hogy a japánok mesterségesen gyengíteni fogják a pénzüket ezzel javítva az exportjukat (meg a gazdasági növekedésüket). Ennek hatására a shimano biztos olcsóbb lesz (a gyártóknak mindenképpen) és a sram gyengülni fog.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ugy emlekszem tavaly olvastam, hogy a SRAM alapvetoen egy veszteseges biznisz. (Bazi nagy hitelallomany, tul sok koltseg, nincs nagy OEM piac reszesedes, stb.)
Azert megy megis jol a szeker (tozsde), mert meg tudnak novekedni. Fent kell tartaniuk a novekedest, kulonben rab****k.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Elég ocsmány. De minek erõltetik a tárcsaféket, meg egyáltalán a hidraulikus fékeket?

Pénz. El kell adni. Vedd meg a legújabbat, mert az egyébként mondjuk 5 éves csúcs cucc, ami mellesleg tökéletesen teszi a dolgát azóta is, az már trágya. Sõt, a tavalyi is trágya, dobd el, vegyél újat, cseréld le. Most a hidraulikus, aztán, mikor már teli a piac, akkor elektromos lesz, akkor már a hidraulikus lesz a trágyalé selejt. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

SRAM 22
SRAM True 22 Groupsets & Hydraulic Road Brakes Launch Video - YouTube

Elég ocsmány. De minek erõltetik a tárcsaféket, meg egyáltalán a hidraulikus fékeket?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Kibombázott ronda ez a hidraulikus fékváltókar. Kezdem azt hinni, hogy az újabb Sram szetteken csak azért húzták följebb a kéztámasztó bizbaszokat, hogy ne legyen majd annyira szembetûnõ, milyen ocsmányul nagy a hidraulikatartály mérete miatt ez a fékváltókar. A mechanikus Force viszont szép.
11:38:11 IM 2012

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
bár a testreszabásban az olyan sufnicégek, mint canyon, nem kicsit segítenek, legalább van méretválaszték egyese modellekbõl.. mert sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy szûkebb skálán igazán jól be tudja lõni magának a vázméretezést. ;-)

igaz, vakon rendelni nehéz, nem árt tudni, ki mire vadászik, pár "keres-csere" tárgyú hirdetés megelõzhetõ vele.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Nem érted :) , a helység az város, falu, stb.

én értettem, és odabaszott a poén! :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ahoz hogy veszel mongy 3kilóért egy biciklit, (ami manapság rohadtul nem a csúcsmodellek ársávja újban itthó) és nem kell fél éven belûl cserével( vagy vázcsere 120ért) kezdeni mert nem jót választottál, hogy nem fáj mindened mert jól van beállítva a bringád, hogy 5 kilóméterrel többet tudsz menni adott idõ alatt mert jól ülsz, stgb sztem qrvára nem sok az a pénz. bár nem mérvadó de a viz másik oldalán 300 pénz csak dezsõben. aztán az ember ideje sincs ingyen, õ se ingyen kapta a tanfolyamot stb....

"Helységért mit kell fizetni, iparûzési adót? :o"

ha utánaszámolsz Jani, neked is lejön sztem seperc hogy egy normális helyen lévõ nem túl nagy üzlet, még ha saját tulajdon és egyedül dolgozol is kb min egy kilóban van havonta ha üzemelteted is, nem csak címnek van. (adók nélkül) :)

Nem érted :) , a helység az város, falu, stb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
SRAM 22
SRAM True 22 Groupsets & Hydraulic Road Brakes Launch Video - YouTube

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
ahoz hogy veszel mongy 3kilóért egy biciklit, (ami manapság rohadtul nem a csúcsmodellek ársávja újban itthó) és nem kell fél éven belûl cserével( vagy vázcsere 120ért) kezdeni mert nem jót választottál, hogy nem fáj mindened mert jól van beállítva a bringád, hogy 5 kilóméterrel többet tudsz menni adott idõ alatt mert jól ülsz, stgb sztem qrvára nem sok az a pénz. bár nem mérvadó de a viz másik oldalán 300 pénz csak dezsõben. aztán az ember ideje sincs ingyen, õ se ingyen kapta a tanfolyamot stb....

"Helységért mit kell fizetni, iparûzési adót? :o"

ha utánaszámolsz Jani, neked is lejön sztem seperc hogy egy normális helyen lévõ nem túl nagy üzlet, még ha saját tulajdon és egyedül dolgozol is kb min egy kilóban van havonta ha üzemelteted is, nem csak címnek van. (adók nélkül) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Akkó legközelebb tolvaj inkompetens barmokat fogok írni. :Ð

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
kevés dolog akaszt ki. ezen kevés dolgok egyike a kifejezés "állam bácsi" :-)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
szerintem lehet velük alkudni, adsz 17K-t és mondjuk egy héten keresztül dicséred õket egy ilyen frekventált helyen amint a bm fórum.....
:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Persze teljesen igazad van, és tudom külföldön ez még húzósabb. Csak gondolkodj a magyar átlagember pénztárcájával. 15e HUF volt, most 20 lett. Valóban dolgoznak "rajtad" 3 órát, az eredmény meg magáért beszél.

Ebbõl számlát is ad, úgyhogy nem sok marad a szebében, a javát elviszi az állam bácsi. Ebben azért sok minden van, szolgáltatásért nem sok: Tes(z)tre szabott valóság - Bringa.hu

Egy órás kínai masszázs is simán van ennyi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az atlagembernek nincs Red szettje sem, ugye. ;)

Nem nekik szanjak ezt a szolgaltatast.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
20k? fákin hell. órabérben sok :-)