Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
elszántam magam beszerezni végre pedált és cipõt, s úgy néz ki, a vége Chain Nova 2 cipellõ lesz meg Look Keo Easy. Ezek nagyon ellenjavallt termékek, vagy valószínûleg semmi problémám nem lesz velük?

Look pedálokról hallani, hogy hamar "kotyogósak" lesznek, de nem befolyásolja a mûködésüket semmilyen módon, a cipõre meg nem akarok vagyont áldozni. A méretezés ezeknél közel mérethû, nem? Pl. Lábujjam végétõl sarkamig mértem 29.7 cm-t, akkor egy 45.5-tel egész jól elbicajozhatok akár? Sajnos nem találtam belsõ talphosszra utaló leírásokat, talán jó lesz, talán nem.

Sokáig tartott, mire rászántam magam, de már ideje volt. Optimistán nézegettem a deka kinálatában is esetleg, de lehet, blfsz voltam, itthon nem találtam, csak UK-ben, õk meg arrafelé szállítanak kizárólag..

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
váltó és kar is kelleni fog..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A menet az egyeduli kerdes, de hat az manapsag mar 99% BSA. (ha menetes a vaz)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

@ncc1701: Az integralt hajtomuvek eseten nincs monoblokk, igy ertelmetlen azt merni.

Akkor a váz szélessége, ahová a monoblokkom megy, csak számít. De majd kigúglizom, h integráltnál ez hogyan van megoldva.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@ncc1701: Az integralt hajtomuvek eseten nincs monoblokk, igy ertelmetlen azt merni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek egy tektro r317-es fékkel összefér egy 28as gumi? vagy már necces?

Just in: Kinesis Racelight TK3 | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, Sportives and more

ha 25 + sarvedo befer akkor szerintem a 28as gumi is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Tegyük fel, h a trekkingemben ki szeretném cserélni az oktalinkes 3-as deore hajtómûvet vmi outis integrált 2 tányérosra. Mondjuk vmi szép ultegrára. Mit kell mérnem, mire kell figyelnem? Józan paraszti ésszel a láncvonal kissé beljebb kerülhetne, tehát a monoblokk hosszát kell mérni, és azt is cserélni. Még nyilván arra is figyelnem kellene, hogy a lánztányérok a váztól elférjenek. Vmint még arra is, h az elsõ váltó tudjon mûködni, mert a mostani nagy lánctányérom csak 48-as, de ezt nem is akarom nagyon növelni. Maximum lecserélem az elsõ váltót is, a többihez képest már nem összeg.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek egy tektro r317-es fékkel összefér egy 28as gumi? vagy már necces?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

20 evnyi defektszunet utan megvan az elso defektem tekeres kozben.

Azt vettem eszre, hogy nagyon rossz lehet a tekeresi technikam, mert pattogok a nyeregben. Aztan szepen lassan rajottem, hogy a gumi lapos. Az utolso felorat igy lazara vettem, ovatosan, de siman hazaertem vele, 1.5-2 bar meg volt benne.

Ez a masodik amit valaha tekeres kozben kaptam, de az elso az egy padkarol leugratas volt, szoval az vegulis az en hibam. Ez viszont most egy apro vagas a kulso futofeluleten, a belsot meg nem lattam. Felfujtam megint, sziszeg rendesen, de fel ora utan is meg van benne egesz jo nyomas.

Nálam is ez a defektek hete. Életem elsõ igazi defektjét vasárnap szedtem össze egy felütésessel, a másodikat meg tegnap résztávozás közben lejtõn, a kedvenc kanyaromban valami picit megvágta a hátsó gumi oldalfalát.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
voltam BG-n, megérte. a stopliaim voltak rossz helyen és szögben, a korrekció után fél cm-t lehetett/kellett emelni a nyergen

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
20 evnyi defektszunet utan megvan az elso defektem tekeres kozben.

Azt vettem eszre, hogy nagyon rossz lehet a tekeresi technikam, mert pattogok a nyeregben. Aztan szepen lassan rajottem, hogy a gumi lapos. Az utolso felorat igy lazara vettem, ovatosan, de siman hazaertem vele, 1.5-2 bar meg volt benne.

Ez a masodik amit valaha tekeres kozben kaptam, de az elso az egy padkarol leugratas volt, szoval az vegulis az en hibam. Ez viszont most egy apro vagas a kulso futofeluleten, a belsot meg nem lattam. Felfujtam megint, sziszeg rendesen, de fel ora utan is meg van benne egesz jo nyomas.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
... persze Laguna Seca vagy Spa sem gyenge szintkülönbségek szempontjából.. kis kedvcsináló:

8h van Spa-Francorchamps 2011 (Endurance Cycling Series) - YouTube

sõt... a klassziker nordschleife, onboard. : )

Eine Runde Nordschleife onbike 2011 - YouTube

soha nem gondoltam volna, hogy egyszer úgy fogok tekinteni ezekre a helyekre, hogy "országútival is jó móka". Bár a corkscrew élvezetébõl nem biztos, hogy mindent átad a drótszamár.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Es errol mit gondolunk?
Ment mar valaki a Hringen kerekparral? Van ott szint rendesen.

http://www.hungarori...s_orszaguti.pdf

szint helyett kiírták, hogy hány kanyar..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Es errol mit gondolunk?

én versenyeztem még régen rajta. nagyon nagy király. :) van rajta szint,de aki formában van,az lendületbõl átment az emelkedõkön. kistányér nem nagyon játszik. szóval nem gáz. tapad,mint' állat,és egy kicsit eszi a gumit. legalábbis,ha jól emlékszem még rá. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Es errol mit gondolunk?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

>Magas nevezési díj és lényegében nem adnak érte semmit.
Osszejon egy jo nagy peleton. Ez eleg sokat meger, szerintem. ;)

En ezekre a tavas izekre nemnagyon megyek. A Tiszaton tartok a keskeny uttol, a Balatonon a tavtol, Velencei to helyett Kinok Kinja, milyen to van meg? :D

Neusiedler See Radmarathon
most vasárnap :) ez a Fertõ tó kerülõ verseny

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Fertõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Magas nevezési díj és lényegében nem adnak érte semmit.
Osszejon egy jo nagy peleton. Ez eleg sokat meger, szerintem. ;)

En ezekre a tavas izekre nemnagyon megyek. A Tiszaton tartok a keskeny uttol, a Balatonon a tavtol, Velencei to helyett Kinok Kinja, milyen to van meg? :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Orsz

mi lehet a 152cm? tengelytáv+vázméret? :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én is turista vagyok :-) Egyébként szerintem az verseny lesz, csak nem annak hirdetik, gondolom a cél a tömegsport jelleget erõsíteni és a verseny megjelölés sokaknak riasztó lehet, hogy ott biztos csak "profik" mennek. Az osztrákoknál meg a digóknál is elmész egy radmaratonra vagy egy granfondora és az verseny a javából. (igaz amatõr verseny, ahol teljes csapatok ritkán indulnak)
Ezt bizonyítja az is, hogy lesz chipes idõmérés, sõt kupa az elsõ helyezettnek.
De nem tudom, sosem voltam ilyen tósport cuccon. A pelsot is õk szervezik, nem? az meg verseny.

SZERINTEM :)

De Pelson van Pelso Kupa versenyzõknek és Balaton Maraton turistáknak. Az õszi Tisza-tó maratont is õk szervezik és ott is csak elvétve vannak versenyzõk. Tavalyelõtt szintén volt Velencén verseny és volt külön maraton, tavaly is versenynek akarták és lett volna mellette egy maraton is, de nem tudták az útbiztosítást megcsinálni ezért csak maraton volt (amin egy kezemen meg tudom számolni a versenyzõket), gondolom idén is ez a bajuk.
Magas nevezési díj és lényegében nem adnak érte semmit.

A sebesség mindent megold.