A Martens-ed is a netrõl vetted tippelgetve a méretet vagy esetleg cipõboltban, fölpróbálva ?
Elég nagy tud lenni a különbség.
hmm össz-vissz 5 martenst vásároltam netrõl.. próba nélkül..
1. bakancs, még 14 éves hülyegyerekként
2. egy barna bõr cipõ mindennapi viseletre, elegáns, visszafogott fazon, de apám kidobta mikor egy csepp olívaolaj miatt egy sötétebb folt lett az egyik orrán.
3. egy fekete bõrcipõ, elegáns, ebben voltam érettségizni, az összes vizsgámon, meg napi viseletre is szeretem, mert soha nem izzad meg benne a lábam és soha nem érzem kényelmetlennek, egész nap talpon léve benne sem érezteti magát.
4. fekete sportcipõ.. ö, ez nem jó. kényelmes, de az anyaga miatt ebben már izzadok.
5. barna velúr bõr hatású vászonnal megspékelt martens, ezt meg "guggoló és súlyemelõ cipõnek" használtam, mert enyhén emelve van a sarka, és iszonyat kemény a talpa, nem jelentett benne problémát az ATG guggolás, snatch, clean, jerk, és egyéb súlyemelõ gyakorlatok sem, jól szellõzött, remek stabilitást ad, remekül teljesít a mai napig.
a cipõk a 2-es kivételével még mind megvannak, azt valamelyik idióta pillanatában családfõ elherdálta. A legutóbbi cipõt 17 évesen vettem netrõl, szóval cirka 4.5 éve, igaz, 14 éves korom óta a magasságom-lábméretem változatlan (187-45) egyedül a súlyom változott (140-110-90-80-90-65-80, és ez az utolsó a kurrens, a sweetspot. 70-esekre lemenve már érezhetõen gyengülök, s kóka vagyok)
A cipõk egyikéért sem fizettem 12-ért többet, egyedül a bakancs volt egy nagyobb összeg (25), mindig a leárazásokat néztem. Sosem csalódtam a márkában, alternálva hordtam sokáig a cipõket, mostanában meg tkp. a 3-ast és 5-öst viselem kizárólag.
Ezért bíztam benne, hogy talán menni fog ez próba nélkül, de hát ez egyetlen márka, még ha több termékkel is.. plusz, a rendelés a martensshop magyar oldalról akkoriban úgy mûködött, hogy telefonon keresztül vették föl az adatokat, meg adtak infót, így mindenre rá lehetett kérdezni, pl. szívesen elmondta, hogy ha valamelyik fajtának a méretezése kissé eltérõ volt, s ajánlotta, hogy vegyem belõle az 1-el nagyobbat. Szóval az egy "más világ volt", mint az outis cipõk méretkavalkádja..