Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Osszevagtam egy 3 perces "belsokameras" videot a STOP cukraszdamrol.
STOP cukrászda 2013 time trial, backward facing onboard camera - YouTube

Van par utoleres + amikor engem er utol az abszolut 2. helyezett.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

én a gyári betét alá tettem be egy sima jól szellõzõs talpbetétet..
nekem amúgy is nyeszlet lábfejem van, de így simán kibírok benne akár 6,5 órát, és annyi idõ után már úgy sem a talpad lesz a legnagyobb problémád..:D

Tegnap kipróbáltam ééés.. Mágikusan egyszerûen tette kényelmessé, varázsütésre megoldódott a talpzsibbadás. Köszönet a tippért :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Sziasztok!

Volt szó ezekrõl a tarka bandázsokról,hol lehet ilyet rendelni,régóta nézelõdök,nem igen találok sehol,
fõleg választékot nem.Van ötlete valakinek?Persze itthonról.

elvileg a cinelli-nek van mindenféle: http://www.cinelli.i...soriflypage.tpl
ez a márka pedig itthon is kapható

vwegipeti

vwegipeti

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Volt szó ezekrõl a tarka bandázsokról,hol lehet ilyet rendelni,régóta nézelõdök,nem igen találok sehol,
fõleg választékot nem.Van ötlete valakinek?Persze itthonról.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Egy kis segítséget kérnék.
Egyik barátom vásárolt egy Mavic Ksyrium SLR kerékszettet és egy kis probléma van vele.
A hozzáadott Exaliht2 fékbetétek úgy visítanak, minden erõteljesebb fékezéskor, mint a szúrt malac.
A kerék papirjai szerint ajánlott ezzel a betéttel használni, gondolom a fékfelület barázdáltsága és felületkezelése miatt, de olyan hangja van mint egy tescos bringának esõben.
Szerintetek mit kéne vele csinálni? Már állítgattuk mindenhogyan, de csak visít. Vagy majd egyszercsak bekopik? Kb 250km van a kerékben.
Ksyrium SLR

A vonatkozó francia fórumokon is sokat panaszolták a sikoltozást, a megoldás többek szerint is létezik, méghozzá az eredeti haszn. utasításban elõírt, LEGALÁBB 1 mm eltérés hátul, azaz a fékbetét hátsó része van távolabb - kb. mint egy hegyibiciklinél! Ez látszik nyerõnek. Ez más kerekeknél amúgy nekem is bervált (oútin is, de enyhébben). Egy másik javaslat az volt, hogy ne legyen túl fönt a betét (mert ugye a gumihoz érhet illetve egyenetlenséget okoz), egy harmadik, hogy tiszta legyen minden. Többen jelezték, hogy érdemes az eredeti Mavic betétet használni az Exalith-hez, mert úgy fog jól. Valaki Swisstop-ra esküdött. Mindez csak közvetett tapasztalat (nekem több Mavic Ksyrium Elite, Equipe, Aksium kerekem van, de mind szokásos betétekkel, csak az SLR és fölötte Exalith, az elvileg még jobb, de nincs panaszom).
pl.
Vélo 101 le site officiel du vélo - cyclisme vtt cyclosport cyclo-cross
... au moins 1 mm de plus d’écart entre l’arrière du patin et l’avant !! ...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
nem sok ilyen bringa rohangál az utakon: Specialized Allez Epic - Carbon - FULL DURA ACE « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
az ára sem annyira vészes.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en meloba jarok vele. ket varos kozott az orszaguton :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Sziasztok!

Remélem jó fórumba írtam. Országúti kerékpár vásárlásán töröm a fejem, de nem tudom, melyik lenne a legjobb. Árban 70ezer felé nem nagyon akarok menni, igazából városba szaladgálásra meg hobbi sportolásra kéne. Nem, nem akarok inkább trekkinget venni mert már volt, és MTB-t sem :) Tudnátok segíteni?

nem tudom milyen magas vagy,de sztem vlmi ilyesmire gondolhattál: Peugeot full Shimano 105-el! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása ez eredeti felszereléssel van. legalábbis a leírás,és a képek alapján.

kissio

kissio

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

.. meg ne vedd.. de komolyan, pénz..ki.. b...

hi-ten acél, dögnehéz felnik, alap gruppo.

használtan ennyibõl már egész szép vintage acélvázas fékváltókaros bicajt veszel, akár pezsgõ 105-tel, vagy nagy ritkán tricolor ultegrával. : ) ja, és jó vázakat, sl, cromor csövesek, vagy akár tange 1.

szóval én nem vennék csepelt, vészesen szr ár-érték arányú bringákat készítenek, és nem csak országútiban, de fixi-ss, trekking vonalon is, nem is kicsit.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, akkor a használt piacon nézelõdöm....

Üdv Zoli

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Az országúti kerékpár megnevezésrõl,mint ahogy a nevében is benne van(országúti),nekem nem az jön le,hogy városban rohangáls,meg melóba járás.Persze mindenki arra használja amire akarja.
GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

... még eszembe.. bringa vásárlása, : oké. De van némi apróság, amire kell majd még pénz.. sisak, cipõ, pedál, esetleg kulacs, nadrág, felsõ.. vagy az már nagyon idióta kategória, ha erre is gondol valaki?

Aki csak városban rohangál a bringával, meg hobbi (mint anno én, hogy suli vagy meló mellett hétvégén gurulgattam 1-2-3 órát), az bõven ráér mezt, cipõt, pedált és nadrágot venni... Sisak alap, de az nem is olyan drága a többihez képest. Nekem is az elsõ 80km egyhuzamban után kezdett érlelõdni a gondolat csak, hogy kellene egy cipõ meg pedál :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
annak ellenére, hogy ugyan nem egy nagyon bonyolult dolog, valamit biztos fog segíteni hosszú távon. eddigi összehasonlításból az jött le, hogy 60 km-en az átlagsebesség kb. 1.5-tel lett magasabb, igaz, tegnap iszonyat rossz volt a széljárás :-| csak oldalszelem volt, meg szembeszél, hátszél mindössze egy 4 km-nyi szakaszon.

na, de cipõs téma itt részemrõl véget ér, ha esetleg pár év múlva ismét vásárolni fogok, legalább egy gyártónak a méretezésével már eléggé tisztában leszek olyan szinten, hogy tudom, melyik az, amelyik pont jó. : )

apróban ma lett föltéve egy Csillós Kiméra, Cilo. Méretre 180-184 cm környékére jó lehet szerintem. (55ös TT hossz CtC). Eléggé heterogén a felszereltsége, de legalább jó kis 8s fékváltókaros (St-A416, az RSX nyolcas változata).

Ami föltûnt.. mostanság sok 3300ás Sorát láttam, és.. ez gvéletlenül nem egy átmatricázott RSX lebutított fékváltókarokkal? :) Mert a hasonlóság.. kísérteties.

... még eszembe.. bringa vásárlása, : oké. De van némi apróság, amire kell majd még pénz.. sisak, cipõ, pedál, esetleg kulacs, nadrág, felsõ.. vagy az már nagyon idióta kategória, ha erre is gondol valaki?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

nekem amúgy is nyeszlet lábfejem van, de így simán kibírok benne akár 6,5 órát, és annyi idõ után már úgy sem a talpad lesz a legnagyobb problémád..:D

én soha nem tettem még bicajos cipõbe talpbetétet,ugy is csak széttaposnám :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Árban 70ezer felé nem nagyon akarok menni, igazából városba szaladgálásra meg hobbi sportolásra kéne. Nem, nem akarok inkább trekkinget venni mert már volt, és MTB-t sem :) Tudnátok segíteni?

Érdemes az aprót nézegetni, esetleg felkeresni MAxi-Bikeos srácot Érden, vagy a Wiga Bringát (hasznaltbiciklik.hu)

70ért már frankó fékváltókaros 8as gépet is lehet találni.
11:38:11 IM 2012

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

egyébként tényleg pöpec ez a chain cipõ, bár a talpa elég kemény így elsõre, 2 óra után úgy megfájdult a talpam benne, mintha buszoztam volna. plusz, emeten lakom, fölvinni a bicajt cipõben mívészet lenne, így igazából a postaládámban hagytam papucsokat, így elég csak bemenni a lépcsõházba, kivenni a postáspapucsot, aztán azzal föltrappolni az emeletre, nem koptatom a stoplit, és könnyebb is papucsban lépcsõzni, mint cipõben.

Ennyi amatõrség belefér, vagy tanuljak meg cipõben futni, hegyet mászni, lépcsõzni, kötélen egyensúlyozva szakadékokon átkelni, bevásárolni és táncolni is? :)

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
egyébként tényleg pöpec ez a chain cipõ, bár a talpa elég kemény így elsõre, 2 óra után úgy megfájdult a talpam benne, mintha buszoztam volna. plusz, emeten lakom, fölvinni a bicajt cipõben mívészet lenne, így igazából a postaládámban hagytam papucsokat, így elég csak bemenni a lépcsõházba, kivenni a postáspapucsot, aztán azzal föltrappolni az emeletre, nem koptatom a stoplit, és könnyebb is papucsban lépcsõzni, mint cipõben.

Ennyi amatõrség belefér, vagy tanuljak meg cipõben futni, hegyet mászni, lépcsõzni, kötélen egyensúlyozva szakadékokon átkelni, bevásárolni és táncolni is? :)

RedBaron

RedBaron

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Remélem jó fórumba írtam. Országúti kerékpár vásárlásán töröm a fejem, de nem tudom, melyik lenne a legjobb. Árban 70ezer felé nem nagyon akarok menni, igazából városba szaladgálásra meg hobbi sportolásra kéne. Nem, nem akarok inkább trekkinget venni mert már volt, és MTB-t sem :) Tudnátok segíteni?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Hali

Van egy Régi NDK-s verseny biciklim, lassan úgy érzem hogy el jött az ideje hogy lecseréljem...
Csepel Torpedót 3-ast néztem ki,(Torpedó 4 2.0-ra nem lesz manim) egész ígéretesnek tûnik....de sok infót nem találtam róla....
Szeretnék informálódni felõle hogy mennyire fekszi a a minõségi magyar utakat a Ringo felni?
mennyire megbízhatóak az alkatrészei?
Van valami amit ajánlatos meg vétel után átnézni rajt?
(nem vettem bicajt vagy 15 éve)

Csepel Torpedo 3* | Kerékpár | Országúti | Kerékpár Webshop

Üdv Zoli

.. meg ne vedd.. de komolyan, pénz..ki.. b...

hi-ten acél, dögnehéz felnik, alap gruppo.

használtan ennyibõl már egész szép vintage acélvázas fékváltókaros bicajt veszel, akár pezsgõ 105-tel, vagy nagy ritkán tricolor ultegrával. : ) ja, és jó vázakat, sl, cromor csövesek, vagy akár tange 1.

szóval én nem vennék csepelt, vészesen szr ár-érték arányú bringákat készítenek, és nem csak országútiban, de fixi-ss, trekking vonalon is, nem is kicsit.

kissio

kissio

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hali

Van egy Régi NDK-s verseny biciklim, lassan úgy érzem hogy el jött az ideje hogy lecseréljem...
Csepel Torpedót 3-ast néztem ki,(Torpedó 4 2.0-ra nem lesz manim) egész ígéretesnek tûnik....de sok infót nem találtam róla....
Szeretnék informálódni felõle hogy mennyire fekszi a a minõségi magyar utakat a Ringo felni?
mennyire megbízhatóak az alkatrészei?
Van valami amit ajánlatos meg vétel után átnézni rajt?
(nem vettem bicajt vagy 15 éve)

Csepel Torpedo 3* | Kerékpár | Országúti | Kerékpár Webshop

Üdv Zoli

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Úúú milyen bringák.. még szerencse hogy titán váz volt, lehet ha karbon az is kettétörik, azért nem volt ez egy kis ütközés.
11:38:11 IM 2012