Pajti pár hónapja vett új Dögma F10-t R9100-es szettel (olcsó..). Az első dolog, amit cserélt rajta: sor, a gyári helyett vett: 12-25t (persze DA abból is). A következő kérdése az volt, hogy 50-34 helyett fel tud-e tenni 39-es kistányért?
Ez érdekes kérdés. Lebeszéltem róla, amennyire én tudom, ugyan működhet, de, az 50-es nagytányér belső oldalán a váltáskönnyítő kialakítás a 34t-hez lett optimalizálva, és 39t-vel nem biztos, hogy jól együttműködik.
Bár, akinek van TP-a R9100-es kurblin 50-39 kombival, nyugodtan megoszthatná.
Az átlagos bringásnak tökéletes az 50-34 és 11-32, mert úgyis két fokozatot ismer: nagytányér-kónusz ill. 34-32. Köztest nem.
Az ilyen piperkőc gyerekek meg finomkodjanak csak a 12-25&50-39-cel, én is 13-26&48-39-en szerencsétlenkedem.
Amúgy jó a 34t, s élhetőbb a 39t-től, de, ha valaki síkon él& már van 39t kistányérja, szvsz felesleges váltania.
mai eset. utolértem egy srácot. egy rövidke ideig mögötte mentem. kb 1-2 kilit. karbon bringa 11-es campa cucc. 50/34 elől,és 11-25 körüli sor hátul. egy kisebb emelkedőn mentünk föl,és láss csodát: 50-25-el ment fel. annyira benne volt az egész,amit eddig leírtam ebben a rövidke időben,h öröm volt nézni. arról már ne is beszéljünk,h ha egy kicsit közelebb vagyok hozzá,akkor simán felrak,mert rohadtul nem tudott egyenesen,egyenletes tempóban haladni az ember. természetesen spd pedál,és mtb csuka dukál az ilyenekhez. téli ruha,meg egyebek. gondolom,ha megkérdezném,h minek öltözött be,akkor a válasz az lenne,h fázós. a nagy francokat,mert a só meg ki volt csapódva a ruháján. hozzá tenném,h ezek a hétvégi harcosok akarnak majd venni karbon,aero kerekeket,meg wattmérőt. mi a tökömnek,mikor még kerékpározni sem tud normálisan?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére