Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

féloff: csak mostanában hirdetek 1-2 dolgot, de 500-an is megnézték őket, mire 1 érdeklődő írt bármit is.

Egyébként (kérdezem) nem lehet, hogy az van kicsit a patkófékes országútiakkal, mint a 26-os MTB-kkel, hogy eljött, amikor "mindenki" szabadulni akar tőlük, és tárcsásakat vesznek helyettük? Tényleg nem tudom, csak magamból indulok ki, benn is van a kedvencek között jópár szép virsligumis gép, jó áron, de igazából eldöntöttem, hogy ragaszkodom a tárcsához. Aztán lehet, hogy oútis körökben sokkal több a konzervatív, és kell a francnak pizzaszeletelő..

• Kisherceg and donciccio like this

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Kb. mennyiért lehet ma eladni egy merida road 903-at? Gyárilag full tiagra, 3x9, műszakilag tip-top, 80%-os conti grand sport race gumik, vatta új 15 rugós nyereg, nincsen agyonhasználva, nem zörög, nem kattog, nem nyekereg, rendesen karbantartott. L-es.

Azért kérdem, mert szerintem jó áron hirdetem, sokan nézik is, de jelentkező még nem volt egy sem.

Edited by stellaz, 2019. April 29. - 13:41.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Holnap lesz az idei verseny, kis kedvcsinalonak itt a tavalyi Elozd meg a Fogaskerekut! verseny videoja.

• marton, donciccio and zscs like this

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

nem lehet,h villával együtt érti az eladó a 2,088 kg-os tömeget? mondjuk a fene tudja. ezek a túl méretes csövek nehezebbek egy kicsit a hagyományos méretűeknél. 

lejjebb írja a villát külön. de ha azt levonom akkor meg extrém light lenne a váz másfél kg alatt

• donciccio likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

tudnatok ajanlani hosszu tekereshez?

1, kesztyut... montinal anno sokat foglalkoztam vele (kesztyu + markolat + kormanygeo), mert mindig zsibbadt a kezem. sose sikerult a problemat teljesen megoldani, orvos annyit mondott, hogy lazak az izuleteim. a legjobb vegulis az lett, amikor teljesen beleletlen kesztyut hasznaltam esi (szilikonos) markolattal. kesztyunel probalkoztam mindenfele vastagabb szilikonos megoldassal, de csak jobban nyomta az idegeket.

ez a problema megvan outinal is persze - most 2cmel magasabb bringam van, igy jobb lett, de eleg gyakran kell fogast valtani. egy hasonloan jo megoldas volt a fentihez kepest, ha egyenletesen parnazott kesztyut hasznaltam. tehat a tenyer resze ki van parnazva egyenletesen, de nem tul vastagon - ez meg egy 10+ eves kesztyu, gondolom mar atleptek ezen. nincs erre vmi okossag? vmi jo tipp?

2, uv elleni mezt... amiben nem doglok meg a melegben, de nem eg le a karom.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

hiába 853-as, ez így nehéz lett https://bit.ly/2ZwduHW pedig ez a középméret. lehet hogy az over csövekre túl sok festék kell :-)

nem lehet,h villával együtt érti az eladó a 2,088 kg-os tömeget? mondjuk a fene tudja. ezek a túl méretes csövek nehezebbek egy kicsit a hagyományos méretűeknél. 

Edited by donciccio, 2019. April 25. - 09:27.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

hiába 853-as, ez így nehéz lett https://bit.ly/2ZwduHW pedig ez a középméret. lehet hogy az over csövekre túl sok festék kell :-)

• donciccio likes this

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

kezdem érteni, miért nincs sramonly oldal és miért kevés a hívő https://www.youtube....h?v=unWUJtziplk

• donciccio likes this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

zsír, akkor nem húzom le a listámról :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

A HYRD mennyire jó? A sima bowdenes TRP-ről inkább negatívat hallottam, de javítsatok ki. BB7-et érdemes lehet lecserélni arra, vagy csak fölös pénzköltés?

A HYRD mennyire jó? A sima bowdenes TRP-ről inkább negatívat hallottam, de javítsatok ki. BB7-et érdemes lehet lecserélni arra, vagy csak fölös pénzköltés?

Plusz egy pozitív szavazat a TRP Spyre-ra. Semmi gondom vele, pedig nekem az oem verzió van.

• ZolkoW likes this

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Volt TRP HY/RD-m, szépen működött. Aztán 2 éve feláldoztam egy kis grammozás oltárán és TRP Spyre lett helyettük. Sosem volt velük semmi gondom.

• ZolkoW and Rabbit like this

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Egyébként szépen oldották meg azt amit a TRP és a Hope is elég ipari módon, igaz közel 10 évvel ezelőtt. Akkor még időszerű volt, ma már nagyon nem az. Én sem értem és soha nem venném meg. Ilyen is létezik ha már nagyon ez kell:

https://trpcycling.com/product/hyrd/

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Egyébként szépen oldották meg azt amit a TRP és a Hope is elég ipari módon, igaz közel 10 évvel ezelőtt. Akkor még időszerű volt, ma már nagyon nem az. Én sem értem és soha nem venném meg. Ilyen is létezik ha már nagyon ez kell:

https://trpcycling.com/product/hyrd/

És a konverterek:

Eurobike%202011%20Nick%20Day%205%20Sat%2

trp-parabox-cable-brake-to-hydraulic-dis

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A nyeregcso sem hulyeseg...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Minek vennel ilyen biciklit, ha nem tetszik ez az egesz fek?

A kormany miert csepp formaju egyebkent, ez hol latszik?   Nem tudok egy olyan kormanyt se, amit ne lehetne kicsit forgatni, meg a szuper aero kormanyokat is lehet. (pl. Cervelo S5, Trek Madone)

szerintem a d-fuse kormány nem tűnik hülyeségnek (ellentétben a nyeregcsővel). feltételezem, a stucninál ennek is kör keresztmetszete van:

d-fuse-tech1.jpg

giant_defy_2018_d_fuse_bar-1024x497.jpg

a hidraulikus-bovdenes hibrid fékkel én sem tudok azonosulni,  a Giant-tól számomra ez a megoldás csalódás.

Edited by Kisherceg, 2019. April 14. - 00:02.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

bikemag.hu/magazin/hirek/giant-defy-advanced-2-teszt

Hát ez a D-Fuse csepp átmérőjű kormány, súlyosbítva azzal bovdenes-hidraulika átalakító izével. Vajon lehet kapni olyan stucni előlapot, ahelyett az átalakító szörnyűség helyett? Hogy ne kelljen már kormányt is cserélni, ha nem tetszik ez az egész fék?

Minek vennel ilyen biciklit, ha nem tetszik ez az egesz fek?

A kormany miert csepp formaju egyebkent, ez hol latszik?   Nem tudok egy olyan kormanyt se, amit ne lehetne kicsit forgatni, meg a szuper aero kormanyokat is lehet. (pl. Cervelo S5, Trek Madone)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Giant_defy_advanced_2-11.jpg

bikemag.hu/magazin/hirek/giant-defy-advanced-2-teszt

Hát ez a D-Fuse csepp átmérőjű kormány, súlyosbítva azzal bovdenes-hidraulika átalakító izével. Vajon lehet kapni olyan stucni előlapot, ahelyett az átalakító szörnyűség helyett? Hogy ne kelljen már kormányt is cserélni, ha nem tetszik ez az egész fék?

• donciccio likes this

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Sziasztok!

Netes infók alapján campa 11-es rendszert lehet használni sram/shimano 11-es sorral.

Így van valóban,és nem kell akkor kazettatestre vadászni?

(egy már meglévő campás gépbe kerülne másik kerék)

Igen, mukodik. pl. AG2R bringakat fotoztak Campa valtoval Ultegra sorokkal a szezon elejen.

latour_mercx_pro_bike_7.jpg

Edited by ave, 2019. April 11. - 23:19.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Giro jövőre Budapestről. az év vicce eddig. túlélőtúra lesz nekik, nem kátyúkat, tankcsapdákat kell kerülgetni

Nagy tevedes.    K jo lesz ez nekunk, egy csomo utat rendbe fognak hozni emiatt.   Es ha a szokasos igenytelen kivitelezes is lesz, 1-2 evig tok jo utak lesznek.

Es ha egyben, hat abban biztosak lehetunk, hogy Etyek-Alcsut (ami mar majdnem Felcsut) kozott fog menni a mezony, es en szoktam arra edzeni.

Szoval tok jo lesz.

• Rabbit and zscs like this