Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Shimano CN-HG70 lánc volt eredetileg a Mali Ironman bringámon, de kinyúlt. A koszorút is cserélni fogom. Mit javasoltok, milyen láncot tegyek rá?
Arra gondoltam, hogy 3 garnitúra láncot cserélgetek majd, mondjuk 1000km-enként, hogy egyszerre kopjon a 3 lánc és a koszorú is. Viszont ha ugyanezt a láncot veszem meg, egy ehhez passzoló koszorúval, akkor az egész móka kb. 20k HUF környékén lesz.
Nyeljem le a békát vagy van költséghatékonyabb tippetek? (pl. másik lánc, ami kb. ennyit tud, csak nem kell kifizetni a márkanevet)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

gondolom..... 65-el :P :D

ezért kell vigyázni a táblahajráknál :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.467 hozzászólás

Engem múltkor bemértek bicón a trafival aztán vigyorogva bemondták a sebességet mikor elgurultam a rendõrautó mellett :)

gondolom..... 65-el :P :D

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Engem múltkor bemértek bicón a trafival aztán vigyorogva bemondták a sebességet mikor elgurultam a rendõrautó mellett :)

Ne farasszatok mar, 65-tel? :D Meg sikon is csak 2-3 magyar tud ilyen gyorsan menni.
rendszam nem rajtszam. A versenyrol hazajohet sikerult.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ne farasszatok mar, 65-tel? :D Meg sikon is csak 2-3 magyar tud ilyen gyorsan menni.
rendszam nem rajtszam. A versenyrol hazajohet sikerult.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Tok jo, ma derult ki, hogy a "hegyi bajnoki" versenyem 30k-ba kerult. Sagvaron, egy 2000 fos 2km-s metropoliszban sikerult bemerni 65-tel, szoval most boldog vagyok, hogy nyoma maradt a dicsosegnek! :D

Bringán? Kép van? :D

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Tok jo, ma derult ki, hogy a "hegyi bajnoki" versenyem 30k-ba kerult. Sagvaron, egy 2000 fos 2km-s metropoliszban sikerult bemerni 65-tel, szoval most boldog vagyok, hogy nyoma maradt a dicsosegnek! :D

S mindezt hegynek felfelé sikerült kerékpáron, nyeregben ülve, ugye? ;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Erre megy valaki BP-rol vagy nyugatabbrol?
(Hegyi idofutam Salgotartjan kornyeken, 3.8km, de 2x kell felmenni.)
http://nosza.info/wp...kupa_plakat.jpg

Meg gondolkodom rajta, de sajat autoval nemigen fogok lemenni, egyedul legalabbis biztos nem.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Ki tartja a tetõt? A munkások? :)

egy ideig megáll az a levegõben,majd gyorsan aláfalaz :) de ha csak két hónapja teker rendszeressen akkor ráér jövö tavasszal elkezdeni intervallumozni,addigra összejön neki 7-8 ezer kilométer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi."
egy jó tetõ alatt esõben is lehet falazni :) nem Mekk Mester, csak alapozós tempoban fél órával tovább tartana neki az út, ezért "rohan"

Ki tartja a tetõt? A munkások? :)

A sebesség mindent megold.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
"Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi."
egy jó tetõ alatt esõben is lehet falazni :) nem Mekk Mester, csak alapozós tempoban fél órával tovább tartana neki az út, ezért "rohan"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

napi 2x28km alacsony pulzussal,ehhez annyi türelem kellene hogy mire elér egy normális szintre már nyugdijas lesz.

Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi.

Csinalt mar eddig is legalabb 4db 24orast soloban, szoval kicsit mas iranybol kezdte.

Baj van a fejével. :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

A mentorom engem is mindig az alacsony pulzus tartására ösztökél, persze ezt nem minden esetben tudom tartani (szembe szél, emelkedõk).
Ja és türelemre, mert a türelem magasabb átlag sebességet terem :)!

napi 2x28km alacsony pulzussal,ehhez annyi türelem kellene hogy mire elér egy normális szintre már nyugdijas lesz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Sasinak miért jó, hogy így megy edzésen miközben versenyen meg nem megy neki?
Meg kezdo hozzad kepest. Addig orulj, amig igy van! :) (ha egyaltalan igy van)

Csinalt mar eddig is legalabb 4db 24orast soloban, szoval kicsit mas iranybol kezdte.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@masta_dry: Persze csak felteteztem egy 180 koruli maximumot a korodbol, es atlagos(nak gondolt) %-os zonakat. Ha teheted fordulj szakemberhez, de minimum vegyel 1 konyvet a temaban. (Csak ne Carmichael-t)
Ha kozlekedesrol van szo, nem feltetlenul kell eroltetni az alacsony pulzust, en sem allnam meg, valoszinuleg.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
A mentorom engem is mindig az alacsony pulzus tartására ösztökél, persze ezt nem minden esetben tudom tartani (szembe szél, emelkedõk).
Ja és türelemre, mert a türelem magasabb átlag sebességet terem :)!

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
@ave:
A bringa egy acélvázas Mali Ironman.
140 alatti pulzus? Jesszusom, legyen, de az gyakorlatilag semmi megerõltetéssel nem jár. Majd figyelem a hatást. Kíváncsi vagyok rá. (futós fórumon ugyanezeket az elveket vallják, lehet benne valami) Egyelõre akkor csak a pulzusra figyelek. Kérdés az, mit tegyek, ha telibe kapom a szembeszelet. Vissza kettõt, és tartsam a pulzust?

@andersen:
fogyni is erõsödni, is; de a fõ cél az edzettség > jobb menetidõ elérése

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mit érdekel az téged, hogy hátul egyes sorok lesznek, úgyis elmész az elejével :-) Fejes is hogy unhatta már a Turul kupát végig egyedül

Más: sosem gondoltam volna, hogy lesz még nekem aluvázas gépem, de tegnap lett egy Principia 700-am, az ez a márka mond valamit valakinek

Ave: ja... Sasi erõs, albertirsai lennék én is bírnék menni 40-et egy óráig :-)

Fejetlen verseny lesz elöl is. Nem lesznek csapatok (a névadó szponzornak nincsenek emberei), mindenki megy mindenkire. Mostanában kezdem szeretni a rendszert a versenyeken. Persze lehet kedvezni fog ez nekem, ha túlélem a meredekeket, de jobb lenne valamilyen versenyszerû verseny.

Sasinak miért jó, hogy így megy edzésen miközben versenyen meg nem megy neki? Valószínûleg ezek az idióta edzések hátráltatják, kb triatlonista szerû bringást csinálnak belõle.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Fogyni is szeretnél vagy csak erõsödni?

A fórum edzés rovatában nem sok info-t találtam, ezért itt kérdezném meg, hogy tudtok-e ajánlani könyvet / weblapot / saját módszert a következõre:

2 hónapja tekerek a munkahelyemre, szinte végig országúton, az Alföldön, napi 2x 28km-t. Nem versenyezni akarok, de 37 év ide vagy oda, a szélcsendben mért 28km/h utazósebesség nekem egy kicsit sovány. Szeretném magam feltornázni egy elfogadható szintre. Ehhez szeretnék valami edzésterv-félét felépíteni.
Pulzusmérõvel megyek, és általában a 150-165 tartományt próbálom tartani. Hétközben 1 nap megnyomom, illetve péntekenként hazafelé szoktam megküldeni a bicót, mert tudom, hogy van 2 napom rászusszanni, ha bedurran a lábam. 85-95 közötti pedálfordulattal megyek.
Eddig azt a tanácsot kaptam, hogy tegyek résszakaszokat a távba, ahol jobban megerõltetem magam; illetve elhangzott még az is, hogy érdemes a legnagyobb áttéten taposni idõnként, izomerõsítõként.

Más: Nem tudom, mennyire lesz necces télen bringával bejárnom. A láthatóságot megoldom, van szép kukás mellényem, de a téli fagyokról nincs semmi bringás tapasztalatom, és érdekelne, hogy országútival mennyire rizikós a dolog (bukásveszély). Van olyan gumija a schwalbe-nak tán, amely futófelületén nincs, de közvetlen mellette körbefut egy-egy szegecs sor, ami kanyarodáskor segít a téli utakon. Ilyesmivel van tapasztalatotok?