Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

zsaner

zsaner

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok.

Kéne egy kis szakmai segítség. Úgy alakult, hogy a páromnak télen megmûtötték a térdét, egy-két hónapja kezdett újra biciklizni, de még mindig gyenge egy kicsit. Kiállásról például szó sem lehet. Síkon már kicsit unja jönne inkább hegyre, de ehhez még kicsit kevés. Gondoltam felteszek neki hátra egy monti sort.
Volt is itthon egy használt 11-34 (kilences a rendszer), de a 34-nél már beleér a láncvezetõ görgõbe 11-nél, meg furcsán kattog.
Nem akarok elkezdeni saját zsebre kísérletezni, tudnátok adni jó tippeket, hogy rakjam össze jó költséghatékonyan a lehetõ legrövidebb áttételt?
Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A fogsorod Shimano legyen, a láncod Sram. (De ez csak egy titkos tipp)

Nekem pont fordítva van. :)

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,698 posts
A fogsorod Shimano legyen, a láncod Sram. (De ez csak egy titkos tipp)
Marci

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Az igen. Na én ennek kb a felét fogom nyomni éves szinten. Akkor biztos jól lesz sokáig.
A meglévõ lánc a bringán 8-as rendszerhez való. A koszorú 7-es. Ha jól tévedek, akkor a 6-7-8-as koszorúkhoz egyforma lánc passzol.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
csak azért kérdezem mert nekem a nyolcas rendszer lánca egy évig birta(25-30 ezer km) mindenféle trükközés nélkül, sort meg talán nem is cseréltem(még most is használhatoak a kerekek). igaz ez még a 90-es években volt, lehet hogy jobb volt a minõség.

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
a meglévõ kazetta 7-es

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Shimano CN-HG70 lánc volt eredetileg a Mali Ironman bringámon, de kinyúlt. A koszorút is cserélni fogom. Mit javasoltok, milyen láncot tegyek rá?
Arra gondoltam, hogy 3 garnitúra láncot cserélgetek majd, mondjuk 1000km-enként, hogy egyszerre kopjon a 3 lánc és a koszorú is. Viszont ha ugyanezt a láncot veszem meg, egy ehhez passzoló koszorúval, akkor az egész móka kb. 20k HUF környékén lesz.
Nyeljem le a békát vagy van költséghatékonyabb tippetek? (pl. másik lánc, ami kb. ennyit tud, csak nem kell kifizetni a márkanevet)

ez 8 sebességes?

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Shimano CN-HG70 lánc volt eredetileg a Mali Ironman bringámon, de kinyúlt. A koszorút is cserélni fogom. Mit javasoltok, milyen láncot tegyek rá?
Arra gondoltam, hogy 3 garnitúra láncot cserélgetek majd, mondjuk 1000km-enként, hogy egyszerre kopjon a 3 lánc és a koszorú is. Viszont ha ugyanezt a láncot veszem meg, egy ehhez passzoló koszorúval, akkor az egész móka kb. 20k HUF környékén lesz.
Nyeljem le a békát vagy van költséghatékonyabb tippetek? (pl. másik lánc, ami kb. ennyit tud, csak nem kell kifizetni a márkanevet)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

gondolom..... 65-el :P :D

ezért kell vigyázni a táblahajráknál :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts

Engem múltkor bemértek bicón a trafival aztán vigyorogva bemondták a sebességet mikor elgurultam a rendõrautó mellett :)

gondolom..... 65-el :P :D

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Engem múltkor bemértek bicón a trafival aztán vigyorogva bemondták a sebességet mikor elgurultam a rendõrautó mellett :)

Ne farasszatok mar, 65-tel? :D Meg sikon is csak 2-3 magyar tud ilyen gyorsan menni.
rendszam nem rajtszam. A versenyrol hazajohet sikerult.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ne farasszatok mar, 65-tel? :D Meg sikon is csak 2-3 magyar tud ilyen gyorsan menni.
rendszam nem rajtszam. A versenyrol hazajohet sikerult.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Tok jo, ma derult ki, hogy a "hegyi bajnoki" versenyem 30k-ba kerult. Sagvaron, egy 2000 fos 2km-s metropoliszban sikerult bemerni 65-tel, szoval most boldog vagyok, hogy nyoma maradt a dicsosegnek! :D

Bringán? Kép van? :D

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Tok jo, ma derult ki, hogy a "hegyi bajnoki" versenyem 30k-ba kerult. Sagvaron, egy 2000 fos 2km-s metropoliszban sikerult bemerni 65-tel, szoval most boldog vagyok, hogy nyoma maradt a dicsosegnek! :D

S mindezt hegynek felfelé sikerült kerékpáron, nyeregben ülve, ugye? ;)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Erre megy valaki BP-rol vagy nyugatabbrol?
(Hegyi idofutam Salgotartjan kornyeken, 3.8km, de 2x kell felmenni.)
http://nosza.info/wp...kupa_plakat.jpg

Meg gondolkodom rajta, de sajat autoval nemigen fogok lemenni, egyedul legalabbis biztos nem.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Ki tartja a tetõt? A munkások? :)

egy ideig megáll az a levegõben,majd gyorsan aláfalaz :) de ha csak két hónapja teker rendszeressen akkor ráér jövö tavasszal elkezdeni intervallumozni,addigra összejön neki 7-8 ezer kilométer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

"Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi."
egy jó tetõ alatt esõben is lehet falazni :) nem Mekk Mester, csak alapozós tempoban fél órával tovább tartana neki az út, ezért "rohan"

Ki tartja a tetõt? A munkások? :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
"Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi."
egy jó tetõ alatt esõben is lehet falazni :) nem Mekk Mester, csak alapozós tempoban fél órával tovább tartana neki az út, ezért "rohan"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

napi 2x28km alacsony pulzussal,ehhez annyi türelem kellene hogy mire elér egy normális szintre már nyugdijas lesz.

Bõven elég az, késõbb majd ráér résztávozni, mert egyelõre olyan, mint a Mekk Mester, elsõként a tetõt építi.

Csinalt mar eddig is legalabb 4db 24orast soloban, szoval kicsit mas iranybol kezdte.

Baj van a fejével. :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

A mentorom engem is mindig az alacsony pulzus tartására ösztökél, persze ezt nem minden esetben tudom tartani (szembe szél, emelkedõk).
Ja és türelemre, mert a türelem magasabb átlag sebességet terem :)!

napi 2x28km alacsony pulzussal,ehhez annyi türelem kellene hogy mire elér egy normális szintre már nyugdijas lesz.