Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás

Sziasztok!

Épp' Szegeden vagyok... Elmentem fél órája biciklizgetni, csak úgy, és kitört a hátsó kerekemben egy küllõ. Ultegra 6700-as, úgyhogy elég sanszos, hogy nem tudják cserélni pár percen belül...

Kérdésem, hogy esetleg tudna-e valaki kölcsönadni, vagy szerezni valahogy nekem egy hátsó kereket, ami 10-es Shimano sort fogad? Szerdán délelõtt már vissza is adnám. Sajnos nem hoztam másik kereket (a rokonaimnál nyaralok), ez meg nem forog el a vázban így...

Elõre is köszönöm!

lehet,h elavult dolognak tartjátok többen is a 32-36 küllõs kerekeket,de éppen az ilyen esetek miatt jobbak,mint a divatos gyári kerekek. sztem edzésre tök fölöslegesek a gyáriak.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Valahogy ezek az új idõfutam csodagépek nem nyerték el a tetszésemet egyenlõre, a legújabb Shiv mellett a Cervelo p5 és most az új Felt Ia is ronda ezekkel az szupervastag aero elemekkel.

TriRig.com - Gallery: Felt Launches the All-New IA
11:38:11 IM 2012

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sziasztok!

Épp' Szegeden vagyok... Elmentem fél órája biciklizgetni, csak úgy, és kitört a hátsó kerekemben egy küllõ. Ultegra 6700-as, úgyhogy elég sanszos, hogy nem tudják cserélni pár percen belül...

Kérdésem, hogy esetleg tudna-e valaki kölcsönadni, vagy szerezni valahogy nekem egy hátsó kereket, ami 10-es Shimano sort fogad? Szerdán délelõtt már vissza is adnám. Sajnos nem hoztam másik kereket (a rokonaimnál nyaralok), ez meg nem forog el a vázban így...

Elõre is köszönöm!

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Kösz a tippet, utánaszámolok; mert eredetileg ezzel az ötlettel kerestem meg a helyi bringaboltot, csak lebeszéltek a lánckerekek egyesével történõ cserélésérõl.

Tudtok ajánlani webshopot, vagy hasonlót, ahol fel lehet térképezni az alkatrész helyzetet? Most az ebike-on néztem a kazettás fogaskoszorúkhoz lánckerekeket, de nincs nagy felhozatal.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Német webshopokban 19-20 EUR pl.

Én az asszony bringájára ugyanebbõl 12-27-et szereltem, szintén 50/34 tányérral, és szintén Sora. A 27 és a 30 között minimális a diffi, viszont a 12-es kezdõ miatt is, lényegesen finomabb a fokozatkiosztás. Esetleg érdemes megfontolni. További elõny, hogy a 12-27 / 50-34 kombót a rövidkanalas Sora is elviszi.

Köszönöm a választ ebbõl megtudtam mindent. azt hiszem a Sora + 11-30(32) jó lesz. Tegnap tekertünk egy demó kört, és a 34-es lánckerékre nem volt szükség a 12%-os emelkedõn se (Kisinóc - Királyrét), a 34/30 elég lesz mindenhova, ahova menni szeretnénk.
30-as végû gyári sort egyelõre nem találok, de még keresgélem. Ha nem lesz, marad a 11-32.

Még egyszer köszi Mr. Andersen.

zsaner

zsaner

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

Ha a 11-34-et akarod használni, csak montis váltó jöhet szóba. Feltételezve egy dupla kompakt hajtómûvet (50 / 34) a teljes átfogandó fogszám tartomány 39 fog. Klasszikus 53 / 39 esetén 37 fog. Tripla 50/39/30 esetén 43 fog. Gondolom Shimano rendszered van. Outi rendszerben a maximum 9-esben a középkanalas Sora váltó (RD-3500 GS) 41 fogat fog át de hátul max 32 fogat kezel.
Tehát: ha a 11-34-et akarod használni, akkor montis váltó kell, bármelyik 9-es montis Shimano jó. Ha outis megoldás keresel, akkor a maximum a 11-32 fogsor a középkanalas Sora váltóval. Lánc csere mindenképpen kell hosszabbra, de gondolom ezt már megtetted. Kicsit hülyén néz ki outin az MTB váltó, de most ez lenne neked a leginkább költséghatékony. Végülis 2 éve Contador is Apex-el tekert fel a Dolomitokba :)

Köszönöm a választ ebbõl megtudtam mindent. azt hiszem a Sora + 11-30(32) jó lesz. Tegnap tekertünk egy demó kört, és a 34-es lánckerékre nem volt szükség a 12%-os emelkedõn se (Kisinóc - Királyrét), a 34/30 elég lesz mindenhova, ahova menni szeretnénk.
30-as végû gyári sort egyelõre nem találok, de még keresgélem. Ha nem lesz, marad a 11-32.

Még egyszer köszi Mr. Andersen.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok.

Kéne egy kis szakmai segítség. Úgy alakult, hogy a páromnak télen megmûtötték a térdét, egy-két hónapja kezdett újra biciklizni, de még mindig gyenge egy kicsit. Kiállásról például szó sem lehet. Síkon már kicsit unja jönne inkább hegyre, de ehhez még kicsit kevés. Gondoltam felteszek neki hátra egy monti sort.
Volt is itthon egy használt 11-34 (kilences a rendszer), de a 34-nél már beleér a láncvezetõ görgõbe 11-nél, meg furcsán kattog.
Nem akarok elkezdeni saját zsebre kísérletezni, tudnátok adni jó tippeket, hogy rakjam össze jó költséghatékonyan a lehetõ legrövidebb áttételt?
Elõre is köszi.

Ha a 11-34-et akarod használni, csak montis váltó jöhet szóba. Feltételezve egy dupla kompakt hajtómûvet (50 / 34) a teljes átfogandó fogszám tartomány 39 fog. Klasszikus 53 / 39 esetén 37 fog. Tripla 50/39/30 esetén 43 fog. Gondolom Shimano rendszered van. Outi rendszerben a maximum 9-esben a középkanalas Sora váltó (RD-3500 GS) 41 fogat fog át de hátul max 32 fogat kezel.
Tehát: ha a 11-34-et akarod használni, akkor montis váltó kell, bármelyik 9-es montis Shimano jó. Ha outis megoldás keresel, akkor a maximum a 11-32 fogsor a középkanalas Sora váltóval. Lánc csere mindenképpen kell hosszabbra, de gondolom ezt már megtetted. Kicsit hülyén néz ki outin az MTB váltó, de most ez lenne neked a leginkább költséghatékony. Végülis 2 éve Contador is Apex-el tekert fel a Dolomitokba :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.394 hozzászólás

Sziasztok.

Kéne egy kis szakmai segítség. Úgy alakult, hogy a páromnak télen megmûtötték a térdét, egy-két hónapja kezdett újra biciklizni, de még mindig gyenge egy kicsit. Kiállásról például szó sem lehet. Síkon már kicsit unja jönne inkább hegyre, de ehhez még kicsit kevés. Gondoltam felteszek neki hátra egy monti sort.
Volt is itthon egy használt 11-34 (kilences a rendszer), de a 34-nél már beleér a láncvezetõ görgõbe 11-nél, meg furcsán kattog.
Nem akarok elkezdeni saját zsebre kísérletezni, tudnátok adni jó tippeket, hogy rakjam össze jó költséghatékonyan a lehetõ legrövidebb áttételt?
Elõre is köszi.

kicsit pontosíts: melyik márka,és azon belül is melyik típus a hátsó váltó? elõl hány fogas a kicsi lánctányér? a legtöbb országuti hátsó váltó kb 27-28 fogas hátsó lánckerékre van belõve. persze van ami többet is bír. miután kevés az infó,így azt mondanám,h a 34/27 a legkönnyebb áttétel amit biztos össze tudsz állítani.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
elõször is a legfontosabb. Tökéletesen állítsd be a gépet a méretére.A sík után nem a hegy jön hanem a domb. Úgy értelmezem, hogy outival megy a párod. Gondolom elöl két fokozat van. Hátul minimum 8. Azzal fel kell, hogy tudjon menni egy dombra. Milyen áttétel van elöl? Hegyre meg ne akarjon ha kiállni sem tud még. Nyugi.2 hónap azért kevés a rehabhoz.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Shimano CN-HG70 lánc volt eredetileg a Mali Ironman bringámon, de kinyúlt. A koszorút is cserélni fogom. Mit javasoltok, milyen láncot tegyek rá?
Arra gondoltam, hogy 3 garnitúra láncot cserélgetek majd, mondjuk 1000km-enként, hogy egyszerre kopjon a 3 lánc és a koszorú is. Viszont ha ugyanezt a láncot veszem meg, egy ehhez passzoló koszorúval, akkor az egész móka kb. 20k HUF környékén lesz.
Nyeljem le a békát vagy van költséghatékonyabb tippetek? (pl. másik lánc, ami kb. ennyit tud, csak nem kell kifizetni a márkanevet)

gondolom van egy fokozat amin a teljes távok 80%-át teszed meg. Így fõleg az kopik. Nem csak komplett koszorút lehet cserélni. Fogaskereket is.
Persze ha egy év alatt mész 1000 km.-t akkor más a helyzet. :)
Nálam a 14-est kell cserélni 1 év alatt meg 1 láncot.Számold ki.
KMC láncot tegyél fel.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok.

Elõre is köszi.

Rövid kanalas monti hátsó váltó?

zsaner

zsaner

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok.

Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A fogsorod Shimano legyen, a láncod Sram. (De ez csak egy titkos tipp)

Nekem pont fordítva van. :)

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
A fogsorod Shimano legyen, a láncod Sram. (De ez csak egy titkos tipp)
Marci

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Az igen. Na én ennek kb a felét fogom nyomni éves szinten. Akkor biztos jól lesz sokáig.
A meglévõ lánc a bringán 8-as rendszerhez való. A koszorú 7-es. Ha jól tévedek, akkor a 6-7-8-as koszorúkhoz egyforma lánc passzol.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
csak azért kérdezem mert nekem a nyolcas rendszer lánca egy évig birta(25-30 ezer km) mindenféle trükközés nélkül, sort meg talán nem is cseréltem(még most is használhatoak a kerekek). igaz ez még a 90-es években volt, lehet hogy jobb volt a minõség.

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
a meglévõ kazetta 7-es

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Shimano CN-HG70 lánc volt eredetileg a Mali Ironman bringámon, de kinyúlt. A koszorút is cserélni fogom. Mit javasoltok, milyen láncot tegyek rá?
Arra gondoltam, hogy 3 garnitúra láncot cserélgetek majd, mondjuk 1000km-enként, hogy egyszerre kopjon a 3 lánc és a koszorú is. Viszont ha ugyanezt a láncot veszem meg, egy ehhez passzoló koszorúval, akkor az egész móka kb. 20k HUF környékén lesz.
Nyeljem le a békát vagy van költséghatékonyabb tippetek? (pl. másik lánc, ami kb. ennyit tud, csak nem kell kifizetni a márkanevet)

ez 8 sebességes?

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

gondolom..... 65-el :P :D

ezért kell vigyázni a táblahajráknál :)