Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
Vejnecske, emelem a kalapom hogy megtudod csavarni a négyszögtengelyt, én még az ékest sem birom.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
ha edzésben vagy akkor holnapra kipihened, sok háromnaposon voltam és még a harmadik napon is friss voltam, az egyhetesek már egy másik világ :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ave,
holnap eldõl, hogy sikerül-e regenerálódnom a mai másfél óra elázós, szétfagyós pályabejárásból plusz a 25 perc + 1 kör hosszúságú furcsa körözõs idõfutamból. Bár a mai után lehet motivációs problémáim lesznek.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Andersen,
Szerintem teljesen jo cikk lett.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Hogy kicsit büszkélkedjek, megjelent az elsõ bringás írásom :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nemrég volt téma, itt.

Sziasztok,
Azért ide írok ezzel a kérdéssel, mert talán az országútisok körében fordul elõ a legtöbbet ez a jelenség. 2 napja mentem 80km-ert egy selle italia slr nyereggel, és olyan szinten elzsibbadtam odalent, hogy még ma sem az igazi:) Valaki tapasztalt már hasonlót, meg kell nézetni , vagy elmúlik idõvel?
Szerintetek mi lehet a probléma, helytelen nyeregbeállítás? Vagy nyerget kéne cserélnem selle SMP-re?

Bognár Miklós

Bognár Miklós

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok,
Azért ide írok ezzel a kérdéssel, mert talán az országútisok körében fordul elõ a legtöbbet ez a jelenség. 2 napja mentem 80km-ert egy selle italia slr nyereggel, és olyan szinten elzsibbadtam odalent, hogy még ma sem az igazi:) Valaki tapasztalt már hasonlót, meg kell nézetni , vagy elmúlik idõvel?
Szerintetek mi lehet a probléma, helytelen nyeregbeállítás? Vagy nyerget kéne cserélnem selle SMP-re?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

nos, talán abban, hogy egyikhez sincs lövése se

Pedig azt gondoltam, hogy legalább az alapokkal tisztában vagyok. Mondjuk úgy:

ugyanazzal a vázzal, ugyanazon kerekek mellett éreztem merevebbnek a külsõ csészés megoldást? Igen. Azt, hogy mennyire vicc áron dobják utánad az UT csészét, s hogy a komplett rendszer még tömegre is alacsonyabb, már csak kis extrának tartom. Az egyszerûséget még többnek.

Bár bevallom, hajtókartapasztalatom kimerül az UT_HT2_négyszög_ékes megoldásokban, így a szabványok nagy hányadáról tényleg nincs lövésem : ;

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Vejne, ez miben nyilvánul meg: Én már a sima UT hajtást is megváltásnak érzem a négyszöges után.

nos, talán abban, hogy egyikhez sincs lövése se

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
Vejne, ez miben nyilvánul meg: Én már a sima UT hajtást is megváltásnak érzem a négyszöges után.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szén-szén, hogy egy klasszikust idezzek. :) (K betus mindketto, raadasul a Bakonyban van mindketto)

7.-en Matra kor, a kedvenc versenyem. De mivel van gyerekprogram is 8-an, lehet bevallalom.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Segítséget kérnék...
vettem egy nyerget a következõ paraméterekkel :
Pálca anyaga: Karbon
Pálca vastagsága: 7 × 9,4 mm
Az a kérdésem, hogy milyen nyeregcsõ az amivel ez kompatibilis?
Esetleg fejet kell cserélnem a karbon nyeregcsövemen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Koszi!
>"szinte mindenhol jó minõségû útburkolat"
Most ez nem ugyanaz az utvonal?

Ez a Kab-hegy (új utat avatunk fel), múltkor a Kõrisen voltunk.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Koszi!
>"szinte mindenhol jó minõségû útburkolat"
Most ez nem ugyanaz az utvonal?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ave,
csak neked, nehogy lemaradj, mint múltkor.
VERGA Kab-hegyi idõfutam

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az overtorque 30mm-es alu tengely BB30, BB386, PF30-hoz. Ilyen csapagyhazas vazakhoz eddig Campat csak eleg bena megoldasokkal lehetett hasznalni.
Persze csinalhattak volna siman over ultra torque-ot is, ez igaz. De az alu tengely azert sulyt is csokkent. Meg az is lehet, hogy alu feltengelyeket nem praktikus hirth csatolassal osszekotni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Campagnolo announce Over-Torque bottom bracket/chainset system | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, Sportives and more

Ezt azért, mert ha körbenézek, még mindig azt látom, hogy a legtöbb "fullcampa" gépen a jó öreg négyszögtengelyes megoldás fut. Na jó, nem a legtöbben, de rengetegen használnak még mai napig 4szöget, C-ék meg már a harmadik "integrált" dizájnnal rukkolnak elõ.

Lehet talán létjogosultsága, de én még embert nem láttam,aki szerint a PT jó ötlet volt az UT után, utóbbinál annyival nagyobb elõny az "extra-szerszámmentesség" meg egyszerûbb föl-leszerelés.

a 30 mint tengelyátmérõ azért szimpatikus, mert legalább kerek szám. 0-ra és 5-re végzõdõ számok szépek, biztos ezért van Dedanak 35-ös befogójú kormánya-stucnija. Más kérdés, hogy innen felfelé nem sok értelme lehet növelni a tengelyátmérõt, "szerintem".

Én már a sima UT hajtást is megváltásnak érzem a négyszöges után, de lehet, csak bennem van a hiba,nem vagyok elég erõs ahhoz, hogy nyeklõnyaklóra tapossak egy túlméretes tengelyes UltraTorque hajtást. ;)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
:))))) Nekem fel sem tûnt elsõre

P..ra húzni a melltartót? Újdonság, de az angolok tényleg.. normálisak.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
P..ra húzni a melltartót? Újdonság, de az angolok tényleg.. normálisak.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Közben a wiggle-n találtam jobb minõségû melltartót :) mint a Rose, arról azt írták hamar szétszakad, de sajnos nincs készleten.

Meg fogsz lepõdni,mikor megláttam, nekem is a "bra" jutott eszembe ; -)

eddig a szállítás mondjuk "okosan" volt megoldva.. bent, lehajtott ülés, két bicaj, elsõ kerék kiszedve persze. Valami riherongy még a bicajokra, hogy ne pattanjon le róluk a gyönyörû gyári fényezés, aztán uccuneki.

persze tetszetõsnek tartom a flexrail-féle megoldást, elegáns, de sajna nem "tartozék". Fõleg, hogy 6 éve, hogy megszabadultunk az utolsó "varrógépesvillámos" négykerekûtõl..