Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mivel nem csak Garminos emberek csinalnak szegmenseket... Ha megnezed a szegmens oldalt, ott is fel/le a profil: Strava Segment | Csaszar-Volgy to 1st summit
Sz*r adatbol csak sz*rul lehet szamolni. :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

@andrersen: Te mobillal rogzitetted az utad, en meg barometrikus magassagmeresre kepes Garminnal.
Ha megnezed a ket szintrajzot (a te idod meg az enyemet kulon), egybol latni fogod, hogy miert saccol neked olyan nagy teljesitmenyt. A Strava csak azt latja, hogy te fel/le mentel folyamatosan, en meg szepen egyenletesen.

Tényleg és valóban sz*rakodott az egész szakaszon a telóm, ezér lehetett irreális a watt. Csak azt nem értem a Strava miért nem egy állandó (lérehozáskori) vagy átalgolt szintet tekint referenciának az adott szegmensen....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
pbg,
Csak kiprobaltad, vagy csak par szelektalt menest fogsz feltolteni?
Az csak jo, ha latjuk mit tudsz igazan! ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@andrersen: Te mobillal rogzitetted az utad, en meg barometrikus magassagmeresre kepes Garminnal.
Ha megnezed a ket szintrajzot (a te idod meg az enyemet kulon), egybol latni fogod, hogy miert saccol neked olyan nagy teljesitmenyt. A Strava csak azt latja, hogy te fel/le mentel folyamatosan, en meg szepen egyenletesen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Termeszetesen nem tudom merni menet kozben a laktatot, csak a teszten merteket kotottem ossze pulzus es saccolt teljesitmeny es erzes alapjan.
Magas a maxom, csak hat minek, ha versenyen nem hozom ki ezt.. A verseny idore megy.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Na, én is strava-s lettem. :)
Strava Segment | Alsó Diós Dûlõ Climb 2.! Pedig ott nem is nyomtuk annyira azon a Flóriánoson.

Azt a szegmenst, amit andersen linkelt, viszont, nem tudom, miért nem ismeri fel...

Na, azért csak kijelöltem TrainingPeaks-en: :)
2012. november 11.
-20m 16s
-301 átlagwatt
-154-es átlagpulzus, 171-es max.
-74-es átlagfordulat

De ebben voltak olyan "nem igazán nyomom" részek is, fõleg az elején. Hamarosan újra megyek majd itt. ;)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

@masta_dry: Fantasztikus volt, raadasul teljes csalad ott volt...
Mielott leszakadtam, 10 mmol/l koruli laktattal mentem, utana meg eleg sokat 5-7 korul. Elvileg 9 korul vegig tudnam birni fizikailag. (15 feletti a maxom)

Ezt a laktát szintet hogyan lehet monitorozni?
Illetve ha nem titok mennyi a súlyod? Azért kérdezem mert tekertem egy közepeset (150 körüli pulzus) a pilisben, és pl ezen a szegmensen azt látom 215 Wattal csináltál 21 km/h -t , én meg 314 Wattal csak 17.3 km/h-t. Ebbõl gondolom nagyon sok kg lehet közöttünk, mivel abból is számolja vissza a Wattot a Strava.

(Most 76 kg vagyok, szezonkezdetre 70 körülre akarok fogyni, ennyi fölös zsír még ledobható, izomból meg nem akarok veszíteni. A bringám 7.5 - 8 kg között van menetkészen, ott nincs nagy difi)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Gratula Ave! De 15 fölötti laktát?? Az durva nagyon. Nekem valami 12-ig ment. Mondjuk ez teszten volt, ami azért mégsem valós körülmény... de 15-ig nem hiszem, hogy valaha is ment. Viszont a hemám stabil 49-51. :)

Gondolom, pulzusból határoztad meg ezeket az értékeket, meg ugye Te otthon vagy a "mindenféle értékbõl wattot számolok" mutatványban is. ;)
A profikat egyébként terhelés után már szúrják is, hogy tudják, mennyire lesznek terhelhetõek másnap.

Tegnap mentem egy hosszabbat: TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary
Jó kis kör, csak a pesti forgalmat kell kibírni/megúszni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Egyre keményebb vagy Ave!

És a laktátot hogy méred?
Akkor már értem miért van a profik füle bedrótozva a túrdefrancon, biztos nem rádió, hanem kis gumicsõ a cimpából a eSeReMbe, abban megyen a vér oszt mérik a laktát.

Most komolyan, ezt pulzusra határozták meg neked teljesítmény diagnosztikán?

Mielott leszakadtam, 10 mmol/l koruli laktattal mentem, utana meg eleg sokat 5-7 korul. Elvileg 9 korul vegig tudnam birni fizikailag. (15 feletti a maxom)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
Gratula Avénak és MJaninak a hétvégéhez. Ave most már bicepszre is gyúrhatnál hogy magasabbra emelhesd a kupát :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Hurra, ujabb dobogo! :)

Remek érzés lehetett, gratulálok!
Az, hogy "nem igazán mentél határon" a savküszöb környékén való tekerést jelenti?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

savat kapott?

Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel!Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Azt a fékváltókar-beállítást a kampi-techdoksikból leste? : )

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Gratulálok!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
savat kapott?

Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel!Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Feltöltött kép

Szép :) Gratula hozzá, remek eredmény

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Gratulálok!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Feltöltött kép

(Masters kategoria 3. hely) 1. Balogh Lajos, 2. Vörös Csaba

Pedig eleg rosszul ment, a tav feleben nem igazan mentem hataron, miutan 7km utan leszakadtam az elrol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a válaszokat. Megmondom mi a problémám. Megnéztem a BBF-en készült fotókat és szomorúan látom, hogy fékkar fogásban még mindig kifelé áll a könyököm, kb úgy áll a karom, mintha egyenes kormányt fognék. Ha odafigyelek rá, jópápár percig tudok testtel párhuzamos karokkal tekerni, de nem kényelmes így, és gyorsabb se vagyok tõle. Ebbõl gondoltam, hogy talán szélesebb kormánnyal jobb lenne.

Nem szép a kifelé álló könyök, de legalább kapsz rendesen levegõt.

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Nekem 44-es Dedam van a telin (Ez ugye kb. 42-es), meg egy 44-es Eastonom a szep bicon. Also fogasban ezt a kulonbseget is nagyon erezni. Fekkar fogasban nincs nagy kulonbseg, mert az Easton ott ~42.5-es, a kormany vegei fele szelesedik picit.
Szoval erezni a kulonbseget rendesen, ha felul is ereznem, akkor azt gondolom nem volna jo a szelesebb.
Foleg most a trend a keskenyites. (Adam Hansen nem kicsi, es 38-as kormanyon, Greipel is 40-esen asszem)

Köszi a válaszokat. Megmondom mi a problémám. Megnéztem a BBF-en készült fotókat és szomorúan látom, hogy fékkar fogásban még mindig kifelé áll a könyököm, kb úgy áll a karom, mintha egyenes kormányt fognék. Ha odafigyelek rá, jópápár percig tudok testtel párhuzamos karokkal tekerni, de nem kényelmes így, és gyorsabb se vagyok tõle. Ebbõl gondoltam, hogy talán szélesebb kormánnyal jobb lenne.