Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
51-es hemával pár éve még hazaküldtek volna "pihenni" egy kicsit, mint Pantanit a Girorol :-)

Ha jól emlékszem O'symmetric-el mész nem? a kistányérod is az vagy csak a nagy?

Gratula Ave! De 15 fölötti laktát?? Az durva nagyon. Nekem valami 12-ig ment. Mondjuk ez teszten volt, ami azért mégsem valós körülmény... de 15-ig nem hiszem, hogy valaha is ment. Viszont a hemám stabil 49-51. :)

Gondolom, pulzusból határoztad meg ezeket az értékeket, meg ugye Te otthon vagy a "mindenféle értékbõl wattot számolok" mutatványban is. ;)
A profikat egyébként terhelés után már szúrják is, hogy tudják, mennyire lesznek terhelhetõek másnap.

Tegnap mentem egy hosszabbat: TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary
Jó kis kör, csak a pesti forgalmat kell kibírni/megúszni.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Tatán voltak a Gorba hegyi idõfutamok, 1994-ben szombaton volt az idõfutam és vasárnap volt egy mezõnyverseny, erre emlékszem mert nyertem egy montenbájkot :) Igy el nem tudom képzelni hogy ki lehetsz :) A Lacira és a Hurvira azért emlékszem mert velük találkoztam "komolyabb" versenyeken is.

Az eredményhirdetés Agostyánban elején volt abban a kerthelyiség, mûvházban. Van egy halom fényképem is. Még arról is , hogy nyert ott egy fiatal egy bicót. Csak nem Te lennél ? Be scanneljem? be fogom. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mivel nem csak Garminos emberek csinalnak szegmenseket... Ha megnezed a szegmens oldalt, ott is fel/le a profil: Strava Segment | Csaszar-Volgy to 1st summit
Sz*r adatbol csak sz*rul lehet szamolni. :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

@andrersen: Te mobillal rogzitetted az utad, en meg barometrikus magassagmeresre kepes Garminnal.
Ha megnezed a ket szintrajzot (a te idod meg az enyemet kulon), egybol latni fogod, hogy miert saccol neked olyan nagy teljesitmenyt. A Strava csak azt latja, hogy te fel/le mentel folyamatosan, en meg szepen egyenletesen.

Tényleg és valóban sz*rakodott az egész szakaszon a telóm, ezér lehetett irreális a watt. Csak azt nem értem a Strava miért nem egy állandó (lérehozáskori) vagy átalgolt szintet tekint referenciának az adott szegmensen....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
pbg,
Csak kiprobaltad, vagy csak par szelektalt menest fogsz feltolteni?
Az csak jo, ha latjuk mit tudsz igazan! ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@andrersen: Te mobillal rogzitetted az utad, en meg barometrikus magassagmeresre kepes Garminnal.
Ha megnezed a ket szintrajzot (a te idod meg az enyemet kulon), egybol latni fogod, hogy miert saccol neked olyan nagy teljesitmenyt. A Strava csak azt latja, hogy te fel/le mentel folyamatosan, en meg szepen egyenletesen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Termeszetesen nem tudom merni menet kozben a laktatot, csak a teszten merteket kotottem ossze pulzus es saccolt teljesitmeny es erzes alapjan.
Magas a maxom, csak hat minek, ha versenyen nem hozom ki ezt.. A verseny idore megy.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Na, én is strava-s lettem. :)
Strava Segment | Alsó Diós Dûlõ Climb 2.! Pedig ott nem is nyomtuk annyira azon a Flóriánoson.

Azt a szegmenst, amit andersen linkelt, viszont, nem tudom, miért nem ismeri fel...

Na, azért csak kijelöltem TrainingPeaks-en: :)
2012. november 11.
-20m 16s
-301 átlagwatt
-154-es átlagpulzus, 171-es max.
-74-es átlagfordulat

De ebben voltak olyan "nem igazán nyomom" részek is, fõleg az elején. Hamarosan újra megyek majd itt. ;)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

@masta_dry: Fantasztikus volt, raadasul teljes csalad ott volt...
Mielott leszakadtam, 10 mmol/l koruli laktattal mentem, utana meg eleg sokat 5-7 korul. Elvileg 9 korul vegig tudnam birni fizikailag. (15 feletti a maxom)

Ezt a laktát szintet hogyan lehet monitorozni?
Illetve ha nem titok mennyi a súlyod? Azért kérdezem mert tekertem egy közepeset (150 körüli pulzus) a pilisben, és pl ezen a szegmensen azt látom 215 Wattal csináltál 21 km/h -t , én meg 314 Wattal csak 17.3 km/h-t. Ebbõl gondolom nagyon sok kg lehet közöttünk, mivel abból is számolja vissza a Wattot a Strava.

(Most 76 kg vagyok, szezonkezdetre 70 körülre akarok fogyni, ennyi fölös zsír még ledobható, izomból meg nem akarok veszíteni. A bringám 7.5 - 8 kg között van menetkészen, ott nincs nagy difi)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Gratula Ave! De 15 fölötti laktát?? Az durva nagyon. Nekem valami 12-ig ment. Mondjuk ez teszten volt, ami azért mégsem valós körülmény... de 15-ig nem hiszem, hogy valaha is ment. Viszont a hemám stabil 49-51. :)

Gondolom, pulzusból határoztad meg ezeket az értékeket, meg ugye Te otthon vagy a "mindenféle értékbõl wattot számolok" mutatványban is. ;)
A profikat egyébként terhelés után már szúrják is, hogy tudják, mennyire lesznek terhelhetõek másnap.

Tegnap mentem egy hosszabbat: TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary
Jó kis kör, csak a pesti forgalmat kell kibírni/megúszni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Egyre keményebb vagy Ave!

És a laktátot hogy méred?
Akkor már értem miért van a profik füle bedrótozva a túrdefrancon, biztos nem rádió, hanem kis gumicsõ a cimpából a eSeReMbe, abban megyen a vér oszt mérik a laktát.

Most komolyan, ezt pulzusra határozták meg neked teljesítmény diagnosztikán?

Mielott leszakadtam, 10 mmol/l koruli laktattal mentem, utana meg eleg sokat 5-7 korul. Elvileg 9 korul vegig tudnam birni fizikailag. (15 feletti a maxom)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Gratula Avénak és MJaninak a hétvégéhez. Ave most már bicepszre is gyúrhatnál hogy magasabbra emelhesd a kupát :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

masta_dry

masta_dry

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Hurra, ujabb dobogo! :)

Remek érzés lehetett, gratulálok!
Az, hogy "nem igazán mentél határon" a savküszöb környékén való tekerést jelenti?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

savat kapott?

Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel!Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Azt a fékváltókar-beállítást a kampi-techdoksikból leste? : )

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Gratulálok!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
savat kapott?

Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel!Colnago CT2 Carbon/titán verseny full Campagnolo szettel! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Feltöltött kép

Szép :) Gratula hozzá, remek eredmény

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Gratulálok!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Feltöltött kép

(Masters kategoria 3. hely) 1. Balogh Lajos, 2. Vörös Csaba

Pedig eleg rosszul ment, a tav feleben nem igazan mentem hataron, miutan 7km utan leszakadtam az elrol.