Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Ez a Matra Kor palyalyan van, alig egy hettel a verseny utan keletkezett. Biztos a nagy csapatastol!! :)
Feltöltött kép

Valahol olvastam errõl, ez az, ahol mell magasságig el lehet merülni ebben a kis kátyúban?

Honnan tudom mi az ideális stucni szög és hossz ami kell nekem?
Ma egy kerékpáros boltban nagyon segítõkészen mondták, hogy vegyem meg ami tetszik, max visszajövök és becserélik egy másikra, de ettõl még nem tudom mi lenne jó nekem.
Magasságom 186 és a lábujjamat tudom megérinteni csak nyújtott lábbal, tehát nem vagyok túl hajlékony, L-es méretû 55,5cmes vázam van (, az egy számmal nagyobb vázon már nagyon kényelmetlenül éreztem magam, meg könyöklõs a kerékpár, mielõtt valaki rám szólna, hogy az bizony kicsi :) )

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ez a Matra Kor palyalyan van, alig egy hettel a verseny utan keletkezett. Biztos a nagy csapatastol!! :)
Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

PBG: Nagyot mentetek, csak így tovább!

don: Megnéztem, vettem is a neon színû felsõbõl, naciból, tisztes alsóközép minõségnek tûnik, diszkont áron. Még nem próbáltam, de ránézésre jobban szellõzik, viszont talán kevésbé tartja a hõt mint a tavalyi széria. A méretezése elég nagyvonalanúnak tûnik, a valós méret nagyobb mint a ráírt szerintem.

igen. a méretezés érdekes. :)

Cavendish idõfutama: http://www.youtube.com/watch?v=QpbEfH7Ef6E&feature=youtu.be

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
PBG: Nagyot mentetek, csak így tovább!

don: Megnéztem, vettem is a neon színû felsõbõl, naciból, tisztes alsóközép minõségnek tûnik, diszkont áron. Még nem próbáltam, de ránézésre jobban szellõzik, viszont talán kevésbé tartja a hõt mint a tavalyi széria. A méretezése elég nagyvonalanúnak tûnik, a valós méret nagyobb mint a ráírt szerintem.

szép volt srácok. :)

a ruhás topikba már írtam: az aldiban megint árulnak téli bringás ruházatot. ami érdekes lehet,h neon színûek a felsõk,ami nem jön rosszul ilyenkor.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts
szép volt srácok. :)

a ruhás topikba már írtam: az aldiban megint árulnak téli bringás ruházatot. ami érdekes lehet,h neon színûek a felsõk,ami nem jön rosszul ilyenkor.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Szép volt, gratulálok mindanyiótoknak!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Tó körüli TrainingPeaks-görbe
TV-torony TrainingPeaks-görbe
Edzés Szalay Peti csapattársammal, a második verseny után Training Peaks-görbe

A ma nem alakult rosszul, de azért lehetett volna jobb is. Az elsõ bemelegítésem nem volt a leghosszabb, mert elég késõn érkeztünk.
Aztán, a verseny elején senki nem ment azok közül, akikre elvileg figyelni kellett. Aztán nem tudom, milyen oknál fogva (szerintem csak ilyen próbalósznak szántam, de nem jött velem senki), de megindultam a negyedik körben. Utolértem a Mogyorósit, aztán mentünk (amikor én vezettem, olyan 370-400 watt körül volt a síkon is, de nyomtam a köröket: a görbén a 40. perctõl kb. 1 óra 5 percig volt ez az elmenés), de õ elfáradt rendesen, aztán utolért a mezõny, Szalay Peti azonnal belószolt, innen fogtuk a mezõnyt.
Vagyis én még megpróbáltam a Juhász Zsoltival menni: nem sok hiányzott, de engem utolért az Ivanics vezette mezõny. A sprintet nem nagyon erõltettem, de azért megindultam, de nem igazán jó helyrõl.

A délutáni elõtt viszont jól bemelegítettem. A Vígh végighúzta a lankás emelkedõt... gondolom, a Juhásznak akarták ezt a szakaszt is. Aztán a lefelében nagy száguldás, majd a Vígh elõre állt, és csak én, meg a Nagy Olivér tudott ott maradni vele (ezt nem is értettem...). Ahová az edzõm, Viktor mondta, hogy induljak meg, meg is indultam, és onnan egyedül mentem. Mondjuk, amikor felfordultam a meredekre, eléggé megálltam, és a Vígh is nagyon vészesen közeledett. A végén még úgy megindultam, mint életemben soha, és így megnyertem, de azért közel volt.

Jó érzés azért olyanokat is megverni, akik konkrétan ebbõl élnek.

A megindulásomtól (a jó utas visszafordító kanyartól, kb. 1,2 kilivel a cél elõtt) 485 volt az átlagwattom a célig. A legjobb 2 mp-m 1095 watt lett, a végén. A legjobb 1 percem 491, míg a legjobb 2 percem 490 lett.

Viszont 45 perc varakozas utan elkezdodott az eredmenyhirdetes, amelynek elejen kozoltek, hogy az EGESZ Cube-Balaton Teamet nem ertekeltek, mert nem neveztunk be a delutani versenyre.

Reszben megertem a szervezoket, mert tenyleg nem neveztunk.

Viszont: 1: a delelotti versenyt a szponzorunk fizette, es senki nem mondta, hogy a delutani versenyre ezzel meg nem vagyunk benevezve (penzcseret sem lattunk, ugyhogy nem is sejtettuk, hogy ez meg nem eleg).
2: ott all a rajtnal 10 percig 5 darab Cube-Balaton Teames. Egy szot nem szolt senki arrol, hogy nem vagyunk benevezve. (pedig konkretan az elso sorban allt mindenki)
3: szerintem ezt a dontest meg lehet hozni haromnegyed oran belul is.
4: talan negyszemkozt is lehetett volna ezt kozolni, nem kellett volna 25 meterrol, mindenki feje folott atorditani.

Na mindegy, nyertem -nem is akarkik ellen, azt hiszem-, a celvonalon en mentem at eloszor.
Mindenesetre a VB-re be vagyok nevezve. :)

MJaninak és Ave-nak gratulálok!! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Most jo hetvegem volt!
Szombaton, esoben, Ravazd-Tenyo dombos idofutam kat 2., abszolut 8. idovel.
Ma meg Orfu - Misina hegyiverseny, kat 1., abszolutban nagyonsokadik, de hat pl. PBG ert be elsonek, ha nem is nyert. ;) (Majd elmondja o) Es egy csomo mas igazi versenyzo is volt.
MJani 2. a sajat kategoriajaban, de a delelotti szakaszt siman nyerte. Egy gep. Ok ketten ma igazi Janik voltak! :) Grat nekik!

Jo volt, csak most kicsit faradt vagyok, kar hogy holnap mar munkanap.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Fireflies

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@Andersen: Nem szerelheto. De ettol meg lehet, hogy a szelep nem zart rendesen. Most is jo meg, iden mar nem szedem le, szerintem, ha kicsit ereszt, hat ereszt, csak rovid versenyekre kell mar.
@quash: Szerintem barhol megcsinaljak, ahol szerelnek kerekparokat. Nekem egy ilyenem volt, azt a BikeArtban fixaltak, tokeletes lett.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
ez jopofa How To Climb Faster - Light Bike Or Light Body? - YouTube

dkari

dkari

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok.

Érdeklõdnék,hogy nincs-e valakinek felesleges alkatrésze 105-ös (ST-5510) fékváltókarhoz.Névtábla és fékkargumi az amit keresek.

Köszönöm
üdv. Karesz

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
Ha Jól tudom Coffee Ride és Gruppetto.Nézd meg a honlapjukat vagy fészbuk.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Hogy igazan vicces legyen a helyzet, ma reggel ugyanolyan kemeny a gumi, mint tegnap delutan volt, amikor bringaztam vele. Szoval most eppen nem ereszt. :)

Szétszedhetõ szelepes? Nekem annál fordult elõ (schwalbe), hogy pumpálás és szelepsapka visszatekerés közben kicsit kicsavarodott a szelep kiszedhetõ része, és lassan leeresztett. Következõ pumpáláskor visszaszorult és nem eresztett. Én meg nem értettem, hogy defektes vagy sem... végül rájöttem :)

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!

Most költöztem fel Budapestre, így egy kis segítségre lenne szükségem. Valaki tudja esetleg, hogy mikor és honnan indulnak csoportos országúti edzések innen a fõvárosból? Eddig a flórián teret hallottam de pontos idõpontot nem tudok sajnos.

Elõre is köszönöm szépen a segítséget!

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok,

Van egy mavic ksyrium equipe Set-em, amire sajnos sikerült rátolatni (kocsi mögé támasztottam garázsban és elfelejtettem), a hátsó gond nélkül meguszta, az elsõt kicsit megnyomtam.

Nagyon komoly terveim már nincsenek a kerékkel, de téli keréknek idális lenne, egy 2-3 mm-es ütést produkál.
Tudok valaki aki ezt az ütést ki tudja belõlle venni, vagy minimálisra csökkenteni ?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hogy igazan vicces legyen a helyzet, ma reggel ugyanolyan kemeny a gumi, mint tegnap delutan volt, amikor bringaztam vele. Szoval most eppen nem ereszt. :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Schwalbe öntapadós felniszalagot használok egy ideje. Elégedett vagyok vele. Megszûntek a félrecsúszások, összegyûrõdések és az emiatti defektek. Duplán tekertem a biztonság kedvéért. Ajánlom.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Nekem volt ilyenem. Tavaly megúsztam defekt nélkül, idén az elsõm ilyen volt. Elcsúszott a felni szalag egy picit, és a luksi kicsípte a belsõmet belülrõl. Asszony bicaján a szelep mellett volt egy luksi. Ragasztással otthon nem foglalkozom, cseréltem a belsõket rögtön.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,393 posts

don,
Ha ezt a Deca keszletre erted, Budaorson ugy tunik atalltak a light butil keszleten tartasara.

lehet,h így van. már rég nem voltam,és már szerencsére nem is dolgozok ott. :) amikor még ott voltam,akkor volt mindig. :P