Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Végre egy jó hír a 11 sebis rendszerekrõl: úgy tûnik minden-mindennel kompatibilis és simán használható a sram vagy a sh váltórendszer (a váltókar és a váltó persze azonos kell, hogy legyen) a campa sorral és kerékkel.
A cikk szerint kerékcsere esetén csak a finombeállító csavaron kellett néha egy 1/8-nyit fordítani és ennyi.
Úgy látszik, hogy annyira kicsi már a játéktér hátul, hogy a meglévõ papucstávolságba csak így tudtak 11 fogaskereket bepakolni úgy, hogy még a küllõperemnek is legyen hely. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanahhoz a megoldáshoz 3 úton jutottak el, azt gondoltam volna, hogy a gyártók majd ügyelnek arra, hogy ez nem így legyen.
Azt meg nem igazán értem, hogy ha valaki egyedi vázat gyártat magának titánból akkor miért lesz ennyire el..szva. Ahogy látom szétszedhetõ a váz és biztos fontos volt, hogy picire össze lehessen pakolni, de akkor is hogy néz már ez ki!

Drivetrain compatibility hidden in plain sight - VeloNews.com

nos igen, a bringát elnézve a rider sztár lehetett volna az NBA-ban. magassága alapján biztos nem smart/punto/fiesta hármasból választott autót. ha meg nagy autója van akkor még nagyobb hülyeség ez az összehajtható váz megoldás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt csak olvastam valahol, hogy sok profinak a lefele farasztobb, mint a felfele. (mondjuk szerintem nem egy hegyibefuto vs. lejtore gondoltak)

Lehet a folyamatos koncentráció miatt.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egy sebessegcsucsot megneznek mar toled, tenyleg!

Kore eleg jo lejtomeno (en nem tudok vele menni), de azt mondta Franciaorszagban valahol 2 kanyarig birt Fredrigo mogott maradni.
Probald ki te is egyszer, ha teheted!

Azt csak olvastam valahol, hogy sok profinak a lefele farasztobb, mint a felfele. (mondjuk szerintem nem egy hegyibefuto vs. lejtore gondoltak)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

How To Corner In Wet Weather - Cornering Fast On A Road Bike In Wet Conditions - YouTube
vagy használj Michelin Pro3(4) Race-t.:D

Nem mondott semmi érdekeseket. A videó végén nem mondanám profinak azt a kanyarodást, úgy ül a bringán, mint egy darab kõ.

Keszeg,és Rád között van egy part. azt hinné az ember,h semmi xtra,de 80-90 közötti tempókat is jöttünk rajta. max 2-2,5 km hosszú. nem tudom hány %-os.

Nálunk is van Tés és Szápár között egy szakasz a szerpentin után. Már tavaly tavasz óta tervezem, hogy déli szélben könyöklõvel és aero kerekekkel megpróbálok egy új sebességcsúcsot tekerni rajta.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás
Keszeg,és Rád között van egy part. azt hinné az ember,h semmi xtra,de 80-90 közötti tempókat is jöttünk rajta. max 2-2,5 km hosszú. nem tudom hány %-os.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ez a Matra Kor palyalyan van, alig egy hettel a verseny utan keletkezett. Biztos a nagy csapatastol!! :)
Feltöltött kép

ööö, ez bejárat a pokolba? wagon r+ könyvespolccal a tetején nem látszana ki belõle.

Szép lejtõzõs tempókat emlegettek, annyi szent, hogy ott nálam már erõsen érzõdne a félelem bûze.

Jó volt olvasni az újabb versenybeszámolót Jani blogján, ráadásba elõre van vetítve még hasonló az idei évre. Nice.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is...
Ennek nincs meg a Garmin logja?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Bike Ride Profile | -Taksony-BP-3XIstenhegyi a víztoronyig near Dabas | Times and Records | Strava
http://www.trainingp...MHHVLVGGV5JI6YI

Ez a mai menetem. Múltkor, amikor már kifingva, egy jó gyors, és hosszú kör után mentem, 340-as átlagwatt körül mentem fel ugyanitt, és kb. 15-20 mp-vel voltam csak rosszabb. Most a kommentben olvasható résztávokat jól meg tudtam csinálni (szóval egy sokkal nagyobb átlagwatt jött ki az emelkedõre), és mégiscsak ennyivel voltam jobb. (a mostani idõim a Németvölgyi úttól a víztorony körforgalmáig 15.25-15.35 voltak)

Magyarázat: ugyancsak a kommentben: múltkor hegyi kerekekkel mentem, meg Conti GP4000S-sel, ami kb. 650 grammal könnyebb, mint ez a setup. Meg akkor ennyire beöltözve sem voltam, mint most a hideg miatt, kulacs sem volt ennyire tele, stb. stb..

Háromszor felmentem, 5-6 mp különbséggel, szóval jól ment.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is... tennem hozza, 52-14-gyel. :D

én Kroz Primesko-n mentem 116-al, 53x12. 20km-es lejtõn kaptam közel 3 percet, sosem tudtam meg hogy mennyivel mehettek az elsõk.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
How To Corner In Wet Weather - Cornering Fast On A Road Bike In Wet Conditions - YouTube
vagy használj Michelin Pro3(4) Race-t.:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Végre egy jó hír a 11 sebis rendszerekrõl: úgy tûnik minden-mindennel kompatibilis és simán használható a sram vagy a sh váltórendszer (a váltókar és a váltó persze azonos kell, hogy legyen) a campa sorral és kerékkel.
A cikk szerint kerékcsere esetén csak a finombeállító csavaron kellett néha egy 1/8-nyit fordítani és ennyi.
Úgy látszik, hogy annyira kicsi már a játéktér hátul, hogy a meglévõ papucstávolságba csak így tudtak 11 fogaskereket bepakolni úgy, hogy még a küllõperemnek is legyen hely. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanahhoz a megoldáshoz 3 úton jutottak el, azt gondoltam volna, hogy a gyártók majd ügyelnek arra, hogy ez nem így legyen.
Azt meg nem igazán értem, hogy ha valaki egyedi vázat gyártat magának titánból akkor miért lesz ennyire el..szva. Ahogy látom szétszedhetõ a váz és biztos fontos volt, hogy picire össze lehessen pakolni, de akkor is hogy néz már ez ki!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hehe, tuti en vagyok az amator mezony Thibaut Pinot-ja. :)

Csak azt tudnam, hogy ez hogy sikerult:
Strava Segment | Szentendre Way DH (Szentkerez to Pomaz) (1.)
Vagy ez:
Strava Segment | Mátraháza - Parádsasvári elág. DH (2.)

Egyebkent atlagos magyar lejton egeszen mas ereszteni, mint jo aszfalton, es szembeforgalom nelkul. No nem mintha pl. a Galibier tetejen mertem volna igazan gyorsan menni, ott a ut szeli szakadek zavart.
Nekem nem hianyzik a thrill, az biztos, csak azert sajnalom, hogy nem az erossegem a lejtozes, mert nehany versenyen jol jonne.

Ha mar durva lejtozes konyoklovel, akkor Cancellara es Sagan, Tour de Suisse 2011.
fabian spartacus cancellara +sagan downhill tds 11 lugano - YouTube

Pont meg lehet nezni mit vallalnak be konyoklovel... Nem annyira hulyek azert.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is... tennem hozza, 52-14-gyel. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Döbbenet, 101km/h max...tény, hogy nem olyan az út, mint nálunk, de a 60-nál sem érezném magam biztonságban hegyrõl lefelé jövet...:) Ilyenkor is látom mennyire nagy a különbség egy hobbi kerékpáros, mint én, meg egy tényleg valódi kerékpáros közt:)
Ti mernétek annyival lejönni ott?

Ez nem kérdés :D , természetesen igen.
Szerintem egy jobb idõfutammenõ bevállalná könyöklõvel is és sokkal gyorsabban menne ennél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Döbbenet, 101km/h max...tény, hogy nem olyan az út, mint nálunk, de a 60-nál sem érezném magam biztonságban hegyrõl lefelé jövet...:) Ilyenkor is látom mennyire nagy a különbség egy hobbi kerékpáros, mint én, meg egy tényleg valódi kerékpáros közt:)

Elég félelmetes sebesség, én outival 50-nél is félnék, bár majd kiderül, ha lesz egy. :) Csak érdekességképp, montis enduro verseny, Megavalanche, 100 km/h fölött itt is: https://contour.com/...o-garay-glacier

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Cavendish idõfutama: http://www.youtube.com/watch?v=QpbEfH7Ef6E&feature=youtu.be

És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Juj, de hulye vagyok, hogy erre nem gondoltam. (Nekem is ott van)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Pumpatartó. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG, Mi a szosz van a masodik kulacstartod kornyeken? Olyan, mintha gyorskotozok lennenek, de minek?

https://fbcdn-sphoto...846699973_n.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A hétvége története: Márkus Jani kerékpáros blogja: Csofém és Kilátó Nagydíj - 2013.09.15.