Sziasztok!
Szerintetek mennyire kell adni arra a szabályra hogy belső lábhossz magasság [mm]*0,216= használandó hajtókarhossz?
Mert az én esetemben tökéletesen adódik a 175ös méret, de pl a párom esetében 158 jött ki, ami azért mit ne mondjak elég ritka méret.
Több boltban eltérő válaszokat kaptam a kérdést illetően.
Az egyik helyen azt kaptam legyen 170es, mert az egy jó alapméret, de legyen tripla a hajtásrendszer, mert így a nagy nyomatékot igénylő részeken garantáltan fel fog tudni menni, nem nyomja szét a lábait.
Kaptam egy olyan választ, hogy rengeteget számít a méret, legyen minél kisebb az a bizonyos karhossz, de 165öst tud csak találni, mondjuk ultegrát.
Illetve egy olyat, hogy jó a 170 nem kell aggódni, és legyen kompakt, mert a tripla hülyén néz ki és nem is lehet jól beállítani.
Itthon egy 5500gs hátsóváltó és egy fc-5502-es 172mmes hajtókar van hozzá illő középrésszel, és hozzá rsx tripla fékváltókar, első váltót még nem szereztem be...hogy szebb és árnyaltabb legyen a kép.
tudom hogy a gs csak két lánctányért tud kiszolgálni, tehát duplában gondolkozom, a tripla fékváltókar tud dupla (csak két lánctányért kiszolgálva) is létezni, a kérdésem, hogy:
Ti mit gondoltok? Tényleg nem számít, adhatom a kicsi párom alá a 172es hajtókart is, és nem kell aggódnom hogy térdproblémái lesznek idővel? Vagy csakis a kisebb hajtókarok a jók 165ös méretben?
Van itt kis lábhosszúságú egyén? Valakinek tapasztalata a környezetében?
Edited by _A, 2014. January 10. - 21:43.