Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kinéztem ezt a mavic kereket: http://apro.bikemag....on-l216108.html  

nem vagyok otthon a gyári kerekek árképzésében. ez kb ér ennyit? téli bringához kellene. a másik kérdésem az lenne,h pl küllőt,v felnit be lehet e itthon szerezni hozzá? 

köfi. :)

Ha jól látom ez sima egyenes fejű küllő, ilyet más márkából is be lehet szerezni.

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

nem vagyok otthon a gyári kerekek árképzésében. ez kb ér ennyit? téli bringához kellene. a másik kérdésem az lenne,h pl küllőt,v felnit be lehet e itthon szerezni hozzá? 

Érdemes külföldi webshopokban csekkolni, ha ott nincs alkatrész akkor eléggé kérdéses a beszerezhetőség.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Pumpatémában, ha valakinek megtetszik a Decás 'Nuda Barbieri/Carbone', országutira nem alkalmas, montira is alig, mert kb. 400x kell pumpálni mire 2-3 bar van benne és nagyobb nyomásra nem képes. A legnagyobb hátránya hogy a szelep gumibetét-gyűrű pillanatok alatt elszakad, szilikongumiból csináltattam egy pár száz forintért egy tucatot mert pár használatonként kell cserélni (kettesével jobban bírja).

Viszont alig 40g és nagyon mutatós (piros matrica nélkül) a karbonminta meg titángyűrűvel. Versenyen patronnal megyek tubeless miatt.

Tekergek módosította - 2014. március 04. - 02:32

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Utána végül a sajátgép is fehéres lett, de mentségemre legyen mondva, olyan családból érkezem, ahol 25 éve az autó színe fehér.

Csak nem nagy BMW? Mert akkor lehet hogy te akarsz folyton elütni? :)

Ami még nagyon dekoratív a visszafogottból: vörös és fekete, vörös és fehér, fehér és kék, fehér és fekete.

Ez rendkívűl személyes, én nem birom a pirosat, legfeljebb Ferrarin :) Fehér és fekete, azt igen, ha szépen vannak elrendezve :) Neon bármi semmiképp, csak mentőmellényen.

A festés kifejezetten hangulatfüggő

Vagy hangulatokozó :) A vörös agresszív, a kék nyugtató, erre tanulmányok vannak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Az a baj, hogy ez itthon nincs, rendelésnél meg ki tudja, hogy mikor lesz.

nem lesz.

gondoltam megnézem az importőrnél van e vmi infó, de már az ő oldalukon sincs, bbb oldalán sincs már, katalógban sincs idén. majd szólok a srácoknak nézzék meg, aztán lekerül onnan is.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Nem kell ezt ennyire túldimenzionálni. Én a legegyszerűbb decathlonos műanyag pumpával járok évek óta és nem kevés defektet javítottam már vele. Sokan ott rontják el a fújást, hogy erőltetik azt, hogy a kerék maradjon a bringában, ráteszik a pumpát és a nagy nyomogatásban meg hajolgatásban leszakítják a szelepet miközben valaki tartja a bringát vagy a keró fekszik a földön a pumpáló meg szerencsétlenkedik felette görnyedve. Vedd ki a kereket és a szelep legyen felül, "akaszd rá" a pumpára a szelepet úgy, hogy a kerék súlya tartsa a helyén, én ilyenkor zárom rá a szelepre a pumpát a kis karral. Innentől nem kell azzal foglalkozni, hogy tartsd a kereket, hanem az szépen lóg a pumpán te csak a pumpát tartod.  Így jóval nagyobb erőt lehet kifejteni úgy, hogy közben nem rángatod a szelepet. A 7 barhoz azért nyomni kell rendesen a vége felé de fel lehet küldeni erre a nyomásra.

annyival egészíteném ki, hogy én nekinyomtam egy fa törzsének a pumpa elejét, mert akkor a felsőtested miden lendületét bele tudod vinni a végén, és megvan a 8bar.

mondjuk én csak 68Kg vok, és az sem a fesőtestemen van, szóval a férfiasabb fizikumuak biztos jobban csinálnák.. :D

Andris_savaria módosította - 2014. március 03. - 23:07

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a bbb konkrétan amúgy semmit sem gyárt. :)

de tényleg sok mindenük van, és a termékek egy része még jó is. meg van amire itthó , köll várni picinyt (pl erre a stucnira is)

:) végül is, a feliratokat is meg lehet rendelni, akkor csak készletet kell tartani :)

Kíváncsiságképp megnézem majd holnap, hogy itt a boltban van-e, mert néha bele lehet futni. :o Csak hát semmi sem garantált, s inkább a hagyományos 6fokos szárakból tartanak. :) 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

én ilyennel járok,a tartója vacak volt ezért a zsebemben hordom(kivéve mikor otthon hagyom) http://www.testbike....esco-2-way-mini

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Próbáltam visszaolvasni, nekem úgy tűnt, inkább Co2 patronnal oldjátok meg a felfújást, jól értem? Ha mégis ragaszkodnék pumpához, van esetleg olyan horzozható pumpa, amivel legalább 6-6.5 barra fel lehet küszködni a guminyomást?

Nekem ilyen van:http://www.force.cz/...l-bila/d-77927/

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

azért bossyzanzó tud lenni mikor a széthulló gané minőségű pumpa miatt kell tolnod. (sks meg 5év gari :))

SKS nekem széthullott mínusz sok fokban.

Nemrég vettem egyet a Rose-tol leértékelve, csak ajánlani tudom, a 100-as (akkor még volt ilyen is) valami 130g körül volt

http://www.rosebikes...anchor_products

Köszi, lehet ez lesz a nyerő, mert 110-120 körüli hosszban kéne.

Akárhányszor látok valamit, mindig biztos vagyok benne, hogy a BBB gyárt.

http://ebike.hu/term...oll-kormanyfej/

:) jó hasalós. Biztos van egyébként más márkából is, de fejből ez jutott először eszembe (ugyebár nekik van delta-keo-spdsl-spd stoplitól kezdve a colos aheades kormánycsapágyig szinte minden..)

Az a baj, hogy ez itthon nincs, rendelésnél meg ki tudja, hogy mikor lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Sokszor a dolgok sokkal egyszerűbben annál, mintsem az ember elsőre gondolná! :) Köszönöm a tanácsot, hasznos! Azért is, mert pumpából így elég egy olcsó, nem kell "hajlós csövest" venni méregdrágán.

Srácok, mindenkinek nagyon köszi a tanácsokat és a pumpás tippeket! Vagy SKS Airboy lesz vagy az említett decathlonos, ami előbb "szembe jön" valamelyik boltban. :)

azért bossyzanzó tud lenni mikor a széthulló gané minőségű pumpa miatt kell tolnod. (sks meg 5év gari :))

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nem kell ezt ennyire túldimenzionálni. Én a legegyszerűbb decathlonos műanyag pumpával járok évek óta és nem kevés defektet javítottam már vele. Sokan ott rontják el a fújást, hogy erőltetik azt, hogy a kerék maradjon a bringában, ráteszik a pumpát és a nagy nyomogatásban meg hajolgatásban leszakítják a szelepet miközben valaki tartja a bringát vagy a keró fekszik a földön a pumpáló meg szerencsétlenkedik felette görnyedve. Vedd ki a kereket és a szelep legyen felül, "akaszd rá" a pumpára a szelepet úgy, hogy a kerék súlya tartsa a helyén, én ilyenkor zárom rá a szelepre a pumpát a kis karral. Innentől nem kell azzal foglalkozni, hogy tartsd a kereket, hanem az szépen lóg a pumpán te csak a pumpát tartod.  Így jóval nagyobb erőt lehet kifejteni úgy, hogy közben nem rángatod a szelepet. A 7 barhoz azért nyomni kell rendesen a vége felé de fel lehet küldeni erre a nyomásra.

Sokszor a dolgok sokkal egyszerűbben annál, mintsem az ember elsőre gondolná! :) Köszönöm a tanácsot, hasznos! Azért is, mert pumpából így elég egy olcsó, nem kell "hajlós csövest" venni méregdrágán.

Srácok, mindenkinek nagyon köszi a tanácsokat és a pumpás tippeket! Vagy SKS Airboy lesz vagy az említett decathlonos, ami előbb "szembe jön" valamelyik boltban. :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Srácok, köszi a defektmentesítős, pótbelsős tanácsokat!

Hétvégén elvégeztem egy belső kiszedés-külső feltétele tesztet, hogy lássam, "élesben" meglepetés érne-e. Azt hiszem, egy ilyen művelet alap amúgy is annak, aki sokat megy. Nagyon jól tettem, három dolog miatt is. 700x28C-s Conti GP 4-Season külsőim vannak, Mavic felniről ilyen nehezen még nem szedtem le külsőt, hogy a felrakásról már ne is beszéljek. Belsőkbe öntöttem 40-40 ml Joe's NoFlats eco-sealant folyadékot és itt jött a második felismerés: a lassú defektemet a nem megfelelően meghúzott szelepmag okozta. :) Nem hittem el, hogy ezt nem bírtam észre venni korábban...

A harmadik dolog, hogy megpróbáltam a hordozható kis kézi pumpámmal mennyire lehet felfújni a kereket, hogy ezen a téren se érjen nagyon meglepetés egy éles bevetésen. Ez egy Lezyne Alloy Drive, de a montihoz való verzió, szóval nem sok mindenre jó oúti esetén...

Próbáltam visszaolvasni, nekem úgy tűnt, inkább Co2 patronnal oldjátok meg a felfújást, jól értem? Ha mégis ragaszkodnék pumpához, van esetleg olyan horzozható pumpa, amivel legalább 6-6.5 barra fel lehet küszködni a guminyomást?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

17fokos stucnit lehet itthon kapni?

Én egy teljesen alap sks airboy-t cipelek magammal erre a célra, a 23-as gumit is simán felfújja ekkora nyomásra.

Nemrég vettem egyet a Rose-tol leértékelve, csak ajánlani tudom, a 100-as (akkor még volt ilyen is) valami 130g körül volt

http://www.rosebikes...anchor_products

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

:) jó hasalós. Biztos van egyébként más márkából is, de fejből ez jutott először eszembe (ugyebár nekik van delta-keo-spdsl-spd stoplitól kezdve a colos aheades kormánycsapágyig szinte minden..)

a bbb konkrétan amúgy semmit sem gyárt. :)

de tényleg sok mindenük van, és a termékek egy része még jó is. meg van amire itthó , köll várni picinyt (pl erre a stucnira is)

Bikertigger módosította - 2014. március 03. - 17:05

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Én egy teljesen alap sks airboy-t cipelek magammal erre a célra, a 23-as gumit is simán felfújja ekkora nyomásra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Hétvégén elvégeztem egy belső kiszedés-külső feltétele tesztet, hogy lássam, "élesben" meglepetés érne-e. Azt hiszem, egy ilyen művelet alap amúgy is annak, aki sokat megy. Nagyon jól tettem, három dolog miatt is. 700x28C-s Conti GP 4-Season külsőim vannak, Mavic felniről ilyen nehezen még nem szedtem le külsőt, hogy a felrakásról már ne is beszéljek. Belsőkbe öntöttem 40-40 ml Joe's NoFlats eco-sealant folyadékot és itt jött a második felismerés: a lassú defektemet a nem megfelelően meghúzott szelepmag okozta. :) Nem hittem el, hogy ezt nem bírtam észre venni korábban...

A harmadik dolog, hogy megpróbáltam a hordozható kis kézi pumpámmal mennyire lehet felfújni a kereket, hogy ezen a téren se érjen nagyon meglepetés egy éles bevetésen. Ez egy Lezyne Alloy Drive, de a montihoz való verzió, szóval nem sok mindenre jó oúti esetén...

van . SKS pl

http://ebike.hu/term...eday-minipumpa/

http://ebike.hu/term...iago-minipumpa/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani01 módosította - 2014. március 03. - 13:57

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee