http://road.cc/conte...b’twin-alur-700
Egész kellemesek a formák, az ár, a felszereltség, de ezt a mattfekete gyásztengert el kéne már felejteni. Nem is tudom, miért jött divatba. A francia nemzeti színek is teljesen jól mutatnak egy kerékpáron, vagy az áruházlánc kék-fehérje. A hátsó fék mondjuk maradjon a támvillákon szerintem, konzervatív vagyok ^^
Nekem nagyon tetszik úgy ahogy van, elegáns, minimalista álom. Inkább a hamis retrocitások és a vakító sárgák, zöldek, lilák szúrják a szemem Aztán lehet vitázni hogy mennyire praktikus (sárhányók/hátsó fék).
Nagyon amatőr egy ilyen baleset, vagy megeshet?
A városban majdnem naponta majdnem, de egyszer konkrétan is megesett velem. Leelőz a kocsi, pár méterrel arrébb megáll, de úgy hogy hagy elég helyet hogy el tudjak mellette haladni jobbról, aztán az utasa rámnyitja az ajtót Szerencsére télikabátban voltam és városi biciklin, nem tempózva, így csak lepattantam az ajtójáról neki egy fának (félvállról vettem, hah). Nyekkent rendesen, a fa is. Miközben
-tam kiszállt az utas és eltünt, a vezető meg szó nélkül elhajtott. Lehet hogy naívitás de szeretem úgy elképzelni hogy miközben aléltan feküdtem a vezető legalább rám nézett, "jó, még próbál lélegezni". Ezt is lehet úgy felfogni hogy szerencsém volt..
Viszont én is megcsináltam, nem néztem körül és utasként a mikrobuszból piros lámpánál rányitottam a mellette levő kerékpárútra, ugyanúgy lepattant róla egy városi biciklista, el is esett. Szerencsére fékezett a piros miatt, nem történt semmi sérülés/kár, csak a kormányát kapta el az ajtó széle. Mondanom se kell majdnem szörnyet haltam, kiugrottam és mint egy idióta szabadkoztam, szörnyű érzés volt.
Olyanoktól eltekintve hogy milyen a társadalom éppeni világtól-elzárkózottsági-szintje mert-nyomogatom-a-f*bukot sajnos ilyenekre figyelni a legtöbb esetben tapasztalat kérdése, viszont hogy hogy állsz hozzá ha ilyesmit okozol az már neveléstől függ. Órákig lehet szidni azokat akik nem néznek a lábuk alá (bicikliút, a járda fél méterrel arrébb!), vagy nem néznek körül amikor átkelnek, de amikor eléd állnak a bicikliútra a lámpánál, főleg ha elkezdenek rikácsolni amikor csengetsz, az megint más tészta