Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

nem olyan régen váltottam look delta pedálról,keo-ra. a keo-n a talpam 4 mm-el közelebb került a pedál tengelyhez. a nyergemet ennek megfelelően ennyivel lejjebb állítottam. egyenlőre vlmiért nem igazán tetszik. vlhogy a körbeforgatás nem megy vele olyan könnyen. az alsó,és felső holtpontokon nehezebben lendül át a lábam. időnként szöglettessé válik a lábmunkám,még rövid távon is. régebben elég jól,és szépen forgott a lábam. szóval erre odafigyelek. a kérdésem az lenne,hogy: 

más is tapasztalt hasonló jelenséget pedál csere után? 

Nyilvánvaló, Dr. Watson: a Kéo 14 dkg, a Delta inkább 20-21 dkg. Mint tudjuk, forgómozgásnál a tömeg kb. kétszeresen „számít"; a tehetetlenségi nyomatéka a Deltának nagyobb, ez jobban továbbforgatja a (kissé) szögletes lábad. A Kéo kevésbé képes erre, arra viszont jobb, hogy gyorsabban nekilódulj, ha kell. Hosszabb távon jobb lesz a Kéo. Ave nyilván szebben forgat, ezért nem vette észre a pedálkülönbséget (régi - új), az izmai eleve egyenletes szögsebességet gyakoroltattak be vele. No meg az izmai csak hajtásra szolgának, nem túlsúly cipelésére, meg is van az eredménye, brávó, Ave!

• donciccio kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.209 hozzászólás

a másik, hogy az a kör, amit a lábad bejár, az is lejjebb került azzal a 4mm-rel és lehet, hogy az alacsonyabb nyeregpozíció nem kompenzálja ezt. de mindez ez csak okoskodás részemről. a körkörös hajtás "művészet, nem holmi sz@ros egzakt tudomány". :D az idézet forrásának első helyes megfejtője szóbeli vállveregetésben részesül!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Wow, nem semmi, milyen nuanszokat megerzel. :)   En semmit nem vettem eszre a pedalvaltaskor, csak azt, hogy je, nem nyikorog.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.209 hozzászólás

(lehet hülyeség) de ha lejjebb engedted a nyerget, akkor az (ha nem is sokkal) de előrébb is került valamivel. ez nem okozhatja?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

A kormányt is lejjebb engedted 4 mm-el? Ezzel talán még jobban közelítenél az eredeti beállítáokhoz

azt nem tudtam lejjebb tenni,csak kb 2 mm-el,mert nem lehet beljebb tolni a stucnit a villában. ez a rákfenéje a kicsi vázaknak,és a hagyományos stucninak.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nem olyan régen váltottam look delta pedálról,keo-ra. a keo-n a talpam 4 mm-el közelebb került a pedál tengelyhez. a nyergemet ennek megfelelően ennyivel lejjebb állítottam. egyenlőre vlmiért nem igazán tetszik. vlhogy a körbeforgatás nem megy vele olyan könnyen. az alsó,és felső holtpontokon nehezebben lendül át a lábam. időnként szöglettessé válik a lábmunkám,még rövid távon is. régebben elég jól,és szépen forgott a lábam. szóval erre odafigyelek. a kérdésem az lenne,hogy: 

A kormányt is lejjebb engedted 4 mm-el? Ezzel talán még jobban közelítenél az eredeti beállítáokhoz

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Ja, es hogy technikai tema is legyen, a masodik szakaszon, a verseny resz alatt eltort alattam a nyereg... Nem a palcak, hanem a nyereg "vaza".

Hatraulve, sokat allva valahogy vegig tudtam menni, es ott megtamasztottam alulrol egy fadarabbal, de nagyon kenyelmetlen lett igy, nem "rugozik" semmit.

Jart mar igy mas is?

925049_627080194055343_413209320_n.jpg

Specialized Toupe nyergek váza szokott elrepedni de az hosszában az anatómikus kivágásnál a két ülőlap közötti hátsó "híd" reped el. A Romin-ok meg ugyanígy szoktak repedni néha.

Bárki bármit mond, hogy így-meg-úgy karbon erősítésű alaplap meg minden, ezek műanyagból vannak amik öregszenek és idővel törnek. És ezek szerint még 100kg sem kell hozzá.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ja, es hogy technikai tema is legyen, a masodik szakaszon, a verseny resz alatt eltort alattam a nyereg... Nem a palcak, hanem a nyereg "vaza".

Hatraulve, sokat allva valahogy vegig tudtam menni, es ott megtamasztottam alulrol egy fadarabbal, de nagyon kenyelmetlen lett igy, nem "rugozik" semmit.

Jart mar igy mas is?

925049_627080194055343_413209320_n.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

?

A ket hosszu napon elfaradtunk, en legalabbis remekul aludtam, az biztos.

De hat ez az igazi orszaguti kerekparsport, elvileg, nem?    Mint a profik, az elso 3-5 ora csak farasztas.  ;)          Jo, ez inkabb csak regen volt, manapsag mar a profiknal is mas a helyzet: az elso ora hatalmas loszparade, es csak utana allnak at turatempora.

Vegulis ilyen szakaszunk is volt, a masodik nap, mentunk egy kis lassu rajtos szakaszt a 0. km-ig, onnan 38km loszparade, majd elengedtuk a "szokevenyeket" (kepzeletben) es a mezony vegigturazta a maradek tavot.

De ha vegig versenyeztunk volna, akkor nem csak elfaradtam volna, minden nap, hanem gorcsolok, elehezek, es masnap teljesen eselytelen vagyok.

Ez igy nekem ebben az erossegu mezonyben idealis volt.   Ha persze a hazai amator elit van itt, akkor sehol se lennek az eredmenylistan, kozel nem lett volna ez az elmeny, hogy meg sprintben is volt eselyem.     Szoval 100%-ban nekem valo verseny volt, meg is nyerhettem volna, ha okosabb vagyok.   Nemigen hiszem, hogy lesz meg egy ennyire nekem valo tobbnapos az eletemben.  Hatalmas elmeny volt, nagyon elveztem.

Magamból indultam ki, én biztos nem bírtam volna idegekkel ezt a lassú tempót. Múlthéten mentünk síkon egy majdnem 3 órás kört 31-32km/h körüli átlaggal 10-en, nagyon fárasztó volt szinte végig 100 körüli pulzuson lenni, rázott az út, fájt a karom, minden bajom volt a végére. És te sem vagy sokkal gyengébb, mint én.

A profiknál a soknapos versenyeken a töltelékszakaszokon van így, egy háromnapost végigküldenek versenytempóban, ha nem csak a rajtpénzért vannak ott.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Nem volt fárasztó ilyen lassan biciklizni ilyen sokáig?

?

A ket hosszu napon elfaradtunk, en legalabbis remekul aludtam, az biztos.

De hat ez az igazi orszaguti kerekparsport, elvileg, nem?    Mint a profik, az elso 3-5 ora csak farasztas.  ;)          Jo, ez inkabb csak regen volt, manapsag mar a profiknal is mas a helyzet: az elso ora hatalmas loszparade, es csak utana allnak at turatempora.

Vegulis ilyen szakaszunk is volt, a masodik nap, mentunk egy kis lassu rajtos szakaszt a 0. km-ig, onnan 38km loszparade, majd elengedtuk a "szokevenyeket" (kepzeletben) es a mezony vegigturazta a maradek tavot.

De ha vegig versenyeztunk volna, akkor nem csak elfaradtam volna, minden nap, hanem gorcsolok, elehezek, es masnap teljesen eselytelen vagyok.

Ez igy nekem ebben az erossegu mezonyben idealis volt.   Ha persze a hazai amator elit van itt, akkor sehol se lennek az eredmenylistan, kozel nem lett volna ez az elmeny, hogy meg sprintben is volt eselyem.     Szoval 100%-ban nekem valo verseny volt, meg is nyerhettem volna, ha okosabb vagyok.   Nemigen hiszem, hogy lesz meg egy ennyire nekem valo tobbnapos az eletemben.  Hatalmas elmeny volt, nagyon elveztem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A pecsi szakaszt pont azert rontottam el, mert nem ismertem a palyat, es fele olyan hosszu volt, mint vartam...  :(          (Erobeosztas ugye...)

http://www.strava.co...ities/153560283    lap3 a verseny, 4.2km.

Amugy szerintem ez zsenialis formula, ez a turazunk sokat, versenyzunk keveset.    4 napon egymas utan azert az amatorok nem tudnanak 150-180km-s versenyeket rendesen teljesiteni, es a biztositas nagyon nehez lenne, elnyulna a mezony nagyon.

Ezzel a formulaval gyakorlatilag pont ugy megyunk, mint a Tour mezony egy atlagos nagyjabol sik szakaszon.   Persze ok gyorsabban mennek, de kb. ugyanilyen terhelesen, es ahogy a finalet ok is megnyomjak altalaban, ez a Nagykanizsa-Heviz szakaszon nekunk is megvolt.

( ez meg nem az en videom, de legalabb latszom itt-ott:  )

Igy is elfaradtunk a napok vegere.

Mondjuk a megallasok szerintem sokszor tul hosszura sikerultek, de hat gondolom eleg nehez a sok rendort/felvezeto motorost, kisero autost, bringast terelgetni.

Nem volt fárasztó ilyen lassan biciklizni ilyen sokáig?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Zerge szerintem nem direkt szakadt le, bar nem voltam mellette, hogy lassam hogyan veszi a levegot...

Valoszinuleg nehezebb, mint fenykoraban, es nincs is edzesben.

De persze lehet, hogy megkertek, hogy ugyan mar, maradjon le, mert hogy nez ki, hogy o nyer.   ;)  haha!

Ez itt Zerge menete a pecsi szakaszon: http://connect.garmi...ivity/520256349

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

A pecsi szakaszt pont azert rontottam el, mert nem ismertem a palyat, es fele olyan hosszu volt, mint vartam...  :(          (Erobeosztas ugye...)

http://www.strava.co...ities/153560283    lap3 a verseny, 4.2km.

Amugy szerintem ez zsenialis formula, ez a turazunk sokat, versenyzunk keveset.    4 napon egymas utan azert az amatorok nem tudnanak 150-180km-s versenyeket rendesen teljesiteni, es a biztositas nagyon nehez lenne, elnyulna a mezony nagyon.

Ezzel a formulaval gyakorlatilag pont ugy megyunk, mint a Tour mezony egy atlagos nagyjabol sik szakaszon.   Persze ok gyorsabban mennek, de kb. ugyanilyen terhelesen, es ahogy a finalet ok is megnyomjak altalaban, ez a Nagykanizsa-Heviz szakaszon nekunk is megvolt.

( ez meg nem az en videom, de legalabb latszom itt-ott:  )

Igy is elfaradtunk a napok vegere.

Mondjuk a megallasok szerintem sokszor tul hosszura sikerultek, de hat gondolom eleg nehez a sok rendort/felvezeto motorost, kisero autost, bringast terelgetni.

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Hm, ez most kerult ki igy ejjel, e szerint 3. lettem osszetettben. WTF

http://instagram.com/p/pSKQiwvoLe/

Ezt nem értem, Pécsen a Remeterétre 10 perc alatt értetek fel, és 7 km volt a táv!? Boldogult egyetemista koromban én is gyakran jártam arra, és nekem nem 10 perces túrák rémlenek. Megnéztem google mapsen és 7 km-re 10 percet ír autóval!!!. Az nyilvánvaló volt eddig is hogy nem tartozom a világelitbe, de ez azért sokkoló.

Mit szedtetek?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Fasza, gratulálok! írhatnál a versenyről ahogy ígérted is, az biztos, hogy nagy volt itt a hátszele a bikemagon.

Mindenesetre a beszámolók alapján nem tudom mit gondoljak: http://bikemag.hu/ma...zetkozi-mezonye - szelektív szakasz autóversenyen van, és akkor tényleg levert egy 13 éves srác mindenkit? a Vinczeffy Zsolt meg direkt maradt le, hogy véletlenül se nyerjen?

Nagy katyvasz ez a cikk

petter78 módosította - 2014. június 16. - 09:11

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

• donciccio és Vejne kedveli ezt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Jo beszamolo ismet, koszi!    Nem vagy semmi, meg az elit mezonybol is szöksz!  Szep volt!   

• donciccio kedveli ezt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

162 volt a max szívverésed!? Ezt hogy csinálod? 60 éves vagy, vagy baromira edzett? Vagy feltoltad, ne is tagadd. :)
Nekem 145-150 az átlag munkába tekerős.

De hat nem siettunk, hosszu nap volt.   150 fole nem is akartam menni, csak a tarsam nyomta neha, mint suket a csengot neha, es nem akartam nagyon lemaradni.

O egyebkent vegulis jobban birta a veget...

A Drava Tour-on volt 180 felett is.   A versenyrol majd irok holnap ide is, mert elkepesztoen jo volt!

A mai befuton pl. annyian voltak, mint egy nagyobb kulfoldi versenyen.  Egeszen mas igy versenyezni, nyomni nyelen ekkora tomeg elott...

Elvileg osszetett 4. lettem.

10431878_1423860897898696_1144165716_n.j

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ezerszer megfogadtam, hogy soha nem megyek többet Erdőspuszta Club Hotel környéki erdei útra. Mégis mindig megszegem. Kicsit ijesztő, hogy 4-5 mp-enként van olyan érzésem, hogy elhagytam valamit a mezzsebből (lakáskulcs ofc) akkora huplik meg úthibák vannak :)

Egyébként nem értem, miért vagyok viccesen lassú a tavalyi formához képest, mert elvileg ez már a második szezonom. :| 

Ami rossz, hogy sokszor jó 30-40 perc kell, hogy elkezdjem "jól érezni" magam, előtte eléggé szédülős-alélós fejem van, mintha nem igazán dolgozna a keringésem. No, de soha többet a mai útvonalból. Majd, ha lesz ducigumis kecském teleszkóppal, akkor talán.