Vajon lehet, hogy a lánc kezdődő nyúlása miatt szarakodik a hátsó váltóm? Nem bírom beállítani, hogy föl és le is jól váltson, pedig eddig jó volt. Bő 5000 km van a láncban (Dura Ace) és a sorban is (Ultegra), együtt cseréltem. A láncnyúlásmérő 0.75-ös foga még nem esik bele teljesen, de azért már jobban belemegy, mint újkorában. De amúgy korábbi láncokkal azt tapasztaltam, hogy nem érdemes megvárni, amíg teljesen beleesik, amikor már valamennyire belemegy, kopott.
Előző láncaim Ultegrák voltak, azokkal kb. 7000 és 8200 km-t mentem. Lehet, hogy a Dura Ace ennyivel gyorsabban kopik?
Amúgy szép tiszta a váltó, bőven beolajoztam minden forgáspontot, a rugót is, meg a váz alján a terelőlemezen menő bovdenszakaszra is cseppentettem olajat, a bowden szép könnyen mozog. A láncot is beolajoztam. Úgy kezdődött, hogy nem akart fölfelé váltani, a gyorsállítóval folyton utána állítgattam, de akkor meg lefelé nem vált jól a kisebb kerekeken.
Vagy egyszerűen csak bovdencsere?
A hátsó váltón levő előfeszítő csavart (vagy mi a fenét) tekerd ki, h a felső görgő közelebb kerüljön a sorhoz. Én is rengeteget szenvedtem, mire erre rájöttem. Egy nagyobb túrán reggel a hűvösben beállítottam, majd a tűző napon már utána kellett állítani. Cseráltem komplett bowdenezést, de nem segített, ez volt az utolsó tippem, mielött váltót cserélek, és bejött.