Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Vajon lehet, hogy a lánc kezdődő nyúlása miatt szarakodik a hátsó váltóm? Nem bírom beállítani, hogy föl és le is jól váltson, pedig eddig jó volt. Bő 5000 km van a láncban (Dura Ace) és a sorban is (Ultegra), együtt cseréltem. A láncnyúlásmérő 0.75-ös foga még nem esik bele teljesen, de azért már jobban belemegy, mint újkorában. De amúgy korábbi láncokkal azt tapasztaltam, hogy nem érdemes megvárni, amíg teljesen beleesik, amikor már valamennyire belemegy, kopott.

Előző láncaim Ultegrák voltak, azokkal kb. 7000 és 8200 km-t mentem. Lehet, hogy a Dura Ace ennyivel gyorsabban kopik?

Amúgy szép tiszta a váltó, bőven beolajoztam minden forgáspontot, a rugót is, meg a váz alján a terelőlemezen menő bovdenszakaszra is cseppentettem olajat, a bowden szép könnyen mozog. A láncot is beolajoztam. Úgy kezdődött, hogy nem akart fölfelé váltani, a gyorsállítóval folyton utána állítgattam, de akkor meg lefelé nem vált jól a kisebb kerekeken.

Vagy egyszerűen csak bovdencsere?

A hátsó váltón levő előfeszítő csavart (vagy mi a fenét) tekerd ki, h a felső görgő közelebb kerüljön a sorhoz. Én is rengeteget szenvedtem, mire erre rájöttem. Egy nagyobb túrán reggel a hűvösben beállítottam, majd a tűző napon már utána kellett állítani. Cseráltem komplett bowdenezést, de nem segített, ez volt az utolsó tippem, mielött váltót cserélek, és bejött.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

oda megy fel olyan lightos terep is, ami cx bringaval jarhato? en egyelore hutteldorfnal probalkoztam. az a gond, hogy hetkoznap vagyok csak ott, es munka utan mar alig van ido sotetedes elott.

cx bringával minden ut járható,ha máshogy nem a válladon cipeled :D  még gyerekkoromban edzettünk arra,emlékeim szerint Döbling felöl könnyebb és a Duna felől meredekebb,aszfalt uton mentünk fel mindkét oldalról. Purkersdorf felé is szép dombok vannak(mikor ott dolgoztam sok bringást láttam arra felé)

faktum1

faktum1

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

A Prae-Exa drive campag hasonló az UG-hez, minden borda egyforma széles, bár itt már záróanya van, nem a külső rész menetes. :) A legvicceseb számomra egy 6402-es hátsó kerék volt, amin HG sor volt, a legkisebb lánckerék meg UG-s volt, de a biztonság kedvéért még egy HG záróanyát is rátett a kliens. :D

Nekem már nagoyn régóta megvan a sorom. 12-23-as Miche, meg vettem bele külön 16t lánckereket, így 13-23 lesz, kicsit "pongyolán", 13t campag kezdő fogas, utána a többi lánckerék Miche, a záróanya meg marad a gyári campag. 

észrevettem, hogy a 16-os hiányzik a legjobban a 15-17-19 lépcsőből, így erre voksoltam. :) Mostanság volt, hogy a 14t-t is hosszasan használtam, "parasztaerobaron", (amikor csak úgy rákönyökölsz a kormányodra, és mész. Jó, ha csúszik a bandázs..)

A 16-as nekem is hiányzik néha nagyon...:)

FAKT

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Isti: Nekem bowdencserének hallatszik elsőre, azért a váltókanál állására (fül görbült?) nézz rá :)

De ez szerencsétlen:

http://www.bikerumor...b-and-cassette/

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Igen, a bovdenezés jó, meg hát régóta így használom, és csak most kezdett el rosszul váltani.

Azt még nem írtam, hogy a bovden is akkor lett cserélve, mint a sor és lánc.

Váltófül nem görbült,azt is nézd meg.

GT-Atee

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Szerintem csak bowdencsere.  

a külsőt is cseréld!

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

minket a Kahlenberg-re szoktak felzavarni :D

oda megy fel olyan lightos terep is, ami cx bringaval jarhato? en egyelore hutteldorfnal probalkoztam. az a gond, hogy hetkoznap vagyok csak ott, es munka utan mar alig van ido sotetedes elott.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Szerintem csak bowdencsere.  

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

A bowden ott "van elvezetve" a váltón, ahol kell?

Igen, a bovdenezés jó, meg hát régóta így használom, és csak most kezdett el rosszul váltani.

Azt még nem írtam, hogy a bovden is akkor lett cserélve, mint a sor és lánc.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

cx bringahoz keresek vmi mindenes slicket - nagyreszt most aszfalton hasznalnam (varos), meg kicsi "terepezes" dongolt foldon (erdo, ilyesmi), sotteren.

mit ajanlanatok? ugy lattam conti gp 4000s, 4 season eleg nepszeru. 28as meretre gondoltam.

velem is előfordul hogy elfogy az aszfalt :D  conti super sport, de nem murvára meg ilyenekre való,bár jobban bírja mint a görgőt.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

A regi mintas rocketronom van, ha igazi cx gumi kell. Amugy a 28as slick varosival joparszor tekertem erdoben, nem volt az rossz, csak innen jott az elkepzeles :) a fene tudja, hogy mennyit es milyen terepre jutok ki.

Azt hittem becsben nincsenek is emelkedok, de tevedtem, tegnap orultem, ha csak 5-10% volt folyamatosan, vmelyik ranezesre 20% felettinek tunt. De majd keresek masik "tamadasi" teruletet a becsi erdohoz, mert itt csak a tudomet kopom ki.

minket a Kahlenberg-re szoktak felzavarni :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Vajon lehet, hogy a lánc kezdődő nyúlása miatt szarakodik a hátsó váltóm? Nem bírom beállítani, hogy föl és le is jól váltson, pedig eddig jó volt. Bő 5000 km van a láncban (Dura Ace) és a sorban is (Ultegra), együtt cseréltem. A láncnyúlásmérő 0.75-ös foga még nem esik bele teljesen, de azért már jobban belemegy, mint újkorában. De amúgy korábbi láncokkal azt tapasztaltam, hogy nem érdemes megvárni, amíg teljesen beleesik, amikor már valamennyire belemegy, kopott.

Előző láncaim Ultegrák voltak, azokkal kb. 7000 és 8200 km-t mentem. Lehet, hogy a Dura Ace ennyivel gyorsabban kopik?

Amúgy szép tiszta a váltó, bőven beolajoztam minden forgáspontot, a rugót is, meg a váz alján a terelőlemezen menő bovdenszakaszra is cseppentettem olajat, a bowden szép könnyen mozog. A láncot is beolajoztam. Úgy kezdődött, hogy nem akart fölfelé váltani, a gyorsállítóval folyton utána állítgattam, de akkor meg lefelé nem vált jól a kisebb kerekeken.

A bowden ott "van elvezetve" a váltón, ahol kell?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A regi mintas rocketronom van, ha igazi cx gumi kell. Amugy a 28as slick varosival joparszor tekertem erdoben, nem volt az rossz, csak innen jott az elkepzeles :) a fene tudja, hogy mennyit es milyen terepre jutok ki.

Azt hittem becsben nincsenek is emelkedok, de tevedtem, tegnap orultem, ha csak 5-10% volt folyamatosan, vmelyik ranezesre 20% felettinek tunt. De majd keresek masik "tamadasi" teruletet a becsi erdohoz, mert itt csak a tudomet kopom ki.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

cx bringahoz keresek vmi mindenes slicket - nagyreszt most aszfalton hasznalnam (varos), meg kicsi "terepezes" dongolt foldon (erdo, ilyesmi), sotteren.

mit ajanlanatok? ugy lattam conti gp 4000s, 4 season eleg nepszeru. 28as meretre gondoltam.

Ilyenem van. Amennyire nem jött be a Conti az mtb vonalon, annyira vált be a Conti oútin. Ritkán sotteren is szoktam menni (de ahogy Jani írja, nem erre való!), alapvetően nem sajnálom, eddig bírja. Persze csak fél éves és kevés km, olyan ~2500 km van benne.

Edited by zscs, 2014. September 05. - 15:01.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

CX gumi kell neked, a slickek nem erre valók.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

nekem ilyesmi sorom volt,van acélból:

Campagnolo_Casette_for_8_gear-2.JPG

ezen nincs váltás könnyítő kialakítás,tehát nem exa drive. viszont jó sok anyag van benne,meg lehet forgatni,így 20 év után is használható. :) csak olcsó lánccal müxik. azzal hamar összekopnak. :)

A Prae-Exa drive campag hasonló az UG-hez, minden borda egyforma széles, bár itt már záróanya van, nem a külső rész menetes. :) A legvicceseb számomra egy 6402-es hátsó kerék volt, amin HG sor volt, a legkisebb lánckerék meg UG-s volt, de a biztonság kedvéért még egy HG záróanyát is rátett a kliens. :D

Nekem már nagoyn régóta megvan a sorom. 12-23-as Miche, meg vettem bele külön 16t lánckereket, így 13-23 lesz, kicsit "pongyolán", 13t campag kezdő fogas, utána a többi lánckerék Miche, a záróanya meg marad a gyári campag. 

észrevettem, hogy a 16-os hiányzik a legjobban a 15-17-19 lépcsőből, így erre voksoltam. :) Mostanság volt, hogy a 14t-t is hosszasan használtam, "parasztaerobaron", (amikor csak úgy rákönyökölsz a kormányodra, és mész. Jó, ha csúszik a bandázs..)

Edited by Vejne, 2014. September 05. - 13:02.

• faktum1 likes this

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

korrekt ár,korrekt bringa: http://apro.bikemag....tl-l250161.html ez az eurovelo váz nem az amiben összeállt a Bianchi,Puch,Gitane,meg még néhány cég? vagy más néven futottak? király a stucnija. :) 3ttt evol. elfogadnám. nekem van ilyenem,csak rövid hozzám. meg a kormánybefogó csavarja kiszakította a menetet a stucniból,így a rögzítés egy átmenő csavarral van megoldva. van hozzá kormányom is. nehéz egy kicsit mind a kettő,de attól még simán felraknám a bringámra,mert annyira szép. még régen a maliban lehetett kapni. alig volt néhány ezer forint a kormány,és a stucni. vlmi utolsó darabos akció volt.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

Igen, Don. :)

Átvettem a kicsinyke Ritchey Logic kormányom, 252 gramm, 44cm cc széles, kis kompakt előrenyúlás, de viszonylag nagy esés, dupla bowdencsatorna, és porfestett mattszürke szín. Még nem tudom, hova lesz beépítve, télire úgyis ráfér majd a Coralra is valami generálozás (pl. sor már esedékes, ugyebár az idei-tavalyi szezont is a használtan vett sorral futottam, a láncban május 6. óta 3000 km van, de előtte február-március-április hónapban is használatban volt, város-országút eső-száraz vegyesen, összesen kb. 4500 km lehet a láncban, a soron meg már ez a negyedik lánc, amit használok :D  Az agyak se voltak karbantartva tavaly július óta, igaz, olyan szépen duruzsol a hátsó szabadonfutója, és olyan félelmetesen forog, hogy öröm nézni-hallgatni. Csak nehéz, na! A gumik nagyon jól bírják. Tavaly tavasszal került föl először a Triestinára, utána került át a Coralra, bőven futottak városban-esőben-országúton, és nagyon jól tartják magukat. 

Igazából így most két 26-os befogójú kormányom is van, az egyik 42 a másik 44 széles, hajlításra-ficsőrökre nagyon egyívásúak, bár a BBB 10 grammal nehezebb kb. (igaz, olcsóbb is volt..).

ha más nem, egy adapterrel 31.8-as stucniban applikálva ugorhat a triestinába, és megnézem, mennyire tud simítani az úton. Gondolom, a jó 60 grammal kevesebb anyag, kisebb csőátmérő miatt kevésbé lesz merev, mint az OS befogójú "simánricsi" kormány.

Addig eláll a szekrényben, enni nem kér.

Egy csere-bere druzsbaüzlet keretében meg lett egy Charge Spoon nyergem is, a kromó-sínes fehér változatból. Erről meg végképp elképzelésem sincs, mire, mert mindkét nyergem ronda és kopott, de borzalmasan kényelmesek... 

http://apro.bikemag....k-l250039.html#

EzReti ? Ha megvenném a kerékszettet-hajtókart-váltókat, akkor a fékektől-kormánycsapágytól eltekintve ReTi szettem lenne. De semmi értelme, az első váltó nehezebb, mint a pezsgő 105-ös, a hajtókar középrésszel gyönyörű és könnyű, de nem annyira, a hátsó váltó meg még a régi túlépített campa.. :) Az agyak is 1998-ban újultak meg nagyon.. 

nekem ilyesmi sorom volt,van acélból:

Campagnolo_Casette_for_8_gear-2.JPG

ezen nincs váltás könnyítő kialakítás,tehát nem exa drive. viszont jó sok anyag van benne,meg lehet forgatni,így 20 év után is használható. :) csak olcsó lánccal müxik. azzal hamar összekopnak. :)

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A