Asszem más elvárásaink vannak. 400 oldal helyett sztem belefért volna a lényeg 100-ba. Persze ez nem jelenti azt hogy nem bírom a hosszú könyveket. Az egri csillagok pl furcsa lett volna 100 oldalon, de ebben csak egy kiragadott példa: szerinted miért érdekes a szénhidrátfogyasztás és a jövedelem összefüggését bemutató grafikon (usa)?
Ha a 63. oldalon lévő ábrára gondolsz, akkor rosszul írtad, nem az USA-ban mutatja a jövedelem szerinti szénhidrátfogyasztást, hanem a világon, GDP szerint, amerikai dollárban számítva.
Az ábra a következőt illusztrálja. Mivel nagyon régen nehezen volt elérhető a szénhidrát elődeink számára (főleg zsírdúsan táplálkoztak), ezért alakult ki az agyban a jutalmazó központban az erős reakció a szénhidrátra (cukorra), ezért szeretjük az édes ízt. Namost a modern világ két jelenségét mutatja az ábra: egyrészt, a nagyon szegény országokban nagyon magas a szénhidrát-bevitel, hiszen csak búzát, kukoricát, rizst, cirokot engedhetnek meg maguknak, a gazdagabb országokban viszont nagyobb az állati eredetű ételek fogyasztása, így a szénhidrátoké valamivel kevesebb. Másrészt, a gazdag országokban nem folyamatosan csökkenő a gazdagsággal párhuzamosan a szénhidrátfogyasztás, hanem megáll 45-50%-nál, a fenti ok miatt, mindenki szereti a szénhidrátot, hiába engedhet meg magának anyagilag akármennyi húst.
Tény, hogy nem ez a könyvben a legfontosabb ábra. Ugyanakkor nincs igazad, hogy a könyv nagyobb része ilyen "rizsa". Ha neked ez rizsa, akkor tényleg inkább pároldalas összefoglalókat olvass interneten, konkrétan hogy kéne táplálkoznunk; egy könyv azért könyv, mert nem csak megmondja a tutit, hanem bemutatja a tudományos hátterét is. Nagyon erős túlzás, hogy 100 oldalba beleférne a könyv tartalma, nem értek egyet.
Egyébként én csüngtem az egész könyvön, máig nagyon gyakran fellapozom. És csomó embernek adtam már ajándékba is.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére