tegnap megnéztem a 96-os tour-ról egy 2 óra 30 perces összefoglalót. ez volt az az év,amikor Indurain már nem tudott nyerni. ekkor már volt epo,de még nem tudtak vele mit kezdeni az ellenőrök. 3 csapat sztem nagyon tele volt. a telekom,a mapei,meg az once. ezen a 3 csapaton nagyon látszott,h tele vannak,mint a déli busz. én nem tudom Induran milyen dzsúzt kapott,szedett,de az ellenfeleivel szemben sztem nagy hátránya volt a kémia miatt. amikor nagy idő hátrányt szedett össze,akkor az eléhezésre lett fogva,de sztem Riis,Zülle jobb cuccokkal rendelkezett. időfutamon is tudtak adni neki 1 percet,ami azért akkoriban nem volt jellemző. ezt a percet Ulrich-tól kapta. előkerült egy olyan versenyző is aki előtte sehol nem volt jegyezve: Peter Lüttenberger. gondolom ő is megkapta a saját adagját. az egyik nagy kedvencem a mai napig Indurain,de azért reálisan nézem a dolgokat. gondolom ő is használt vlmi okosságot,bár az ő neve nem merült fel soha,semmilyen dopping botrányban. ez az epo,meg a többi,ami már armstrongot is segítette,az nagyon bitang cucc lehetett. még ebben az évben nem,de 97-ben már olyan áttételeket forgattak,h másnak beletört volna a lába. igaz,csak 97-től volt az egész mezőnynek 9 fokozata hátul. mert a technika is kell ahhoz,h felfele nagytányér/19-21-23-at forgassanak. én láttam ezeket a versenyeket az eurosporton,de ez a 96-os év annyi változást hozott,h csak na. sajnos az új szelek nem sok jót hoztak magukkal,lásd a következő éveket. az egész mocsokra pedig armstrongnak sikerült feltenni a "koronát".
megnéztem a Pantani-ről szóló dokumentum filmet is. bevágtak armstron nyilatkozatokat is. Pantani-ról kérdezték. az első megszólalásban,még volt benne tisztelet,a másodikban már hozta a formáját,és egy senkinek nevezte az olaszt. mindezt úgy tette,h addig ő még nem nyert egy nagy körversenyt sem. szóval ilyen is volt.
saját véleményem a kokszról annyi,h egyik bringást sem tudom elítélni miatta. még a texasit sem. az,h ő mennyire tapló,és terrorizáló egy alak,azt már sokkal inkább.
kicsit más vizekre is evezve,néhány szó a 96-os technikáról. kicsit vegyes a dolog,mert a dura ace 9-es lett,de csak néhány csapatnak. az időfutam bringák,meg nagyon el lettek szállva.
Zülle Look időfutam bringája viszi sztem a prímet. Indurain bringája is megér egy misét. Berzin Bianchi időfutam váza is nagyon emlékeztet a camping bringákra. szóval voltak érdekes vázak.
a mezőny versenyeken még mindig vannak acél bringák,de már látszik,h megfogyatkozott a számuk. pl Indurain is acéllal megy még.
hát így ennyi. remélem nem orrol meg senki,h behoztam a dopping dolgot a fórumra,miután itt nem nagyon "beszélünk" róla.