Törzserősítés, és nyújtás.
Amikor megvetted a bringát már akkor el kellett volna kezdeni(vagy inkább előtte) a talajgyakorlatokat, hogy a derekad is bírja a bringázást.
Erős törzs -a tél erre van!!
Én egy pár hete rájöttem, hogy 4 éve rosszul ülök a bringán... Király. Talán a túl alacsonyan és messze lévő kormány miatt, eddig kb. időfutam pózban voltam: elöl ültem előrebillentett medencével, a hátam egyenes, kinyújtott, nyújtott könyök, felhúzott lapockák... Mintha könyöklőre támaszkodnék. Nem csoda, hogy a kezeim zsibbadtak. Ezzel viszont teljesen tehermentesítettem a hátam, derekam, ami semmit nem dolgozott, és a karjaimat leszámítva tök jó volt, hatékonynak is éreztem (időfutamon is biztos nem véletlenül ülnek így, előredőlt medencével.)
Most hogy visszább vettem a medencét függőlegesebbre (meg jóval hátrébb is ülök), próbálok koncentrálni cicahátra, a medence folyamatos megtartására, rogyasztott könyökre, meg ugye megfordítottam a stucnit pozitívba, így most egyáltalán nem támaszkodtam a karjaimra, viszont egyből megéreztem, miért van szükség a hát erősítésére... Így nem karból tartom magam a bringán, hanem törzsből. És tényleg elkezd fájni hamar a hát alsó része, tök gyenge lehet. Úgyhogy csinálgatom is az ezt erősítő tornát.
Viszont egy kérdés: mennyire kell feszíteni tekerés közben ezt a hát alsó részét? Amit leírtam, hogy én korábban hogy ültem, az nyilván nem jó országútin (csak könyöklős bringán). Viszont most meg nagyon feszítem magam, hogy ne billenjen előre a medence, tehát ne lent, derékból dőljek előre, hanem stabilan tartsam a medencém/hátam minél függőlegesebben, és csak a hát felsőbb részét próbálom görbíteni a lapockák lenyomásával (cicahát), ez viszont még érzem, hogy sok energiát kivesz. De mégis ez a jó hosszú távon, csak meg kell erősíteni a hátat, derekat? Hogy kell biciklizni?