Sziasztok,
Éppen az országúti bringám építem és tegnap megjöttek a rendelt alkatrészek. A hátsó kerék egy Shimano RS21 és erre kerül(t) fel egy CS-6700 12/30 fogassor. Minden szépen felkerült a rotorra, meghúztam a záróanyát és azt vettem észre hogy azok a fogaskerekek, amik nem fixen vannak a soron, tehát 7-től 1-ig, azok "lötyögnek". Ezalatt azt értem, hogy nem van egy kis oldalsó és menetirányú mozgásuk, ami nekem fura. Minden távtartó bekerült a helyére az alábbi ábra alapján.
Nem értem, hogy miért lötyögnek. Eddig csak monti sort szereltem, ahol max az utolsó 3-4 fogaskerék volt "szabadon" és azok nem mozogtak a végén. Természetesen előírás szerint vannak felcsúsztatva a rotorra a fogaskerekek, hiszen más állásban nem is mennének fel (tapasztalatom szerint).
Ami készül:
Ötletek, tippek?
Előre is köszi
az rs 21 már 11 seb kompatibilis, ennek szélesebb a "rotor dobja" mint a 10-es agyaknak általában, Szerintem kell alá még egy alátét - spacer - a kerékhez nem adtak? (amit a 10-es shimano gyári fogaskerok sorokhoz adnak az a 10-es agyak alá kell, de az szerintem kevés a 11 sebességesekhez. Mavic kerekeken is 2 spacer kell a 10-es sorok alá)

Sign In
Create Account

Back to top