Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34355 hozzászólás a témában

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Newbiker: 54-es Allez? Gondolom, mert az 56-os szerintem "határeset" lenne a magasságodhoz, míg az 54-es.. szintén :)

Én talán az 56-oson érezném jól magam, de az 58-as már nagy lenne. Nehéz jól eltalálni a beállítást ezeknél. :\

Akitől pofátlanul olcsón vettem nem tudta megmondani a méretet, a vázon nem találtam rá utalást. Este lemérem. Jó ideje nálam van és így egyben, kerekeken, még nem láttam. Remélem nem kicsi, mert a tegnap érkezett alkatrészeket én aggattam rá és már örültem, hogy lassan tekerhetem, de most elbizonytalanodtam....  :huh:

newbiker módosította - 2015. április 15. - 11:57

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Newbiker: 54-es Allez? Gondolom, mert az 56-os szerintem "határeset" lenne a magasságodhoz, míg az 54-es.. szintén :) (az 56-os a geótáblázat alapján inkább 183-185 körül kényelmesebb, 180-hoz már szerintem nagy lenne, az 54-es meg azért kisebb.. :\ nehéz lesz jól beállítani)

Én talán az 56-oson érezném jól magam, de az 58-as már nagy lenne. Nehéz jól eltalálni a beállítást ezeknél. :\

Vejne módosította - 2015. április 15. - 11:53

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

kell még pár év a fejlesztésre és valaki ki fog jönni egy vadiúj road-singlespeed szettel.

http://www.bikeradar...roupsets-43808/

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
180-hoz passzolhat a vaz merete, de a kormany akkor is ultra messze van, szerintem. De persze, oke, lassuk majd a vegen!

ave módosította - 2015. április 15. - 10:52

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

@newbiker: Nagyon hosszan elorenyulo kormanyepitmeny! Majd minden fogasban az elso kerek tengelye elott a kez.
Ebbol, a stucni alatti magasitobol, meg a nyereg magassagbol itelve szvsz ez neked tul kicsi vaz. Pedig en "inkabb-legyen-kisebb" parti vagyok.

Ez még csak raw material, még nincs kész. Semmi nincs beállítva és még csak nem is léptem át felette. A stucni alatt lévő alátétek jöttek a vázzal, még azokhoz sem nyúltam. Amúgy 180 cm a magasságom. Ha minden a helyére kerül, akkor újra mutatok képet.  ;)

newbiker módosította - 2015. április 15. - 11:00

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@newbiker: Nagyon hosszan elorenyulo kormanyepitmeny! Majd minden fogasban az elso kerek tengelye elott a kez.
Ebbol, a stucni alatti magasitobol, meg a nyereg magassagbol itelve szvsz ez neked tul kicsi vaz. Pedig en "inkabb-legyen-kisebb" parti vagyok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha tudtok segíteni.
Elhatároztam, hogy amerre járok, kipróbálom az országútizásra alkalmas utakat az országban. Csütörtökön az ügyeletem után inkább párommal Győrbe utazok Fehérvárról és ott szeretnék tekerni egyet. Viszont egyszerűen nem találtam a neten normális infót, hogy ott a környéket hol lehetne. Tudtok ajánlani valamilyen útvonalat? Van erről valamilyen adatbázis?
Köszönöm!

En gyori vagyok eredetileg, es eleg sokat bringaztam akkoriban, amikor ott laktam. Nekem semmi problemam nem volt a 82-essel. Gyakran elmentem Csesznekig, neha Zircig, es vissza ugyanarra. Az elso fele sik, a masodik fel-le, a ceszneki meg egy egeszen jo emelkedo.
Jartam meg a szigetkoz fele eszakra is, de ott mar van bringaut, es amiatt sok az onkentes rendor, igy a vegen ezt mar kevesbe szerettem.
Szinten jo volt a 83-as, ezen Gyarmatig jartam. Ertelemszeruen ezeken a foutakon nem csucsforgalmi idoszakban erdemes menni, de sose volt semmi gondom, csak 1-2 idiota volt, aki direkt szivatott.

ave módosította - 2015. április 15. - 10:34

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Igazság szerint van a kerékszetthez egy alátét, de úgy értelmeztem, hogy a 11-es sorhoz kell. Lehet, hogy én néztem be vmit..... Este újra megnézem. Ezt akkor a sor "elején lévő" alátét mellé kellene tenni? 

Igen, elvileg kell egy 1,85-ös, ezt kellett kapnod a kerékhez - meg a sima 1mm-es amit a sorhoz adtak

a google a barátod :-) http://www.slowtwitc..._2013_3978.html

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

az rs 21 már 11 seb kompatibilis, ennek szélesebb a "rotor dobja" mint a 10-es agyaknak általában, Szerintem kell alá még egy alátét - spacer - a kerékhez nem adtak? (amit a 10-es shimano gyári fogaskerok sorokhoz adnak az a 10-es agyak alá kell, de az szerintem kevés a 11 sebességesekhez. Mavic kerekeken is 2 spacer kell a 10-es sorok alá)

Igazság szerint van a kerékszetthez egy alátét, de úgy értelmeztem, hogy a 11-es sorhoz kell. Lehet, hogy én néztem be vmit..... Este újra megnézem. Ezt akkor a sor "elején lévő" alátét mellé kellene tenni? 

Szerk:

Itt van a kutya elásva. Vagyis akkor nem kell az összes alátét, illetve közvetlen alá kettő kell..... Lehettem volna figyelmesebb....  :rolleyes:

RS-21_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

newbiker módosította - 2015. április 15. - 09:59

• sisqo kedveli ezt

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Sziasztok,

Éppen az országúti bringám építem és tegnap megjöttek a rendelt alkatrészek. A hátsó kerék egy Shimano RS21 és erre kerül(t) fel egy CS-6700 12/30 fogassor. Minden szépen felkerült a rotorra, meghúztam a záróanyát és azt vettem észre hogy azok a fogaskerekek, amik nem fixen vannak a soron, tehát 7-től 1-ig, azok "lötyögnek". Ezalatt azt értem, hogy nem van egy kis oldalsó és menetirányú mozgásuk, ami nekem fura. Minden távtartó bekerült a helyére az alábbi ábra alapján. 

CS-6700_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem értem, hogy miért lötyögnek. Eddig csak monti sort szereltem, ahol max az utolsó 3-4 fogaskerék volt "szabadon" és azok nem mozogtak a végén. Természetesen előírás szerint vannak felcsúsztatva a rotorra a fogaskerekek, hiszen más állásban nem is mennének fel (tapasztalatom szerint).  ;)

Ami készül:

specialized_allez_www.kepfeltoltes.hu_.j

Ötletek, tippek?

Előre is köszi

az rs 21 már 11 seb kompatibilis, ennek szélesebb a "rotor dobja" mint a 10-es agyaknak általában, Szerintem kell alá még egy alátét - spacer - a kerékhez nem adtak? (amit a 10-es shimano gyári fogaskerok sorokhoz adnak az a 10-es agyak alá kell, de az szerintem kevés a 11 sebességesekhez. Mavic kerekeken is 2 spacer kell a 10-es sorok alá)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Sziasztok,

Éppen az országúti bringám építem és tegnap megjöttek a rendelt alkatrészek. A hátsó kerék egy Shimano RS21 és erre kerül(t) fel egy CS-6700 12/30 fogassor. Minden szépen felkerült a rotorra, meghúztam a záróanyát és azt vettem észre hogy azok a fogaskerekek, amik nem fixen vannak a soron, tehát 7-től 1-ig, azok "lötyögnek". Ezalatt azt értem, hogy nem van egy kis oldalsó és menetirányú mozgásuk, ami nekem fura. Minden távtartó bekerült a helyére az alábbi ábra alapján. 

CS-6700_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem értem, hogy miért lötyögnek. Eddig csak monti sort szereltem, ahol max az utolsó 3-4 fogaskerék volt "szabadon" és azok nem mozogtak a végén. Természetesen előírás szerint vannak felcsúsztatva a rotorra a fogaskerekek, hiszen más állásban nem is mennének fel (tapasztalatom szerint).  ;)

Ami készül:

specialized_allez_www.kepfeltoltes.hu_.j

Ötletek, tippek?

Előre is köszi

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy amerre járok, kipróbálom az országútizásra alkalmas utakat az országban. Csütörtökön az ügyeletem után inkább párommal Győrbe utazok Fehérvárról és ott szeretnék tekerni egyet. Viszont egyszerűen nem találtam a neten normális infót, hogy ott a környéket hol lehetne. Tudtok ajánlani valamilyen útvonalat? Van erről valamilyen adatbázis?

Köszönöm!

Ha valakik, akkor ők tudják a tutit: http://www.peppekere...4:kse&Itemid=87

Amúgy szigetközben vannak szép és eldugott utak, igaz "flat as a pancake", a másik opció Pannonhalma környéke, ott volt is egy időfuti dimbes-dombos kellemes erdészeti úton, Ravazd-Tényő között, de oda meg a kijutás lehet gond Győrből. a 82-es azért forgalmas

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!

Köszönöm!

Szia!

Sokorópátka fele jó az út. Tényőn egy kicsit hullámos, ott a sáv közepén érdemes menni. Sokorópátkánál az erdei út betonozott, ha van időd azt ajánlom, nagyon szép!

Juanito

Juanito

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok!

Köszönöm!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

A kulcs az skf-ben rejlik, svéd cég.

Nyilvan a Ferrari is egy sved ceg lehet. Vagy nemet. :)
  • donciccio kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

https://youtu.be/0MQF1nadGRg

Gyilok ez a banda. Már értem miért kerül egy váz párezer euróba és kell rá várni x hetet: biztos sarkos a video, de mintha a 8 órás munkanapból 7 3/4-et végigpofáznák  :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.368 hozzászólás

tisztában vagyok vele. itthon is csináltak skf csapit.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ami nekem van elől az az egyetlen iparis record agy. se előtte,se utána nem csináltak csak kónuszost. én is jobb szeretem a kónuszost,de akkor pont ilyet tudtam felhajtani,amikor vettem. az eredeti ipari csapágyak skf,made in italy. 97-óta működtek. csak idén cseréltem,elvileg ugyanilyenre,de az ábra szerint szarabb,mint a régi. esetleg mást adtak a campának régen?

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.368 hozzászólás

De a régiekben csak golyók vannak, nem? Ipari csapágyakra gondoltam az előbb. Ezért is sokkal jobb a kónuszos, te állítod be a csapágyakat, újra lehet őket kenni, a gyárnak csak annyi dolga van, hogy legyártatja a golyókat meg a kónuszokat megfelelő minőségben pl akkor sincs semmi, ha a kopott szerszámok miatt a kónusz 0,02 mm-rel vastagabb, mert te azt tudod ellensúlyozni a beállításnál, míg az iparinál fontos az összeszerelés is, ezenkívül passzolnia kell az agytesthez, tengelyhez, figyelni a tűrésekre, stb.

ami nekem van elől az az egyetlen iparis record agy. se előtte,se utána nem csináltak csak kónuszost. én is jobb szeretem a kónuszost,de akkor pont ilyet tudtam felhajtani,amikor vettem. az eredeti ipari csapágyak skf,made in italy. 97-óta működtek. csak idén cseréltem,elvileg ugyanilyenre,de az ábra szerint szarabb,mint a régi. esetleg mást adtak a campának régen?

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás

Sziasztok, olyat tapasztaltatok már hogy egy fékbetét elöregszik? Nekem sikerült egy valószínűleg 6-8 éves XTR betétet vennem polcról, ami fél év használat után betonkeménynek tűnik, és olyan hangot is ad.