Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34354 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kb. 2 és fél órát mentem a "rendszerrel", utána nem nyitogattam elöl a gyz-at, nem néztem a műanyagot, két ok miatt: egyrészt, mert menet közben semmit sem vettem észre, nem volt sem instabil, sem bizonytalan, kanyarokban-fékezéskor sem volt semmi idegenérzet. Másrészt, mert szemrevételezve a kerék sem mozdult el, ugyanott volt a gumi a villavállhoz viszonyítva, mint mikor bekerült a kupak a garázsban.

Majd ellenőrzöm azért, de, ma teljesen jelesre vizsgázott. Jövő héten meg kerítek valami fémdarabot.

szerk: Arn, én nem vagyok oda a zselés bandázsért. A jó bandázs nekem vékony, de csúszásmentes. A kényelemért a kesztyű-guminyomás-villa felel, a BBB zselését próbáltam, de nem jött be, hogy csúszós. A fehér bandázst amúgy konyhai zsíroldóval meg domestossal szépen új fényűvé lehet varázsolni.

BTW: van egy érzésem, hogy a BBB-PRO-XLC-Acor etc.. zselés bandázsok névben különböznek és csomagolásban

Sajnos nincs tapasztalatom veluk, ez az elso koskormanyos bringam. Lightos montis terepeken is megyek vele, nem tudom mennyit szamit a komfortban. Ilyenkor fox hosszuujjas kesztyut hasznalok, evek ota bevalt montinal. Ezen nincs semmi zseles betet, nem szerettem az olyan kesztyuket - markolatbol vegigprobaltam a 15e forintosig szinte mindent, a legpuritanabb esi vekony szilikonos markolat valt be. Mivel hamar zsibbad a kezem, eleg erzekeny vagyok a kesztyu - markolat kombora. Ez a mostani ok, nem mondom, hogy az esi szintje, de nem tudom, hogy lehet e jobb, vagy ez ilyen es kesz. Kesztyuvel kituno a tapadas, csupasz kezzel is jo.

A domesztoszt meg kiprobalom, thx. A mosogatoszeres szivacs leszedte a kosz nagy reszet, de ugy sem volt tul szep. Eleg egy sarasabb szakasz, es megint olyan, mint elotte.

arn módosította - 2015. augusztus 02. - 20:50

meno10

meno10

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

kisherceg teljesen jól rátapintottál, értem én poént :D amúgy teljesen fekete a nadrágom és a betét meg "fehér" benne ,de nekem az a furcsa hogy az eddigi fehér nyergeimen ez a nadrág sosem színeződőt el ezen a nyergen meg igen?! O.o

A másik meg hogy nem bírtam letakarítani róla ez a sárgaságot, nem akarok nekiállni vad szerekkel nehogy kárt tegyek benne, valami jó ötlet?!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nem tűnik vészesnek. Erős fékezésnél sem történt semmi? Megnézted mennyire deformálódott a műanyag? Lehet, nem véletlen, hogy korábban linkelt csóka valami keményebb, bútoralkatrész műanyagából farigcsált magának távtartót.

kb. 2 és fél órát mentem a "rendszerrel", utána nem nyitogattam elöl a gyz-at, nem néztem a műanyagot, két ok miatt: egyrészt, mert menet közben semmit sem vettem észre, nem volt sem instabil, sem bizonytalan, kanyarokban-fékezéskor sem volt semmi idegenérzet. Másrészt, mert szemrevételezve a kerék sem mozdult el, ugyanott volt a gumi a villavállhoz viszonyítva, mint mikor bekerült a kupak a garázsban.

Majd ellenőrzöm azért, de, ma teljesen jelesre vizsgázott. Jövő héten meg kerítek valami fémdarabot. 

szerk: Arn, én nem vagyok oda a zselés bandázsért. A jó bandázs nekem vékony, de csúszásmentes. A kényelemért a kesztyű-guminyomás-villa felel, a BBB zselését próbáltam, de nem jött be, hogy csúszós. A fehér bandázst amúgy konyhai zsíroldóval meg domestossal szépen új fényűvé lehet varázsolni. 

BTW: van egy érzésem, hogy a BBB-PRO-XLC-Acor etc.. zselés bandázsok névben különböznek és csomagolásban

Vejne módosította - 2015. augusztus 02. - 20:11

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

cx bringara a pro zseles bandazs megfelelo? vagy egyeb bevalt brand?

https://www.bike-com...kerband-p27789/

a gyari giant zseles nekem tokeletesen megfelelo, de mostanra nagyon hanyingerul nez ki a feher szin miatt.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.024 hozzászólás
  • LocationKelenföld

más: kipróbáltam a kókány műanyag kupakos villámat. Hibátlan, egészséges a férőhely, és a 23mm-es gumi annyival jobb-stabilabb-kényelmesebb-tapadósabb (meg gyorsabb is, ha a számokat nézem..) hogy a 20-asokkal leszámoltam egy életre. Hátra mehet 25-28-as is akár, előre meg jó lesz a 23-as, főleg a csirkekormánnyal, ami úgyis csillapít.

Nem tűnik vészesnek. Erős fékezésnél sem történt semmi? Megnézted mennyire deformálódott a műanyag? Lehet, nem véletlen, hogy korábban linkelt csóka valami keményebb, bútoralkatrész műanyagából farigcsált magának távtartót.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem a városi gépen lett kék a nyereg a farmertől. Vagyis kékes.

A short, amiben tekersz, az nem narancs, ugye? Freddyke már itt írná az oldalnyi kommentet arról, mennyire egészségtelen és káros lehet a ruházat, ha a testnedvek hatására kioldódik a festék belőle :D

Én nem foglalkoznék vele a helyedben, de pont emiatt vagyok vele úgy: a nyereg színe fekete. :) 

más: kipróbáltam a kókány műanyag kupakos villámat. Hibátlan, egészséges a férőhely, és a 23mm-es gumi annyival jobb-stabilabb-kényelmesebb-tapadósabb (meg gyorsabb is, ha a számokat nézem..) hogy a 20-asokkal leszámoltam egy életre. Hátra mehet 25-28-as is akár, előre meg jó lesz a 23-as, főleg a csirkekormánnyal, ami úgyis csillapít.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.104 hozzászólás

nem kellett volna kihagyni az egészségügyi megállást. :)

komolyra fordítva: feltételezem, a nyereg huzata nem kompatibilis a ruháddal/izzadtságoddal.

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

meno10

meno10

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Sziasztok!

Vásároltam egy új nyerget, az első tekerésem meg volt és kényelmes nagyon tetszik, csak hogy amikor leszálltam a nyeregről meglepődtem amit láttam!

A nyereg élszíneződőt narancssárgán! Az előző nyergeim is fehérek de sosem volt még ilyen!

Ez vajon mitől lehetett, mitől sárgul be? Valaki járt már így?

DSC03350_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jelenleg en is a zsebemben hordom, de terepen nem tul jo (cx). :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem a zsebeimben ez van:

-pumpa (SKS rézgéj)

-Telefon

-Lakás-pince-kukakulcs

-Pénztárca személyi iratokkal

-Néha egy félliteres palack

Nyeregtáskában meg belső-leszedők-zsebszerszám-láncbontó. 

A belső-leszedők-zsebiszerszám röhögve beférne a zsebeimbe, de jobb szeretek táskába pakolni, mert nem vagyok teve!

stílustanulmányom van, mihez kezdjünk, ha a villánk egy dinoszaurusz, és nem szereti a széles felnin a 23mm-es (24) külső gumikat. Vegyünk egy Rózsaszín szövegkiemelőt, a kupakjából vágjunk ki két apró kis éket, helyezzük a villapapucsba, tegyük be a kereket, gyönyörködjünk a megnövelt férőhelyben, és imádkozzunk, hogy a gyorszár fogja a helyére a kereket..

11844055_842784615812163_895775863_n_www

11830066_842784625812162_920063921_n_www

11798477_842784642478827_1515363698_n_ww

Fogja bírni? nem fog eltörni? nagyon kókány?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nekem mindig gondot okoz, hogy hova rakjam: kulcs, okostelo, nemi penz, berlet vesz esetere. Kinek mi valt be? Vmi minimal megoldas jo lenne, nyeregtaska helyett. Van jobb?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

érdemes tőle kiemelni a hihetetlen taktikai érzéket, a versenyrutint, és a zseniális helyezkedést a mezőnyben. az is bomba, hogy 20+ évesen idegen – remélhetőleg csak női – seggeket fogdos, mindezt nyilvánosan. teszi ezt akkora bárgyú arccal, hogy nem tudom eldönteni, felfogja-e egyáltalán, hogy hol van, vagy épp arra gondol, milyen jó lesz meghallgatni a kedvenc számát, a szlovák bikinitől a részegen ki visz majd haza-t.

Lithion2 gumival valakinek tapasztalata? Rivjúkban agyondicsérik, de, aki már mást is használt, az nincs annyira oda érte..

a 25-ös, valójában 26,4mm és max 7 bar-ra fújható. érdekes hangja van újkorában, amiből később sem veszít. 60 TPI. nem kopik, jól tapad a lejtős kanyarokban is. 260 gr körül van a 25-ös. ha most kellene, inkább talán ilyet vennék http://www.bike24.de...,35;product=438

http://www.planetx.c...folding-radiale  én meg ezt

Bár a rubino pro idehaza olcsóbb. a méz falú meg majdnem bézs

Vejne módosította - 2015. augusztus 02. - 08:38

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nem tudom, de nem is erdekel, mivel a vilag egyik legjobb bringasa, orom nezni amit bringan muvel.

Csak az nem esik el egykerekezes kozben, aki meg sosem probalta.

érdemes tőle kiemelni a hihetetlen taktikai érzéket, a versenyrutint, és a zseniális helyezkedést a mezőnyben. az is bomba, hogy 20+ évesen idegen – remélhetőleg csak női – seggeket fogdos, mindezt nyilvánosan. teszi ezt akkora bárgyú arccal, hogy nem tudom eldönteni, felfogja-e egyáltalán, hogy hol van, vagy épp arra gondol, milyen jó lesz meghallgatni a kedvenc számát, a szlovák bikinitől a részegen ki visz majd haza-t.

Lithion2 gumival valakinek tapasztalata? Rivjúkban agyondicsérik, de, aki már mást is használt, az nincs annyira oda érte..

a 25-ös, valójában 26,4mm és max 7 bar-ra fújható. érdekes hangja van újkorában, amiből később sem veszít. 60 TPI. nem kopik, jól tapad a lejtős kanyarokban is. 260 gr körül van a 25-ös. ha most kellene, inkább talán ilyet vennék http://www.bike24.de...,35;product=438

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Lithion2 gumival valakinek tapasztalata? Rivjúkban agyondicsérik, de, aki már mást is használt, az nincs annyira oda érte.. :) :) 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Valaki nem tudja, mit szimbolizál a rollzzeye? Sosem értem, miért van minden kommentben.

Amúgy 2 fok nem a világ, fél cm a nyergen szintén.

És ha feltűnt, 130 as a stucni, pedig már a 120ra is olyan bleudseget mondott valaki, hogy hosszú... Hmm. Nem, ez fsem az; )

bijancsi

bijancsi

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

...

tegnap kicsit állítottam a kormányon (lefelé forgattam) a nyerget koppig hátratoltam. Na, így már lényegesen jobb. Be tudok támaszkodni hajlított könyökkel a fékváltókarhoz, összehúzva magam, illetve, a kormány is mindenhol (felső-drop-hood-ramp-hook) kényelmes. A váltókart-kioldókart elérem, a fékkar problémásabb, de az a sz.r campa fvk miatt lesz. ...

khm-khm... :huh:  nocsak, mégis...? :rolleyes: :D

bijancsi módosította - 2015. augusztus 01. - 22:19

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Muszáj leszek a papucsot betétezni, elöl ugyanis az egiyk oldalt "fényes" lett a külső külső éle. :) Kanyarban szerintem bele-belekaphat a villaváll. 

Gurultam most ezekkel a külsőkkel (22mm Conti GP hátul, a black chillis-handmade in germanys féle&23mm-es rubino slick, mindkét gumi itthon volt még tavalyi-tavaly előtti használatból) és mintha új bringát kaptam volna. Kényelemben-vibrációban mérföldekkel javult a helyzet, mindkét külsőt a gyártó által ajánlott minimális nyomáson használom (így elöl 8, hátul 7.5 bar nyomás van most bennük.) 

Nem mértem tolómérővel a tényleges szélességet, de a 23-as Rubino a régi csirke (13mm belső szélességű) Mexico felniken 23.95-23.98 mm közt volt digitális mérővel tavaly. Gondolom, ezeken a szélesebb felniken kissé jobban kiterülnek.

Már csak azt kell kitalálnom, melyik szemetesbe dobjam a 20-as külsőket. Na jó, igazából jó lesz majd Polariss úrnak görgőzni vagy nekem előre&tartalékba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok! 

Mit gondoltok egy régi acél felni 635-ös gumival (tanya bike kerék) bele férne egy országúti vázba ? És nem azért írtam ide hogy szépen leszóljanak h országútiba nem ilyen felni való stb stb , csak egyszerűen nagyon tetszik a régi acél felni :)

szerintem kizárt.

eleve nem jellemző 37-esnél csirkébb 635-ös külső, meg még az átmérő is nagyobb...

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hNor

hNor

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Sziasztok! 

Mit gondoltok egy régi acél felni 635-ös gumival (tanya bike kerék) bele férne egy országúti vázba ? És nem azért írtam ide hogy szépen leszóljanak h országútiba nem ilyen felni való stb stb , csak egyszerűen nagyon tetszik a régi acél felni :)

A célom egy hasonló járgány lenne mint ez

http://www.richardmo.../Vigour-Men.jpg

A kép alapján ez egy nagyagyobb méretű váz lehet és egyébként is a 193 centimhez jobban passzolna egy nagyobb váz.. hasonlót retro kerékpárok között még nem találtam, a csepelek és az orosz gépek amik nálunk magyar országon zömével találhatóak nem hasonlítanak erre. Hosszú keresgélés után sem találtam. Adott lenne egy 59 es váz ami árban is megfelelő lenne.

Ez. : http://www.jofogas.h...et_32386475.htm

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

https://youtu.be/0s_hWt4WzJo

Létezik betonprimitívebb ember ennél a kőostoba tótnál? https://youtu.be/0s_hWt4WzJo

Nem tudom, de nem is erdekel, mivel a vilag egyik legjobb bringasa, orom nezni amit bringan muvel.

Csak az nem esik el egykerekezes kozben, aki meg sosem probalta.