Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34354 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

probaltam a gumikkal kapcsolatban osszegezni a tavolsagokat sikon, aszfalton. voltak ugyanolyan szekciok, de voltak elteroek is. probaltam oda-vissza utakat nezni, hogy a hatszel, szembeszel nemileg kiegyenlitodjon. a cx bringa: giant tcx slr 2 (gyari konfig), pulzuslimittel szoktam tekerni 60-70% kozott, max 80%.

Schwalbe Super Swan 35 (regi rocket ron minta) - 62.3km - 26km/h atlag

Schwalbe Kojak 35 (slick): 80.6km - 27.1km/h atlag (+1.1km/h)

Continental Grand Prix 4000 S II 25 - 84.5km - 27.9km/h atlag (+1.9km/h)

erzesre nagyobb sebessegeknel szembetuno a sebesseg differencia (30km/h+) slickeknel, normal kozlekedesben nem nagyon erezni kulonbseget. a kojak nagyobb ugrasnak tunt, a gp2nel kevesebbre tippeltem volna, mindketto "suhanos".

kiprobalnek egy aero bringat is :)

arn módosította - 2015. augusztus 28. - 10:59

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.willhaben...62cm-130223542/   :D :D

"rahmen-->ram"

"reifen-->rajffen"

"lange-->lang"

"höhe-->hoh"

Ez már kb. a magyar "köppeny" és "hosz" "magaság" kategória :) :)

btw: az athena-veloce 2015-ös (EP15-VL/AT) darabok kioldókarja NAGYON jól el lett találva, ld alább:

Igaz, a fekete szigszalag, ami ráadásul el is van csúszva... Illúzióromboló.. https://www.flickr.c...in/photostream/

lyukas fékszett, lyukas fékkar, lyukas pöcök, lyukas bandázs..

fogadok, a középcsapágyház is lyukas -.-'

19566335548_53c1108ccf_h.jpg

Vejne módosította - 2015. augusztus 28. - 09:31

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

designra amugy vmi ilyesmi bejonne :) cx es aero - a giant ezekkel a szinekkel nekem betalalt (van amugy veszettsargaban is). a cxet mar regota nezegetem hasznaltban, de meg ugy is baromi dragak sajnos :( pedig ez a szin megszunik iden.

15721170674_1d2c9017fa_b.jpg

Propel_Advanced_Pro_1.jpg

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Wilier gtr team.. szerinted ki az, aki tényleg annyiért veszi, mint a honlapon írják?

Zéró 9 ultegraval és ksyriummal 2100 euró volt pl

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

GTR Team ? :) 2000 euro körül. Oké, nem tüpise éróváz, de igazi mindenes. És itthon olcsó.

Egyébként a "drop bar" érdekes állatfaj, amióta szépen be lett lőve az RHM a korallon, nagyon sokat javult a komfortérzet-kanyarodás, s kezdem érteni, miért "RHM" a neve. (rapid hand movement).

Főleg azt szeretem, hogy ívelt az alsó fogás, könnyen jár rajta a kezed, nincs megkötött pozíció, s kényelmes-kompressziómentes szinte mindenhol. :)

ez most a gt, vagy a wilier? wiliernel en 2400 euroert latom az ultegrat, 100 euros kerekkel, es filleres kiegeszitokkel. a masiknal meg syntace kiegeszitok, karbon nyeregcso es kormany, semiaero kerek (bar most nezem, hogy az sem konnyu). meg a canyon is messze van ar/ertek aranyban szvsz. aztan kerdes, hogy a geo milyen :) de a nemet tesztekben nem szerepelt rosszul.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Latszik, hogy inkabb a hype miatt... Ha azt nezem, hogy egy karbon outi, konnyu kerekkel, es ultegraval, ugy is jo ar. De a csoformakon kivul szinte semmi mas aero nincs benne, nem figyeltek a fekek helyere, a bovdenezesre, etc. Mintha osszekavartak volna egy aero bringat a kenyelmi outival, mert eleg kompakt, es 25os gumit is fogad, ami a gp2nel inkabb 28. De en pont ilyet keresnek - kicsi aero, de valszeg kenyelmes egy igazi aerohoz kepest. Kulsore nekem bejon, persze talalnek dogosebbet 3000+ euroert.

GTR Team ? :) 2000 euro körül. Oké, nem tüpise éróváz, de igazi mindenes. És itthon olcsó.

Egyébként a "drop bar" érdekes állatfaj, amióta szépen be lett lőve az RHM a korallon, nagyon sokat javult a komfortérzet-kanyarodás, s kezdem érteni, miért "RHM" a neve. (rapid hand movement).

Főleg azt szeretem, hogy ívelt az alsó fogás, könnyen jár rajta a kezed, nincs megkötött pozíció, s kényelmes-kompressziómentes szinte mindenhol. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Valahogy tok mas naluk az aero, mint a nagy gyartoknal.   Erdekesek ezek a csoprofilok.     Nem is valami szep, de tenyleg nem tul draga.

Latszik, hogy inkabb a hype miatt... Ha azt nezem, hogy egy karbon outi, konnyu kerekkel, es ultegraval, ugy is jo ar. De a csoformakon kivul szinte semmi mas aero nincs benne, nem figyeltek a fekek helyere, a bovdenezesre, etc. Mintha osszekavartak volna egy aero bringat a kenyelmi outival, mert eleg kompakt, es 25os gumit is fogad, ami a gp2nel inkabb 28. De en pont ilyet keresnek - kicsi aero, de valszeg kenyelmes egy igazi aerohoz kepest. Kulsore nekem bejon, persze talalnek dogosebbet 3000+ euroert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Terepre szerintem nagyon eltalatak a giant geot - hasonloan stabil, mint egy 29er monti, elol brutal csovek, az iranyitas preciz, hatul pedig inkabb a kenyelemre mentek ra, a karbon nyeregcso alap, D alaku. Lefele lepett meg a legjobban, nemi kiserletezes utan, hogy lehet neki engedni - gyk a bringason mulik, mennyi ver van a pucajaban a 35os gumival. De ami a lenyeg, hogy az ember ugyanugy vigyorogva szall le rola, epp mint egy ossztelosrol, ami szerintem nagy dolog (a sebesseg persze nem ugyanaz, de erzetre...).

Orszaguton nincs hasonlitasi alapom, de gyorsabb, mint a monti, es terepgumival is suhanosabb erzes :) gyakran hasznalom a dropbar also fogasat is. Igazabol egy evet szantam ra, ami most telik le, de meg marad egy kicsit.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nagyon tetszik a Giant hátsó háromszög kialakítása, és a rövid nyeregvázcsöve! :) Hétvégén pont élőben tapasztaltam, amit mantrázok egy ideje: Inkább legyen rövidebb a nyeregvázcső, mint hosszabb.

Tkp: haver gépét elkértem kicsit, s feltűnően kényelmes volt. Lenézek, 25cm-re kihúzott karbon nyeregcső. Utána, hogy együtt mentünk, láttam, ahogy szinte cm-eket lengedezett a cső a srác alatt előre-hátra (cca. 96-97 kg). Nekem ugyebár a 31.6-os alu csövem kb. 18 cm-re van csak kihúzva, és persze, hogy merevebb (bár nekem meg a támvilláimat lehet ujjal hajtogatni.. :) )

Szóval, el is kapott a láz, hogy nosza, gyorsan egy 27.2-es karbon cső& szűkítő a vázba. :) A nyeregmagasságom hajszálpontosan 80cm, a váz CT 60 magas, a nyereg szerencsére elég lapos. :) 

Egyébként a szűkítő kb. 8-9 cm hosszú lenne, aluból, és kívülről pasztával v zsírral lenne kezelve, hogy ne gyógyuljon a vázba.

Életképes ötlet?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

hu ez korrekt ezert az arert...

http://www.radon-bik...illant-ultegra/

carbon aero, ultregraval, de 25os gumival, eleg jo sulyban.

Valahogy tok mas naluk az aero, mint a nagy gyartoknal.   Erdekesek ezek a csoprofilok.     Nem is valami szep, de tenyleg nem tul draga.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

n. kicsit fura ezekkel a gumikkal.

mint a kurvának a liliom. :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nem adtam fel, felraktam :D outis konfigban a cx masina. kicsit fura ezekkel a gumikkal.

mvkv13.jpg

arn módosította - 2015. augusztus 27. - 21:32

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A dugóra meg, ahogy írtam, egy ismerős mindig úgy oldja meg, hogy ollóval szépen levágja a túllógó részt, amit más a kormány végébe "püföl", és a kis levágott részt ráapplikálja a dugóra, az tartja a helyén. Véleményem szerint esztétikusabb-tetszetősebb.

Ja, és letisztultabb.

http://apro.bikemag....tt-l305491.html

lol, ennyiért egy szakadt verocsét kapsz a csimpiktől...

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

Ez a tuti!:

nah ebben a videoban viszont par dolgot mashogy csinalnak, mint masutt  lattam :)

http://www.bikeradar...pe-video-40425/

• Olee kedveli ezt
Alex

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

menő! ilyen márkájú a gázkazánunk

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

• Vejne kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nah, nezd leszivarogni a hidraulikus fek olcsobb bringakra is... johetnenek az olcsobb shimano feknyergek is.

http://www.cube.eu/e...rednblack-2016/

1300 eur, 785os shimano.

amit nem ertek viszont alkatresz szinten, hogy a fekvalto+fektest miert kerul 450 euroba... amig montin kb ez 130 euros tetel hasonlo szinten (r785 -m785, valtokar nelkul mongy). csak fekvaltot nem latok sehol kulon, pl az rs505ot.

arn módosította - 2015. augusztus 27. - 10:22

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.024 hozzászólás
  • LocationKelenföld

van ennek a dugozasnak vmi trukkje? neztem a youtubeon videokat, de nem lattam, hogy barhol vmi kulonoset csinaltak volna.

DSCN3320_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nah ebben a videoban viszont par dolgot mashogy csinalnak, mint masutt  lattam :)

http://www.bikeradar...pe-video-40425/

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Nem kell tullogo resz, vagd le... a dugo kore egy kis levagott ék alakú bandazsdarab es az benntartja. Amugy is eleg alpari a tullogo resz bepufolese szvsz